En tradisjonell langhalebåt står ved en vakker tropisk strand med krystallklart vann og blå himmel.

Reiser til Thailand

Thailand er en av de meste populære reisemålene i Østen, og det er ikke uten grunn. Uansett om du foretrekker å slappe av på stranden, vandre i jungelen eller oppleve den fantastiske matkulturen kan du få akkurat det hjertet begjærer på en charterreise til Thailand.

Billige reiser til Thailand

Fra Oslo

Fra Bergen

Billige reiser til Thailand

  • Utvalgte tilbud

  • Oslo

  • Bergen Flesland

  • Stavanger Sola

Ibis Hua Hin
Ibis Hua Hin Standard room
Hua Hin, Thailand-bukta 15. okt fra Oslo 8 netter
8 695,- Velg
Bella Villa Serviced Apartment
Bella Villa Serviced Apartment Dobbeltrom
Pattaya, Thailand-bukta 10. sep fra Oslo 9 netter
8 707,- Velg
Club Bamboo
Club Bamboo Deluxe dobbeltrom
Phuket 2. sep fra Oslo 7 netter
11 269,- Velg
Blue Tara Hotel Krabi Ao Nang
Blue Tara Hotel Krabi Ao Nang Superior-rom med balkong
Ao Nang, Thailand-bukta 26. aug fra Oslo 7 netter
11 290,- Velg
Khaolak Orchid Beach Resort
Khaolak Orchid Beach Resort Classic dobbeltrom
Sør-Thailand 2. sep fra Oslo 7 netter
11 541,- Velg
First Residence
First Residence Dobbeltrom - Superior
Ko Samui 27. okt fra Oslo 8 netter
11 545,- Velg
Apple A Day Resort
Apple A Day Resort Deluxe dobbeltrom med balkong
Krabi, Sør-Thailand 26. aug fra Oslo 7 netter
11 549,- Velg
The Leaf Oceanside by Katathani
The Leaf Oceanside by Katathani Dobbeltrom
Khao Lak, De Thailandske øyer 22. okt fra Stavanger Sola 7 netter
11 845,- Velg
ANNIKA KOH CHANG
ANNIKA KOH CHANG Dobbeltrom - Superior
Koh Chang, Sentral-Thailand 27. okt fra Oslo 8 netter
12 295,- Velg
Mercure Koh Chang Hideaway
Mercure Koh Chang Hideaway Rom - separate senger
Sentral-Thailand 2. sep fra Oslo 7 netter
12 343,- Velg
Cape Kudu Hotel
Cape Kudu Hotel Dobbeltrom Deluxe med frokost
Koh Yao Noi 19. aug fra Oslo 8 netter
14 245,- Velg
Haadtien Beach Resort
Haadtien Beach Resort Hideaway Villa
Ko Tao 27. okt fra Oslo 8 netter
14 545,- Velg
Bedøm reisemålet (87 bedømmelser)
4.5

Praktfulle Thailand – Smilets Land

Opplev ditt eget paradis

Thailand blir ofte kalt Østens perle, og det er vel fortjent, for alt landet har å by på er en sann lekeplass for sansene. Med en billig charterreise til Thailand har du mulighet for å oppleve vandring gjennom frodig regnskog med majestetiske vannfall og seilturer på store og små elver. Bli venn med en elefant og få deg en ridetur på den, eller ta et dykkerkurs og kom tett på haier og fargestrålende fisk. Hvis du ikke er fullt så modig kan du heller snorkle i vannoverflaten hvor det heller ikke skorter på vakre fisker. Skulle du være mer eventyrlysten kan du svømme med lekelystne delfiner, og når du trenger en hvil, kan du slappe av på en kritthvit sandstrand med et glass i hånden til lyden av bølgebrus og palmeblader som blafrer dovent i den lune brisen.

