En fredfull fjelldal med trehytter, en rennende elv og grønne enger, omringet av snødekte fjell.

Severdigheter Østerrike

Innsbruck

Annasøylen i Innsbruck

Annasøylen i Innsbruck ble reist i 1703 fordi det på Skt. Annas dag lykkedes befolkningen å jage fiender ut av byen. På toppen av søylen kan man se en statue av Maria Theresia. Hun bestilte oppføringen av byens triumfbue i 1765 i anledning av sin sønn Leopolds bryllup.

Det gyldne taket i Innsbruck

Goldenes Dachl i Innsbruck ble bygget omkring 1500. Det gyldne tak er en karnapp mad forgylt tak som består av godt over 3400 forgylte kobberplater. Karnappen ble oppført på bestilling av Maximilian den første og skulle fungere som tilskuerplass for hoffet når det var begivenheter på plassen overfor karnappen.

Nord-Østerrike

Alter Dom kirken i Linz

Alter Dom eller Ignatiuskirchen ble bygget fra 1669 til 1678. Arkitekten bak verket var P.F. Calone, og han oppførte kirken i barokkstil. Kirken kalles den gamle domkirke fordi den fra 1785-1909 hadde status som domkirke. I dag er Maria-Empfängnis-Dom domkirke i Linz.

Fjellet Pöstlingberg i Linz

Pöstlingenberg ligger litt utenfor Linz, og pilgrimskirken fra barokken, som ligger på toppen av fjellet, er områdets største severdighet. For å komme seg opp til kirken må man ta verdens bratteste fjelltog. Toget krabber seg hele veien opp til toppen av fjellet, hvor man har en helt fantastisk utsikt over Linz. Kirken er ikke den eneste severdigheten på dette fjellet. Tar man toget inn i selve fjellet, trer man inn i en imponerende fantasiverden. Man kjører gjennom dragens munn rett inn i eventyrland. Her ligger det en fornøyelsespark, hvor man blant annet kan hilse på Snehvit og de syv dvergene.

Fremtidshuset Ars Electronica i Linz

Ved Donaus bredd ligger Ars Electronica Center, som gir et innblikk i hvordan verden kan se ut i det 21.århundre. Ars Electronica Center gir et spennende blikk på dagens medieverden, og på hva utviklingen kan føre med seg. Ved inngangen blir det utlevert en chip, så man kan gå rundt uten guide.

Klosteret i Klosterneuburg

Det overdådige Augustinerklosteret i Klosterneuburg ble grunnlagt i 1106, og har gitt navn til byen. Ved siden av kirken ligger den overdådig utsmykkede Stiftskirche Unsere liebe Frau, som ble grunnlagt 30 år etter klosteret.

Linzer slottet

Linzer Schloss ble opprinnelig bygget i det 15. århundre, men har sett ut slik det gjør i dag siden 1607. I dag rommer slottet et forhistorisk- og et historisk museum, hvor man også kan studere kunstsamlingen som omfatter verker fra Middelalderen fram til det tidlige 20. århundre.

Parkområdet Wiener Volksprater

Prater er et stort grønt område som ligger mellom Donaus to elveavløp i Wien. Parken var tidligere jaktområde for keiserfamilien og aristokratene, men på slutten av 1700-tallet fikk offentligheten adgang til området. I dag er Prater delt inn i to områder. I det ene kan man gå en tur, holde piknik på gresset, sykle eller spille litt fotball, mens den andre inneholder et tivoli hvor den mest kjente forlystelsen er et pariserhjul som har en formidabel utsikt over den vakre byen.

Schönbrunnslottet

Utenfor Wien ligger Schönbrunn Schloss. Det berømte barokkslottet var hjemmet til Maria Theresa og senere til Napoleon. Innvendig har slottet en overdådig rokokkoutsmykning. I speilsalen spilte Mozart sin første klaverkonsert for adelen.

Sigmund Freud-museet

I Wien ligger Sigmund Freud-museet. Museet ligger i Sigmund Freuds tidligere leilighet. Her kan man se hvordan han bodde og hvor han arbeidet. Man kan studere hans møbler, eiendeler, dokumenter og fotografier.

Stift Melk klosteret i Nieseröstrreich

Stift Melk er et av Østerrikes vakreste klostre, og på grunn av beliggenheten kan man se klosteret fra lang avstand. Barokkbygningene, som er ramme rundt Umberto Ecos roman «Rosens navn», rommer et enormt bibliotek. Her står det over 9000 bøker, og utover dette innehar biblioteket en enestående samling av kostbare håndskrifter.

Vinkjellere i Weinviertel området

Under hver vinby i Weinviertel-området strekker det seg vinkjellere i flere etasjer. Her lagres vinen i store fat i de buede gangene. På overflaten ser man bare de pastellmalte Kellergassen, som likner alminnelige hus.

Wiens Operahus

Staatsoper er byens storslagne operahus. Det ble oppført fra 1861 til 1868 av arkitektene August Siccard vin Siccardsburg og Duar van der Nüll. Da bygningen sto ferdig ble arkitektene utsatt for så mye kritikk at van der Nüll begikk selvmord. I dag er wienerne utrolig stolte av sitt operahus.

Salzburg

Domkirken i Salzburg

Det var erkebiskop Wolf Dietrich som sto bak byggingen av domkirken og de tre plassene som ligger omkring. I kirkens forhall ligger inngangen til domkirkemuseet hvor man kan se en imponerende samling av kirkekunst. Domkirken sto ferdig i 1628.

