Severdigheter Sri Lanka

Severdigheter Sri Lanka

Severdigheter » Sri Lanka

Ambalangoda

Badebyen Ambalangoda

Ambalangoda er en liten badeby som er kjent for sin produksjon av masker og sin djeveldans. Maskene blir skåret ut av kadunu tre, som er veldig lett, og det blir solgt mange masker til turistene i området. Djeveldansen oppføres stadig for å fordrive onde ånder, og det er lov for turister å se på mens dansen fremføres.

Colombo

Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet ble grunnlagt i 1877 av den britiske guvernøren Gregory. Museet har mange gode utstillinger som hver for seg forteller en del om landets fargerike historie, blant annet steinrelieffer, freskomalerier, masker, møbler, mynter og forsteininger.

Dronningens hus (Janadhipathi Medura)

Dronningens hus er boligen til Sri Lankas president. Den imponerende bygningen var tidligere hjemmet til den britiske guvernøren, men da landet ble selvstendig flyttet presidenten inn, og siden da har det vært hjemmet hans.

Det gamle fyrtårnet Clock Tower

Det gamle fyrtårnet ble bygget i 1857 og fungerte som ledesnor for skipene på havet i mange år. Etter hvert som man bygget husene i byen høyere ble imidlertid tårnet for lite og man måtte bygge et nytt. Det er mulig å komme opp i Clock Tower å se på den formidable utsikten utover byen.

Kalutara

Byen Kalutara

Byen Kalutara ligger ved siden av Kalu Ganga elva. Byen var tidligere sentrum for krydderhandel, men i dag er det mest flettete kurver av palmeblad som produseres her. Rundt Kalutara ligger det en del gummiplantasjer og byen har derfor blitt et sentralt handelssted for gummi. Byen er også full av kokospalmer og av kokosnøttene lager man det lokale brennevinet Arrack.

Kandy og det sentrale høylandet

Dalada Maligawa tempelet

Dalada Maligawa ligger i Kandy og er den viktigste buddhistiske helligdommen på Sri Lanka. Navnet på tempelet betyr tannens tempel, og det ble bygget for å beskytte Buddha sin hjørnetann som ble smuglet hit i det 4. århundre. Tempelet er et fantastisk bygningsverk som er blitt bygget på av flere konger, og spesielt det åttekantede tårnet, som rommer biblioteket, er helt unikt.

Byen Nuwara Eliya

Nuwara Eliya er den høystliggende byen på Sri Lanka og ligger på 1889 meter. Byen er plassert på et platå og dette gjør utsikten utover området, og de grønne teplantasjene, helt fantastisk.

Edelstensbyen Ratnapura

Ratnapura betyr edelstensbyen og byen er sentrum for utvinning av edelstener på Sri Lanka. Så langt tilbake som i det 12. århundre begynte man å utvinne edelstener i området, og i dag arbeider mange av de 35.000 innbyggeren i edelstensminene.

Nuwara Eliya

Byen Nuwara Eliya

Nuwara Eliya er den høystliggende byen på Sri Lanka og ligger på 1889 meter. Byen er plassert på et platå og dette gjør utsikten utover området, og de grønne teplantasjene, helt fantastisk.

Sri Lanka

Templene i Anuradhapura

Anuradhapura var den første hovedstaden på Sri Lanka og symbolet på singalesernes makt. Byen ble hovedstad i år 380 f.kr og i over 1000 år regjerte singalesernes konger landet herfra. Anuradhapura er derfor en av de viktigste gamle byer på Sri Lanka, og i dag kan man utforske de gamle templene og bygningene fra det gamle riket. Alle bygningene byen er nyrestaurert og et fantastisk syn.

Landsbyen Unawatuna

Unawatuna er en liten landsby som ligger i et fantastisk vakkert landskap. Landsbyen begynner å bli en av de mest foretrukne feriestedene fordi den har en utmerket sandstrand med palmer og turkisblått hav. Unawatuna er perfekt dersom man gjerne vil ha sol, sand og vann og har lyst til å sløve noen dager på stranda.

Sigiriya festningen

Sigiriya er en steinfestning, og et uinntagelig monument, som ble bygget i det 5. århundre for å forsvare området mot en invasjon som man fryktet den gangen. Festningen ligger vakkert til på toppen av en 200 meter høy bakketopp med en fantastisk utsikt. Inne i festningen er det hager, steinbilder og to kjempestore steinløver fra den gangen den ble bygget. Festningen ligger 191 kilometer fra Colombo.

Yala West nasjonalpark

Yala West nasjonalpark er et sammensurium av laguner og steinområder som dekker nesten 1000 km2. Det er gode muligheter for å se ville dyr som elefanter, leoparder, bjørner, aper og krokodiller, i parken og man kan leie bil med sjåfør for å kjøre rundt inne på området.

Fjellet Adams Peak

Fra desember til april strømmer det pilegrimer til området for å bestige det 2224 meter høye fjellet Adams Peak. På toppen av fjellet er det et stort avtrykk av en fot, som muslimene mener ble laget Adam da han tråkket ned på fjelltoppen etter å ha blitt kastet ut av Edens hage. Buddhistene mener imidlertid at avtrykket ble lagd av Buddha, og hinduene sier det var Lord Shiva som lagde det. Pilegrimer har valfartet til fjelltoppen i mer enn tusen år, og turen til toppen tar cirka 4 timer.

Øya Hikkaduwa

Hikkaduwa er en øy med et fantastisk strandområde for de som liker hvit sand og asurblått hav. På grunn av korallrevene og mange gamle skipsvrakene, er det gode snorkel og dykke muligheter på øya. Det er også turbåter med glassbunn som seiler rundt med de turistene som ikke dykker. Hikkaduwa er med andre ord et paradis for de som liker sol, sand og vann.

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 12 995,- - -
Prisene er pr. person

Bestill severdighetene dine her

Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.