En trebåt med fargerike bånd, krystallklart turkis vann og bratte kalksteinklipper.

Reiseguide til Thailand

Lange hvite sandstrender kombinert med storbyens gleder i Bangkok har gjort Thailand til et yndet reisemål. Intet annet asiatisk land har så mange templer og historiske ruiner som bare venter på å bli utforsket.

Fakta


  • Muang Thai

  • Bangkok

  • 514.000 km2

  • Thai

  • Buddhisme

  • 61.230.874 (juli 2000)

  • Konstitusjonelt monarki

  • Thailand er mye lengre enn det er bredt. Fra sør til nord er det 1770 kilometer og kun omkring halvdelen fra øst til vest. 38 prosent av landet er dekket av skog, og mot nord og vest reiser høye fjellkjeder seg. Landet grenser til Burma, Laos, Kambodsja og Malaysia.

Reiseforberedelse

Beste tid å reise

Hvor tid man skal besøke Thailand avhenger mye av hvor i landet man skal hen. Overordnet er det imidlertid best å reise fra november til februar. I disse månedene regner det minst, og det er ikke så varmt som resten av året.

Reiselitteratur

Turen går til Thailand
Lonely Planet Thailand
Frommers Thailand
Culture Shock!: Thailand
Visuelle Guide Thailand

Lokale forhold

Valuta

Baht (B)
1B = 100 satang

Internettkafeer

Det finnes riktig mange nettkaféer i Thailand. De ligger primært i de større byene og er ikke vanskeligee å finne. Med de mange rygsekkturister i landet er det en veldig god forretning å ha en nettkafé.

Driks

Selvom et servicegebyr på 10% er skrevet på regningen på hoteller og restauranter, forventes det at turister gir ekstra drikkepenger. Taxisjåfører forventer ikke å få drikkepenger.

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 18.00 i Thailand. Thailand skifter ikke til sommertid, så om sommeren er det kun fem timers forskjell.

Mål og vekt

I Thailand anvendes de samme enheter for mål og vekt som i Norge.

Fotografering

Man kan stort sett fotografere overalt i Thailand, men i noen templer er det forbudt. Vil man fotografere lokalbefolkningen, bør man alltid spørre først og akseptere et nei.

Drikkevann

Man bør ikke drikke vannet fra springen, og man skal også forsøke å unngå isbiter. På mange restauranter er vannet imidlertid filtrert, så isbitene kan drikkes. Vann på flaske kan kjøpes overalt i landet.

Elektrisitet

220 volt / 50 Hz

Atferd og oppførsel

Thaierne er et meget vennlig og overbærende folk. Man bør allikevel vise respekt for deres skikker og religion. Blant annet skal man ikke ta en thailender på hodet, og man bør alltid ta skoene av når man går inn i et tempel. Som kvinne bør man unngå å berøre de buddhistiske munkene.

Åpningstider

Banker: 8.30-15.30 mandag til fredag.
Butikker: 8.00-21.00 alle ukens dager.
Offentlige kontorer: 8.30-16.00 mandag til fredag.

Mat og drikke

Thailands mat er krydret og sterk. De viktigste krydderier er chili, både rød og grønne, limeblad, koriander, ingefær, sitrongress og hvitløk. Thaiene serverer alt fra grønnsakssuppe til fiskeretter og det viktigste tilbehør er ris eller nudler.
Vin og sprit er meget dyrt og det thailandske ølet er meget sterkt. Det serveres mange gode lemonader, og kaffe og te kan fås i alle tenkelige fasonger.

Forhold for funksjonshemmede

På de store hotellene er det rimelig gode forhold for eldre og handikappede. Det er heiser og lave dørtrinn.

Høytids- og helligdager

1. januar – 1. nyttårsdag
6. april – Chakri dag
1.mai – Arbeidernes internasjonale kampdag (kun banker)
5. mai – Kroningsdag
1. juli – Midtårs dag
12. august – Dronningens fødselsdag
23. oktober – Chulalongkorn dag
5. desember – Kongens fødselsdag
10. desember – Forfatningsdag
31. desember – Nyttårsaften

Derutover er det noen buddhistiske helligdager som faller forskjellig fra år til år.

Overnatting / Hotell

Camping

De fleste campingplasser i Thailand finnes i naturparkene. Det er ikke tillatt å campe alle steder, så man bør spørre de lokale myndighetene først.

Hoteller

Det finnes alle typer hoteller i Thailand, fra de store luksushotel med svømmebasseng og 24-timers roomservice til beskjedne, billige hoteller. De billige hotellene finner man særlig utenfor Bangkok og de store turistområdene.

Bed og Breakfast eller pensjonat

Bed & Breakfast er ikke så utbredt i Thailand. Derimot finner man et antall koselige gjestgiverier, som alle har fine fasiliteter og ofte en riktig god restaurant tilknyttet.

Vandrehjem

Det vrimler av billige overnattingssteder i hele Thailand. Noen av landets hostels har sovesaler og på de aller fleste deler man bad og toalet. YMCA og YMWA finnes over hele landet.

Lokal transport

Fly

Innenriksnettet er utmerket og fra Bangkok går det daglige fly til alle de større turistbyene i landet.

Buss

Bussnettet i Thailand er godt utbygget, og det er den billigste transportformen. Det finnes to forskjellige typer, med og uten aircondition, hvor de sistnevnte er de dyreste.

Tog

Det er togforbindelse til alle større byer med unntak av Phuket. Det er flere regelmessige avganger, men allikevel er togene den langsomste reiseformen. Togene i Thailand er av god standard.

Taxi

Det er mange taxier i Thailand, og de har stort sett alle sammen et taksameter. Det er allikevel ikke alltid det blir slått på, så det er lurt å avtale prisen på forhånd. Det er ikke alle taxisjåfører som snakker engelsk, så sørg for å ha destinasjonen skrevet ned på thai.

Bilutleie

Biler og motorsykler kan leies over hele landet, men man skal være oppmerksom på at trafikken i Bangkok er umulig og at man kjrer på venstre side av veien.

Båt eller ferge

På Thailands elver arrangeres det mange båtturer, og man kan blant annet nyte middagen sin ombord på en elvebåt. Båter og ferjer forbinder naturligvis også Thailands mange øyer med hverandre og fastlandet.

Andre transportformer

Tuk Tuk. En Tuk Tuk er en blanding av en moped og en sykkel. De er gode på korte turer, og man bør absolutt unne seg en tur i dette særpregede transportmiddelet, til tross for en til tider voldsomme kjøring.

Rickshaws
Cykeltaxier er gode til kortere turer og er også billige.

Har du hatt lyst til å reise til Thailand?

Her finner du eksempler på reiser som våre brukere har funnet tidligere.
Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Reisetilbud