Ferdinand den andres mausoleum i Graz

Keiser Ferdinand den andres mausoleum ligger ved siden av byens domkirke. Bygningen består av to kapeller og en kuppel og den ble reist av Pietro de Pomis (det ytre) og J.B. Fisher von Erlach ( det indre). Keiserens mor, Maria av Bayerns sarkofag ligger i midten av mausoleet.

Hohensalzburg Festningen i Salzburg

Hohensalzburg er en festning som ligger 119 meter over byen. Reisningen ble påbegynt for knapt 1000 år siden, men dens nåværende areal på 30.000 m2 fikk den først på 1500-tallet. De regjerende erkebiskopene bodde på borgen, og som en følge av dette er den prektig og imponerende innrettet.

Mozarts hus i Salzburg

Mozarts hus i Salzburg kan sees i den hyggelige gågaten Getreidegasse. Her kom Wozart til verden den 27.januar 1756, og her levde han i de første årene av sitt liv. Huset er i dag gjordt om til et museum og en del av Mozarts første musikkinstrumenter og første verker er utstilt her.

Sentral-Østerrike

Esterházy slottet i Eisenstadt

Esterhásy slottet i byen Eisenstadt er en imponerende opplevelse. Det var her Haydn var hoffkomponist i mange år, og slottet har en sal som er oppkalt etter komponisten. Her kan man se at gulvet og søylene er laget av tre etter komponistens ønske, fordi tre gir en bedre akkustikk i rommet. I den deilige slottsparken er det små sjøer, og ved en av disse finner man Leopoldine templet.

Graz` klokkespill

Glockenspielplatz. Her må man møte opp klokken 11, 15 eller 18. Da fjernes skoddene fra et dobbeltvindu og ut kommer et par ikledd nasjonaldrakter. De er skåret i tre og danser rundt til lyden av tårnets klokker. De har danset i snart 100 år, og har aldri kommet et minutt for sent.

Saint Ägidu Domkirken i Graz

Domkirche Saint Ägidu ble reist mellom 1438 og 1462 av keiser Friedrich den tredje. Stilen er sengotisk og i kirkens indre kan man se flere renessansegravplasser. Opprinnelig var kirken bare hoffkirke og var plasert overfor keiserens borg.

Schlossberg skåningen ved Graz

Shclossberg er en 473 meter høy skråning som reiser seg over de unike røde takene i Graz. Tidligere lå det et kloster på toppen av skråningen, men nå er det kun ruiner tilbeke. Fra toppen har man en fantastisk utsikt over byen.

Tyrol

Maximillian den førstes gravmonument

I byen Hofkirche finner man Maximillian den førstes imponerende gravmonument. Monumentet er en sort marmorsarkofag som er omgitt av 8 bronsestatuer som har den samme størrelse som en voksen mann. Kirken ved monumentet ble reist i 1553-63 av Nikolaus Türing.

Wien

Parlamentsbygningen

Parlamentsbygningen i Wien er tegnet av den danske arkitekten Theophilus Hansen, og ble oppført i tidsrommet 1873- 1883. T Hansen var i høy grad inspirert av Hellas, og parlamentsbygningen ligner et gresk tempel med korintiske søyler og antikke utsmykninger.

Stephansdomkirken i Wien

Stephansdom, som er Wiens varemerke, ligger midt i byen. Kirkens tårn er 137 meter høyt, og rager høyt over byens tak. Man har bygget om og bygget til på kirken i mer enn åtte århundrer. Bygningsverket ble påbegynt i 1137. Siden 1962 har kirken sett ut slik den gjør i dag.

Østerrike

Gastein området

Gastein området har varme radonholdige kilder. Her ligger mange av Østerrikes berømte kursteder, og det er mulig å svømme utendørs om vinteren. Besøker man byen Gastein, vil man oppleve fossen Gasteiner Ache, som går rett gjennom byen. Dette er svært fascinerende.

Lurgrotten

Østerrike har over 3000 huler og grotter, en av disse er Lurgrotten som ligger i nærheten av byen Semriach. I grotten kan man blant annet oppleve «Den underjordiske domkirke», som er et av Europas største naturlige underjordiske hulrom.

Middelalderbyen Feldkirch i Voralberg

Feldkirch er en middelalderby hvor mange gamle bygninger er bevart, blant annet den vakre Skt. Nikolaus kirke fra 1478 og Stk. Johanneskirke fra 1218. Borgen Schattenburg fra 1190, som i dag rommer Lokalhistorisk museum, er avgjort et besøk verdt. Feldkirch er en by med rik atmosfære som forsterkes av de smale gatene og de hyggelige kaféene.

Naturområdet Bregenzer Wald

Bregenzer Wald har ikke like mange trær som navnet antyder. Navnet stammer fra mange år tilbake da området var dekket av urskog. Her er naturen storslått med fjell, daler, elver, enger, og noe skog. Jo mer man ser av området, jo mer vil man oppleve av den friske luften og den vakre naturen.

Verdens største flytescene ved Bodensjøen

Festspillområdet i BregenzI Bodensjøen ligger byens flytescene. Den imponerende scenen er den største i sitt slag i verden. Når det holdes arrangementer på scenen, sitter publikum på land på en kjempetribune som har plass til over 4000 tilskuere.

Østerrikes Kunsthistoriske Museum

Kunsthistoriches museum stod ferdig i 1891, og rommer en av Europas absolutt fineste kunstsamlinger. Museet består av to bygninger i renessansestil, som er adskilt av en park. Parken ble anlagt for at begge bygningene skulle komme til sin rett.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her