Charterreiser til Thailand

Charterreiser til Thailand

Billige charterreiser til populære destinasjoner i Thailand

Praktfulle Thailand – Smilets Land

Bedøm reisemålet
4,4
(57 bedømmelser)
Thailand er en av de meste populære reisemålene i Østen, og det er ikke uten grunn. Uansett om du foretrekker å slappe av på stranden, vandre i jungelen eller oppleve den fantastiske matkulturen kan du få akkurat det hjertet begjærer på en charterreise til Thailand.

Opplev ditt eget paradis

Thailand blir ofte kalt Østens perle, og det er vel fortjent, for alt landet har å by på er en sann lekeplass for sansene. Med en billig charterreise til Thailand har du mulighet for å oppleve vandring gjennom frodig regnskog med majestetiske vannfall og seilturer på store og små elver. Bli venn med en elefant og få deg en ridetur på den, eller ta et dykkerkurs og kom tett på haier og fargestrålende fisk. Hvis du ikke er fullt så modig kan du heller snorkle i vannoverflaten hvor det heller ikke skorter på vakre fisker. Skulle du være mer eventyrlysten kan du svømme med lekelystne delfiner, og når du trenger en hvil, kan du slappe av på en kritthvit sandstrand med et glass i hånden til lyden av bølgebrus og palmeblader som blafrer dovent i den lune brisen.

Tilfredsstill gastronomen i deg

Hvis du elsker mat vil du også elske Thailand. Uansett hva feriebudsjettet lyder på kan Thailand by på lekker mat. Du kan selv gå på jakt i noen av de mange restaurantene eller blant alle bodene på markedene, og du kan sikkert få tips og råd om mulighetene av charterselskapet du reiser med.

Thailands kulinariske kjøkken er en smeltedigel av velsmakende retter som supper, ris, nudler, karri, sticks m.m. Selv kresne barn blir lokket av den fargerike maten. Utvalget er mangfoldig: fra sterke chiliretter man normalt forbinder med Thailand til andre retter hvor søtt, salt og surt blandes. Det gjøres ikke bare i hovedrettene, men også i de karakteristiske dessertene. La oss heller ikke glemme overfloden av frisk frukt finner overalt. Du kan dessuten delta i et matlagingskurs for å få et bedre innblikk i landets matkultur, og imponere venner og familie når du kommer hjem igjen fra ferien.

Lad opp mentalt

Ikke bare er det en fest for øynene å oppleve skjønnheten i de mange templene med forskjellige stilarter som er strødd ut over Thailand med generøs hånd. Du vil også oppleve at tiden står stille der og det er plass til fordypelse hvis det er det du har behov for. Betrakt lokalbefolkningen som kommer til templene for å ofre gaver og bli velsignet av munkene, eller stå tidlig opp og delta i et morgenritual hvor du selv gir munkene mat. Meld deg på et meditasjonskurs eller unn deg en avslappende massasje. Det gjør ikke noe om du faller i søvn.

Hver dag er en fest

Thailand kalles Smilets Land med god grunn, for som folkeferd er thailenderne enormt smilende og imøtekommende. Om de smiler så mye på grunn av alle festene og festivalene de holder vites ikke, men Thailand har utrolig mange festivaler og høytider gjennom hele året.

Noen av de store høytidene som holdes over hele landet er Songkran i april og Loy Kratong i november. April er den varmeste måneden i Thailand, og Songkran gir plass til både vakre, respektfulle ritualer hvor yngre mennesker velsigner eldre ved forsiktig å helle vann over føttene og hendene deres, og til vill vannkrig hvor ingen kan være sikker og alle risikerer å bli gjennomvåte.

Loy Kratong i november signalerer slutten av regntiden og da kan man se vakre, skinnende lanterner bli sendt til værs i Nord-Thailand, eller flytende lanterner bli satt ut på innsjøer, elver eller havet for å ære Buddhas fotspor. Tradisjonen kommer opprinnelig fra India, men blir tilskrevet Nang Noppamas, en av de tidlige elskerinnene til Sukhothai kongen, som lagde flytende lanterner av lotusblader og satte dem ut på nærmeste elv. Setter du og din elskede ut hver deres flytende lanterne sammen, og de fortsetter å følge hverandre, sies det at man har funnet sin sjelefrende.

Blant de mer lokale festivaler finner man Phukets berømte, eller beryktede, vegetarfestival. Der fokuseres det ikke bare på vegetarmat, men også på ville (og makabre) utsmykninger. Et annet og knapt så kjent arrangement er stearinlysfestivalen i Ubon Ratchathani i Nordøst-Thailand. Den trekker et kjempestort publikum fra opplandet til en parade av vakkert utsmykkede flåter gjennom byen, og det hele avsluttes med en skjønnhetskonkurranse. Sjekk om en festival finner sted der du skal på charterreise i Thailand.

✔️ Fra hvilke flyplasser kan jeg reise til Thailand?

Charterreiser och reiser til Thailand

Charterselskaper med charterreiser til Thailand

Billige charterreiser med TripX
Billige charterreiser med TUI
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.