En person slapper av i en hengekøye mellom palmer ved stranden under solnedgang.

Thailand er balsam for kropp og sjel – se hvorfor her

Maria Erica Jensen
I Thailand får du virkelig anledning til å skjemme bort deg selv. Der kan du tilbringe en deilig ferie med fokus på velvære og ro, kombinert med de mest fantastiske opplevelser.

Spa og massasje (godt for kroppen)

En smilende kvinne ligger på en massasjebenk med hvite blomster i håret, med en grønn bakgrunn.

En ferie i Thailand bør absolutt inkludere herlige wellness-opplevelser. Flere reiseselskaper arrangerer reiser med spesielt fokus på ro, avslapping og velvære. Dessuten tilbyr mange hoteller og resorts både spa- og massasjebehandlinger som gjør underverker for en sliten feriekropp, og disse kan du benytte deg av selv om du ikke har bestilt en desidert velværeferie på forhånd.

Når du ligger og hviler deg på stranden vil du også oppleve at stedets dyktige massører tilbyr å massere beina dine eller hele kroppen for et beskjedent beløp. Etterpå kan føttene dine nyte følelsen av å gå på den fineste vatt – det er himmelsk!

Yoga og meditasjon (godt for sjelen)

En Buddha-statue, blomster og en røkelsesbrenner på en detaljert, mønstret duk.

Hvis du kjenner at tankene dine trenger hvile er det en god idé å dyrke yoga eller meditasjon mens du er på luksusferie i Thailand. Flere hoteller har yogatimer som del av deres aktivitetstilbud, og meditasjon tilbys forskjellige steder av erfarne mestre. Kanskje du til og med er så heldig å finne et reiseselskap som arrangerer yogareiser til spesielle steder i Thailand.

Det kan også anbefales å besøke gylne, buddhistiske templer hvor du vil finne en helt egen ro. Gi deg selv tid til å nyte opplevelsen, den er virkelig spesiell. Beskrivelsen under er fra et lite, buddhistisk tempel, men samme opplevelse vil du kunne få i et stort, velbesøkt tempel.

«Duften av røkelse henger tungt i rommet. Du er i ro. Med lukkede øyne sitter du i fred og nyter at stillheten fyller ditt indre. Veggene i det spartansk innrettede rommet er fulle av fargestrålende malerier av Buddhas liv og den opplysningen han fant under et Bodhi-tre. Du kan se maleriene for deg mens du sitter på gulvet med beina i kors og øynene lukket. For du kom inn i tempelet kjøpte du et kjede av jasminblomster og la den ved den forgylte Buddha-statuen rett utenfor døren, slik som du så thai-kvinnen foran deg gjøre. Du kjøpte også et par røkelsespinner, tente dem og satte dem i den lille skålen beregnet til det. Bare det fylte faktisk kroppen din med fred og glede.»

Du er alltid velkommen i de buddhistiske templene, så lenge du husker å oppføre deg respektabelt.

Thailandsk mat (godt for både kropp og sjel)

Reker stekt i panne med koriander, hvitløk og chili, omgitt av fersk koriander, rød chili, hvitløk og en kniv på et trebord.

Maten i Thailand er i verdensklasse. De eksotiske rettene pirrer og imponerer både øyne og mage – både kropp og sjel. Prøv de nydelige gule, grønne og røde curry’ene som fås både med og uten kjøtt i. Du vil også få smake de herligste friske salater, wokretter, supper, stekt ris og alle mulige andre thailandske spesialiteter.

På strendene og ute på øyene foretrekkes retter med fersk fisk og skalldyr, fanget i havet rett utenfor kysten. Prøv hvor fantastisk det er å stå der og velge seg en hummer, krabbe eller fargerik fisk som ligger på is i restauranten, og se hvordan den blir grillet under åpen himmel.

I Thailand er det noe for enhver smak.

Mange muligheter i herlige Thailand

Thailand er virkelig et skjønt land å reise til, så hvis du har behov for å bare nyte livet og skjemme deg bort litt kan det være en god idé å sjekke prisen på en flybillett til Thailand. Finn ut hva de forskjellige reiseselskapene tilbyr av velværereiser eller hva de ulike hotellene har av muligheter for spa og massasje, hvis det er en slik reise du trenger neste gang.

Uansett hva slags ferie du bestemmer deg for, må du ha en riktig god reise til ‘amazing Thailand’.

Les også vår artikkel: Luksusferie i Thailand – en usedvanlig god opplevelse

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / Anyaberkut
Foto massasje © istockphoto / Yuriyzhuravov
Foto buddha © istockphoto / Minoandriani
Foto thailandsk mat © istockphoto /Shaiith

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.