Elsker Bangkok

Jeg elsker Bangkok – sånn blir du også forelsket

Kenneth Karl_Nielsen
Møtet med Bangkok kan være skremmende. Luftfuktigheten slår mot deg med en gang du kommer ut av flyet. Lufthavnen virker kjempestor og uoversiktlig. I sentrum kjemper taxi- og tuk-tuk-sjåførene om din gunst. Hvis ikke solen steker, velter regnet ned fra himmelen. Larmen er intens og smoggen smyger seg inn i neseborene dine.

For veldig mange reisende er besøket i Bangkok et nødvendig bekjentskap, ettersom de fleste som drar til Thailand begynner reisen her. Ikke alle turister elsker denne byen, men jeg vil oppfordre alle til å gi Bangkok en sjanse til, for byen har utrolig mye å by på.

I løpet av de siste 20 årene har jeg besøkt Bangkok mange ganger, og hver gang jeg ankommer lufthavnen er det som om jeg kommer hjem. Når jeg setter føttene på Bangkoks jord senker roen seg over meg. Det er tid for gjensyn med fantastiske mennesker og fantastiske opplevelser, og dette gjelder både for Bangkok og resten av Thailand.

Begynn dagen i Bangkok med denne øvelsen
Lukk øynene. Pust dypt inn, og slapp helt av. Smil. Rens hjernen, vær positiv og åpne sinnet ditt. Nå er du klar for å se en helt annerledes side av Bangkok enn den jeg beskrev tidligere. En side av Bangkok der jeg blant annet elsker å:

Streetfood i Bangkok

*bli totalt avslappet i gylne gjemmesteder ved de mindre kjente templene
*observere Bangkok fra en lokal ferge på Chao Phraya-elven
*rote meg bort blant de mange små bodene i China Town
*drikke en kald thailandsk øl fra en bar i Khao San-området
*spise sterk og krydret mat fra en gaterestaurant
*forhandle priser på suvenirer med gateselgere
*besøke Grand Palace – kanskje det vakreste tempelkomplekset i hele verden

Hvordan blir du forelsket i Bangkok?

Utvid horisonten – ikke alle prøver å lure deg
Mange reisende kommer til Bangkok (og resten av verden) med en forventning om at alle lokale kun er ute etter å lure deg. Dette STEMMER IKKE. De lokale selgerne prøver bare å drive forretningen sin på best mulig måte, og du er den rike fra Vesten som har mange penger. Vær høflig og behandle folk med respekt, så kommer du til å bli behandlet på samme måte av de aller fleste du møter.

Lær det vennlige «nei takk»-smilet
Litt i tråd med rådet over er det en god idé å finne en god og vennlig måte å avvise påtrengende selgere på. Gjennom årene har jeg utviklet et spesielt «nei takk»-smil; i de aller fleste tilfeller kan du avvise en selger klart og bestemt på en vennlig og rask måte.

Bestill et bra hotell til den første natten – kjøp eventuelt en startpakke
Altfor mange kommer skeivt innpå Bangkok fordi de er trøtte når de ankommer byen. Det kan være anstrengende å skulle finne transport og hotell i en ny storby du ikke kjenner. Det er lett å bestille et hotell på nettet på forhånd, og startpakke kan blant annet kjøpes hos Kilroy. Hvis du har mulighet til det vil jeg anbefale å bestille et hotell av høyere kvalitet til den første natten – så får du en god start på oppholdet.

Dra vekk fra allfarveiElsker Bangkok
Det er veldig mange mennesker og veldig mange turister i Bangkok. Hvis du kommer fra en stressende hverdag i Norge kan byen være en overveldende opplevelse. Heldigvis kan man ofte finne ro og stillhet i umiddelbar nærhet. Dra nedover en mindre vei, ta en bok med, og sett deg ned og les på en benk i en rolig park. Besøk mindre buddhistiske templer der du virkelig kan nyte stillheten, og rot deg bort i Bangkoks gater – det er helt klart en opplevelse i seg selv! Ta gjerne en ferge til vestsiden av Chao Phraya-elven, der det er roligere enn i sentrumskjernen.

Ta deg god tid
I den vestlige verden har vi en formening om at vi skal være så utrolig effektive hele tiden. Alt skal foregå i et raskt tempo, og vi har det av en eller annen grunn alltid travelt. Sånn er ikke livet i Bangkok og Thailand. Hvis du aksepterer dette fra begynnelsen av kommer du til å få et helt annet og bedre inntrykk av Bangkok. Ta deg god tid – kjemp mot trangen til å være effektiv. Bruk gjerne noen dager i Bangkok, slapp av og følg thailendernes rytme i byen i stedet for din egen. Hva er det egentlig du skal nå?

Jeg håper du kan bruke rådene jeg har gitt deg. Jeg elsker Bangkok, og jeg gleder meg allerede til mitt neste besøk i byen.

Finn reisen til Thailand

Hos Travelmarket kan du både søke etter flybilletter til Bangkok og charterreiser. Under ser du noen eksempler fra vår hjemmeside.

Ibis Hua Hin
Hua HinIbis Hua HinThailand (8 netter)Dobbeltrom
10 695,-Velg
Centara Pattaya Hotel
PattayaCentara Pattaya HotelThailand (7 netter)Deluxe-rom - separate senger
10 844,-Velg
Chom View
Hua HinChom ViewThailand (8 netter)Rom SUPERIOR BASSENGUTSIKT
10 895,-Velg
The Leaf Oceanside by Katathani
Ban Sin HaiThe Leaf Oceanside by KatathaniThailand (7 netter)Dobbeltrom (1 - 2 Senger)
11 895,-Velg
D Varee Jomtien Beach
PattayaD Varee Jomtien BeachThailand (7 netter)Superior dobbeltrom (havutsikt)
11 975,-Velg
Palm Galleria
Ban Sin HaiPalm GalleriaThailand (7 netter)Dobbeltrom - Superior
11 995,-Velg
Best Western Phuket Ocean Resort
PhuketBest Western Phuket Ocean ResortThailand (7 netter)Dobbeltrom som vender mot havet. Ameriansk frokost
12 195,-Velg
Peach Hill Resort
PhuketPeach Hill ResortThailand (7 netter)Dobbeltrom Deluxe med frokostbuffet
12 295,-Velg
Deevana Krabi Resort - Adults Only
KrabiDeevana Krabi Resort - Adults OnlyThailand (7 netter)Dobbeltrom
12 303,-Velg
Chang Siam Inn
BangkokChang Siam InnThailand (8 netter)Standard Twinrom
12 425,-Velg
Alle bilder: Kenneth Karl Nielsen

 

Finn reisen til Bangkok her

Finn inspirasjon til Bangkok herLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy