Gode grunner for å reise til Thailand

10 gode grunner for å reise til Thailand

Kenneth Karl Nielsen
Drømmer du om å reise til Thailand? Mitt beste råd er å holde opp med å drømme og heller begynne å undersøke hvor du vil bo. Det er nemlig mange gode grunner for å reise til Thailand.

Jeg har vært i Thailand flere ganger, og det første jeg gjør når jeg kommer hjem igjen er å begynne å glede meg til neste gang jeg skal avsted. Her skriver jeg om noen av grunnene til at jeg elsker Thailand.

1. Den vennlige lokalbefolkningen

En smilende kvinne med bredbremmet stråhatt og oransje klær sitter ute ved vannet.Selvfølgelig er det ikke uten grunn at Thailand kalles Smilets land. Jeg blir møtt av vennlighet og gjestfrihet overalt jeg kommer.

Thailenderne virker alltid oppriktig interessert i å hjelpe en. Sett hendene sammen i den tradisjonelle thailandske hilsenen, lær et par enkle høflighetsfraser og bruk litt tegnspråk. Da er du allerede godt på veg til å få hjelp av alle og overalt.

 

2. Alle de vakre strendene

En sving henger fra et tre på stranden med turkisblått vann, og to båter flyter på havet under en skyfri himmel.Thailand kan by på nydelige strandmotiver for et utall feriebilder som vil bli gjenstand for lengselsfulle blikk og sukk fra de som ble hjemme i Norge. Strendene i Thailand kan nemlig ofte skilte med kritthvit sand, vaiende palmer og turkisblått vann med fargerike fisk.

Jo, det kommer mange turister på noen av strendene i Thailand, men med bare en liten innsats kan du komme bort fra disse og ut til like flotte strender hvor du kan slappe av i fred og ro.

 

3. Den thailandske kokkekunst

En hånd snur kyllingespyd på en rykende grill.En ferie i Thailand er også et møte med et av verdens beste kjøkkener. Møtet med den thailandske kokkekunsten gjør deg ikke bare mett og fornøyd, men kanskje også litt positivt overrasket. Ekte thaimat rommer nemlig utrolig mange forskjellige smaksvarianter, så etter ferien har du sikkert fått et par nye livretter.

Ikke vær redd for å smake maten fra de fristende gatekjøkkenene. Velg bodene som du ser at mange thailendere spiser ved, det er et sikkert tegn på god kvalitet. Det er lurt å be om at maten ikke skal være for sterk, for thailenderne tåler mye sterkere mat enn vi normalt gjør her oppe i nord.

 

4. De gylne templene

Hele 95 prosent av thailenderne er buddhister, derfor er Thailand naturligvis fylt med buddhistiske templer. Mange av templene i Thailand er preget av gull og gylne farger, og er fantastiske å besøke. Flere av templene er så vakre at man blir helt overveldet over deres skjønnhet.

Hvis du besøker noen av de mindre templene får du en annen bonus, for de er ofte fredfulle oaser – en fantastisk mulighet for å virkelig finne roen og gi slipp på alle spenninger.

 

5. Historien og de gamle kongebyene

Rekker med ødelagte Buddha-statuer i en gammel, ruindekket tempelplass omgitt av mursteinsvegger og trær.Thailand har en lang og spennende historie som det er verdt å lese litt om før avreise. Du vil også bli klokere på historien ved å besøke noen av de historiske severdighetene i landet.

Noen av de beste stedene å oppsøke det historiske Thailand er de to gamle kongebyene Ayutthaya og Sukhothai. De ligger begge to nord for Bangkok og kan nås på turer ut av byen.

 

6. Det er billig å være i Thailand

Prisnivået i Thailand er mye lavere enn i Norge, så man kan lett unne seg en ferie i Thailand uten at bunnen går ut av privatøkonomien.

Det er klart det koster mer å fly til Thailand enn til Sør-Europa, men det er veldig mye billigere å oppholde seg i Thailand. Derfor vil en to ukers ferie faktisk ofte bli billigere i Thailand. Hotellprisene der er mye lavere enn i Europa, så hvis du alltid har drømt om å bo på et firestjerners luksushotell er Thailand rett sted å gjøre det.

 

7. Det er lett å være turist i Thailand

Mann med solbriller tar en selfie på en bro med flere høye bygninger og en elv i bakgrunnen.Thailand har vært et av favorittlandene til ryggsekkturister i flere tiår, og i mange år også et populært reisemål for helt vanlige feriegjester. Nesten alle thailenderne på feriestedene snakker godt engelsk, så det er alltid lett å få arrangert utflukter, transport og lignende. De har styr på tingene og tar seg godt av turistene.

Dessuten er som tidligere nevnt de aller fleste thailenderne hjelpsomme, så det er enkelt å være turist i Thailand.

Er du blant dem som egentlig alltid har hatt lyst til å reise til Asia, men som samtidig syns at tanken er litt skremmende? Da er Thailand det beste stedet å starte. Sannsynligvis vil du ikke føle at en ferie der er mer besværlig enn i Europa.

 

8. Hovedstaden Bangkok

Thailands hovedstad kan i starten virke hektisk og overveldende for førstegangsbesøkende. Men når du har blitt litt bedre kjent med Bangkok vil du oppdage at det er en helt fantastisk by som kan gi deg mange forskjellige opplevelser. Trekk pusten dypt når du kommer – når det har gått litt tid vil du bli glad i byen.

Selv ser jeg nå på Bangkok som mitt annet hjem, og jeg tilbringer alltid litt tid i byen når jeg reiser til Thailand. Les mer om hvorfor du kan komme til å elske Bangkok her.

 

9. Opplevelser under havoverflaten

To personer med dykkermasker og snorkler er under vann; den ene gir et OK-tegn med hånden.Hvem drømmer vel ikke om å sakte svømme rundt blant fargestrålende fisk og koraller? I Thailand kan drømmen bli til virkelighet. Mange steder er det bare å ta med snorkelen og svømme rett ut fra stranden, så får du se fisk i alle farger.

Hvis du vil lære å dykke kan du velge mellom mange forskjellige dykkerskoler med internasjonale instruktører. De kan hjelpe deg med å få dykkersertifikat, og det er faktisk ikke særlig dyrt.

Du som vil snorkle og dykke bør undersøke mulighetene for det på de ulike feriestedene før du bestiller reisen. På noen steder er mulighetene adskillig bedre enn på andre.

 

10. Vandring i jungelen eller i fjellet

En hengebro av tre krysser en elv omgitt av frodig grønn vegetasjon.Naturen i Thailand skiller seg mye fra vår hjemlige, så jeg vil anbefale at du virkelig får opplevd den. Forlat stranden eller byen og kom deg ut i jungelen eller opp til fjells.

En tur i jungelen kan legges opp som alt fra en liten spasertur til en fysisk krevende tur. Uansett byr jungelen på helt unike opplevelser og uansett er gleden like stor når du ser flotte fossefall, aper som hopper rundt oppe i trærne og alle mulige fremmedartede trær og planter.

De største opplevelsene i høyden får du i Nord-Thailand hvor turene ofte starter i en av byene Chiang Mai eller Chiang Rai. Herfra kan du bli med på fjellturer på en dag eller flere. I tillegg til storslått natur får du møte noen av de tradisjonelle stammefolkene i fjellene og se hvordan de lever.

 

Trenger du et overblikk over de beste og billigste reisene til Thailand?

Finn flybilletter til Thailand i vår flysøkemotor
Finn fly+hotell i Thailand i vår søkemotor for pakkereiser
Finn charterreiser til Thailand i vår chartersøkemotor

Toppfoto (c) istockphoto / swissmediavision
Thailands befolkning (c) istockphoto / Jodi Jacobson
Thailands strender (c) istockphoto / emariya
Thailandsk gatekjøkken (c) istockphoto / ManniiChannel
Ayudhaya Buddha-statuer (c) istockphoto / EyeOfPaul
Bangkok (c) istockphoto / swissmediavision
Dykking i Thailand (c) istockphoto / swissmediavision
Jungelvandring i Thailand (c) istockphoto / pigphoto

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.