En frodig tropisk setting med svømmebasseng som blander seg med havutsikt, omgitt av høye palmer i skumringen.

Luksusferie i Thailand – en usedvanlig god opplevelse

Maria Erica Jensen
Thailand, smilets land, er et opplagt valg for deg som vil ha litt luksus på reisen, og flere reiseselskaper har spesialisert seg på luksusferie i Thailand.

Flere reiseselskaper har spesialisert seg på luksusreiser til Thailand. Noen tilbyr spennende rundreiser, mens andre har fokus på unike opplevelser på nøye utvalgte steder.

Bangkok – Thailands bankende hjerte

Gylne buddhastatuer sitter på dekorative sokler langs en vegg med fargerike veggmalerier.

Bangkok er en pulserende, høylytt, herlig og helt unik hovedstad. Når du kommer hit vil du se at det i noen områder av byen står fornemme skyskrapere og store handlesentre, mens det andre steder ligger fredelige parker hvor tai chi-utøvere møtes hver morgen. Mange steder kan du besøke de gylne, buddhistiske templene med sine enestående Buddha-statuer. Det fins områder med kanaler hvor man seiler rundt i ”gatene”. China Town er en stor opplevelse og Bangkoks dyrehage er også verdt et besøk.

Bangkok er en helt herlig by som har uendelig mye å tilby sine feriegjester. Så får du mulighet for å dra dit, er du bare nødt til å slå til – du kommer ikke til å angre.

Nord-Thailand – store naturopplevelser

Personer som rir på elefanter gjennom en elv i en jungel.

Det er lett å komme seg rundt i landet, for infrastrukturen er ganske god. Uansett om du reiser til Nord-Thailand med buss, tog eller fly får du sannsynligvis en behagelig tur.

Det er naturlig å besøke den nordlige delen av landet på en luksusreise i Thailand. Her er naturen grenseløst frodig. Du vil få den ene store opplevelsen etter den andre, og du vil bli møtt med en enestående hjertelighet som kommer til uttrykk gjennom store smil og en fantastisk hjelpsomhet.

Reiser i Nord-Thailand tar ofte utgangspunkt i den gamle kongebyen Chiang Mai som er landets nest største by. I tillegg til å være en moderne storby er Chiang Mai også hjemsted for flere hundre buddhistiske templer. Dessuten utgjør denne byen Thailands kulturelle sentrum.

I Nord-Thailand er det grønt og frodig med mange skogkledte fjell og spennende jungler, og her kan du oppleve et enestående dyre- og planteliv. I området bor det fremdeles mange forskjellige stammefolk som har levd her i hundrevis av år.

Det er uendelig mye mer å oppleve i denne delen av landet: vakre fossefall, elefantridning, markeder, vandreturer i jungelen, gylne templer og ruiner etter gamle kongebyer, fargerike festivaler, seilturer på elver som slynger seg vakkert gjennom landskapet – ja, bare fantasien setter grenser.

Sør-Thailand – eksotiske badestrender og paradisøyer

Hvite sandstrender, palmer, turkisblått vann og en frodig, grønn ås i bakgrunnen under en klar blå himmel.

De thailandske øyene og strendene i sør byr på herlige opplevelser for deg som ønsker en badeferie utover det vanlige.

Mange selskaper tilbyr opphold på flotte resorts og hoteller ved stranden. Bruk dagen på å snorkle og bade i det varme vannet, omgitt av fargestrålende fisk, spennende havdyr og vakre koraller, og nyt livet på den gylne sanden under dovent vaiende palmer.

Gå turer i området hvor den paradisiske naturen byr på flotte opplevelser. Det er svært lett å ferdes på egen hånd i Thailand siden du overalt blir møtt med vennlighet og åpne armer. Uansett om du spaserer rundt omkring, leier moped eller drar avgårde i en større gruppe har du mange opplevelser i vente rett utenfor hotelldøren.

Det er mange thailandske øyer å velge mellom, men øyene bør besøkes på forskjellige tider av året. Spør reiseselskapet ditt hvilke øyer de vil foreslå for ditt reisetidspunkt. Det ville jo være synd å bruke ferien og pengene på et sted hvor for eksempel havet er veldig grumsete på grunn av regntiden.

Unike Thailand

Solnedgang over en frodig grønn åker med et vannløp til høyre i forgrunnen og en rekke trær i horisonten.

Thailand er virkelig et helt spesielt land å dra på ferie til. Her finner du rett og slett alt hjertet kan begjære: fantastiske naturopplevelser, spennende kulturelle begivenheter, ulike overnattingstyper, lekre restauranter, gode kjøp, mange muligheter for aktiv ferie og mye, mye mer.

Når du for første gang setter føttene på thailandsk jord kan det kanskje være litt overveldende med alle menneskene i Bangkoks gater, alle de intense fargene og alle de nye lydene, eksotiske duftene og smaksopplevelsene som møter deg. Likevel vil du fort bli fascinert av den overstrømmende menneskevarmen, de storslåtte opplevelsene, den spennende kulturen og den enestående naturen. Og før du skal hjem igjen har du forelsket deg fullstendig i dette eksotiske landet.

Les mer om Thailand i artikkelen: Thailand er balsam for kropp og sjel

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / Abezikus
Foto Bangkok, Nord-Thailand og Sør-Thailand © Tourism Thailand
Nederste foto © istockphoto / Patpitchaya

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.