Tilfredsstill gastronomen i deg

Hvis du elsker mat vil du også elske Thailand. Uansett hva feriebudsjettet lyder på kan Thailand by på lekker mat. Du kan selv gå på jakt i noen av de mange restaurantene eller blant alle bodene på markedene, og du kan sikkert få tips og råd om mulighetene av charterselskapet du reiser med.

Thailands kulinariske kjøkken er en smeltedigel av velsmakende retter som supper, ris, nudler, karri, sticks m.m. Selv kresne barn blir lokket av den fargerike maten. Utvalget er mangfoldig: fra sterke chiliretter man normalt forbinder med Thailand til andre retter hvor søtt, salt og surt blandes. Det gjøres ikke bare i hovedrettene, men også i de karakteristiske dessertene. La oss heller ikke glemme overfloden av frisk frukt finner overalt. Du kan dessuten delta i et matlagingskurs for å få et bedre innblikk i landets matkultur, og imponere venner og familie når du kommer hjem igjen fra ferien.

Lad opp mentalt

Ikke bare er det en fest for øynene å oppleve skjønnheten i de mange templene med forskjellige stilarter som er strødd ut over Thailand med generøs hånd. Du vil også oppleve at tiden står stille der og det er plass til fordypelse hvis det er det du har behov for. Betrakt lokalbefolkningen som kommer til templene for å ofre gaver og bli velsignet av munkene, eller stå tidlig opp og delta i et morgenritual hvor du selv gir munkene mat. Meld deg på et meditasjonskurs eller unn deg en avslappende massasje. Det gjør ikke noe om du faller i søvn.

Hver dag er en fest

Thailand kalles Smilets Land med god grunn, for som folkeferd er thailenderne enormt smilende og imøtekommende. Om de smiler så mye på grunn av alle festene og festivalene de holder vites ikke, men Thailand har utrolig mange festivaler og høytider gjennom hele året.

Noen av de store høytidene som holdes over hele landet er Songkran i april og Loy Kratong i november. April er den varmeste måneden i Thailand, og Songkran gir plass til både vakre, respektfulle ritualer hvor yngre mennesker velsigner eldre ved forsiktig å helle vann over føttene og hendene deres, og til vill vannkrig hvor ingen kan være sikker og alle risikerer å bli gjennomvåte.

Loy Kratong i november signalerer slutten av regntiden og da kan man se vakre, skinnende lanterner bli sendt til værs i Nord-Thailand, eller flytende lanterner bli satt ut på innsjøer, elver eller havet for å ære Buddhas fotspor. Tradisjonen kommer opprinnelig fra India, men blir tilskrevet Nang Noppamas, en av de tidlige elskerinnene til Sukhothai kongen, som lagde flytende lanterner av lotusblader og satte dem ut på nærmeste elv. Setter du og din elskede ut hver deres flytende lanterne sammen, og de fortsetter å følge hverandre, sies det at man har funnet sin sjelefrende.

Blant de mer lokale festivaler finner man Phukets berømte, eller beryktede, vegetarfestival. Der fokuseres det ikke bare på vegetarmat, men også på ville (og makabre) utsmykninger. Et annet og knapt så kjent arrangement er stearinlysfestivalen i Ubon Ratchathani i Nordøst-Thailand. Den trekker et kjempestort publikum fra opplandet til en parade av vakkert utsmykkede flåter gjennom byen, og det hele avsluttes med en skjønnhetskonkurranse. Sjekk om en festival finner sted der du skal på charterreise i Thailand.

Ofte stilte spørsmål om reiser til Thailand

Fra hvilke flyplasser kan jeg reise til Thailand?

Du kan reise til Thailand fra følgende flyplasser: Bergen Flesland, Bodø, Harstad/Narvik Lufthavn Evenes, Haugesund Karmøy, Kristiansand (Kjevik), Molde, Oslo Gardermoen, Stavanger Sola, Tromsø Langnes, Trondheim Værnes og Ålesund Vigra

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Thailand | Charterresor till Thailand

Billige reiser til Thailand

Charterselskaper med charterreiser til Thailand

  • Billige charterreiser med Ving