Bildet viser en gylden statue med et smilende ansikt foran utsmykkede tårn og fargerike tak av Grand Palace i Bangkok, Thailand.

Bangkoks beste templer – disse templene må du bare se!

Kenneth Karl Nielsen
Templene i Bangkok er uløselig knyttet til byens sjel, så et besøk i Bangkok er ikke fullkomment før du har sett minst et par stykker av dem. Da Bangkok har et vell av templer (wats), er det nærmest umulig å få med seg alle. Derfor får du her en liste over must-see-templer i Bangkok du kan plukke fra:

Wat Phra Kaew eller Smaragdbuddhaens Tempel anses for å være det viktigste buddhistiske templet i Thailand. Wat Phra Kaew ligger innenfor murene til Bangkoks Grand Palace i Bangkoks historiske sentrum. Her oppbevares den lille Smaragdbuddhaen, en 48,3 cm høy buddhafigur skåret ut i ett stykke jade.

Wat Pho – templet med Den Hvilende Buddha – er Bangkoks største tempel og berømt for sin enorme, majestetiske statue av Den Hvilende Buddha. Buddhaen er 46 meter lang og dekket med bladgull. Føttene er 3 meter lange og dekorert med perlemors-laksana, som er Buddhas spesielle kjennetegn.

Wat Arun, lokalt kjent som Wat Chaeng – Soloppgangens Tempel. En gang i tiden var det her morgensolens første stråler traff Bangkok, men templet fikk sitt navn av Kong Taksin som på et tilbaketog ankom templet ved soloppgang.

Wat Traimit, Den Gyldne Buddhas Tempel. Her befinner verdens største sittende buddha seg. Den er 5 meter høy og veier 5,5 tonn. At buddhaen var dekket av gull ble oppdaget ved en tilfeldighet da den ble mistet i bakken under en flytting så overflaten sprakk opp.

Wat Suthat er et av Bangkoks eldste templer. Det har et fantastisk tak og var en gang hjemsted for en seremoni som gikk ut på at unge menn takket for en god rishøst ved å svinge seg på en enorm huske, noe som på det meste bragte dem hele 80 meter opp i luften. Det eneste som er tilbake av den nå er en stor teak-bue.

Wat Saket, Det Gylne Fjells Tempel. Innenfor murene til Wat Saket ligger Det Gyldne Fjell, Phu Khao Thong, med den skinnende gull-chedi, et klokkeformet tårn, på toppen. Wat Saket har i tidens løp vært brukt som krematorium og oppbevaringssted for pestramte. Nyt den supre utsikten over Bangkok!

Sist, men ikke minst, vil vi anbefale Saan Phra Phrom, også kalt Erawat Shrine, en helligdom midt mellom skyskrapere og handlesentre hvor thaiene kommer for å be og ofre blomster. Sett deg på en av benkene, føl stedets ro og la storbyens larm stilne.

Gode råd
Templene er svært populære turistattraksjoner, så vi anbefaler å besøke dem tidlig om morgenen mens det fremdeles er kjølig og ikke for folksomt der. De fleste templene stenger for besøkende kl 18.

Bangkoks templer er likevel ikke bare turistattraksjoner, men også en levende del av Thailands buddhistiske tradisjoner. De buddhistiske munkene bor i tempelbygningene, hvor de står opp kl 4 om morgenen for å be og arbeide før de går ut i byens gater.

Templene er hellige steder, så kle deg deretter. Bruk tøy som dekker armer og ben og ikke er gjennomsiktig, og bruk ordentlige sko, ellers risikerer du å ikke få komme inn.

Husk også at det finnes en mengde mindre kjente og populære templer hvor det er færre mennesker og du kan finne fred og ro, og dermed mulighet for fordypelse. Hvis det er en spirituell opplevelse du er ute etter, bør du kanskje søke til et av de mindre templene.

Det er ofte mulig å få tak i gode tilbud på flybilletter til Bangkok. På Travelmarket kan du enkelt søke og sammenligne priser på flybilletter til Bangkok.

Hvis du vil lese om flere severdigheter i Bangkok, kan du lese artikkelen min med de 20 største opplevelsene ved å klikke her (på dansk).

Fotos:
Foto © istockphoto /

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.