Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Senegal

Dakar

Le grand Mosqué

Hver eneste fredag kan man høre innkallelse til bønn fra minaretene på denne moskeen, en av de viktigste muslimske helligdommene i landet. Ikke-muslimske kvinner har ikke adgang til moskeen, mens ikke-muslimske menn gjerne må besøke moskeen, selv om de ikke deltar i bønnen.

Museet Institut Fondamental d´Afrique Noir

Dette er det mest bemerkelsesverdige museet i Dakar. Her finnes en stor samling av senegalesiske og vestafrikanske masker, statuer og musikkinstrumenter.

Øya Île de Gorée

Denne lille øya utenfor Dakar har ikke mer enn 1000 innbyggere. Øya er bilfri, og har flotte strender med store hus fra kolonitiden. Øyas museer er også verdt å besøke, blant annet kan Historical Museum gi et godt innblikk i Senegals historie. La Maison des Ésclaves forteller den hårreisende sannheten om slavenes forhold under kolonitiden.

Senegal

Cap Skiring området

Her kan man tilbringe tiden i solsenger ved noen av Afrikas fineste strender. Hvis hvit sand under kokospalmer virker tiltrekkende, er det absolutt en god idé å besøke området omkring Cap Skiring.

Fiskebyen St. Louis

Denne fiskebyen var en av de første franske kolonibyene. Byen dekker over fastlandet og en liten øy, hvor de europeiske herremennene en gang bodde. De europeiske boligene med balkonger og jernporter er som et pust fra en svunnen tid. I St. Louis er den utenlandske kulturpåvirkningen i Senegal tydelig. Byen huser både den eldste kirken i landet, en katedral fra 1828 og en muslimsk kirkegård der de begravde fiskernes har garnene sine liggende over hvilestedene.

Parc National de Basse Casamance

I den sørlige delen av landet ligger denne nasjonalparken med et fantastisk rikt dyre- og planteliv. Det varierte terrenget, bestående av savanne, sump og skogområder, er hjemmet til over 50 forskjellige dyrearter. Parken kan enten ses fra bil eller fra båter på Casamance-elven som renner igjennom området. For øyeblikket skal man imidlertid være forsiktig i området, da opprørske styrker den siste tiden har gjort parken usikker.

Parc National du Delta du Saloum

Ved deltaet mellom elvene Sine og Saloum ligger en nasjonalpark som er berømt for sin skjønnhet. Elvene ved deltaet er hjemstedet for tallrike fugler. De lever i små laguner, på grønne øyer eller i skogveksten langs vannet. Den beste måten å se dette stedet er i den tradisjonelle afrikanske båten, piroguen, som er lett å manøvrere mellom de små øyene.

Strandområdet Petite Côte

Dette er et annet av Senegals beste strandområder. Det strekker seg over 150 kilometer sør for Dakar. Mbour og Saly Portudal er de største turistområdene i området. Her ligger det bra badehoteller, grønne områder og golfbaner, hvis dagene på stranden skulle bli ensformige.

Bestill severdighetene dine her