Severdigheter Italia

Severdigheter Italia

Den Italienske Adriaterhavskysten

Byen Piran

En gang hadde byen kun et stort bål til å lede skipene sikkert i havn. I dag er Piran en vakker historisk ferieby hvor fortid og nåtid møtes i skjønn forening.

Dolomittene

Hiking

Dolomittene tilbyr noen av de mest fantastiske hikingsteder i de italienske alper. Her er det mulighet for hikingturer på alt fra en halv dag til flere dagers tur. Høysesongen er fra juli til slutten av september.

Skisport

Dolomittene er hjemsted for noen av landets beste skisportsområder. Det er mulig å kjøpe skipass som gir adgang til flere forskjellige områder og alle heiser. Høysesongen varer fra desember til april.

Firenze

Broen Ponte Vecchio

Ponte Vecchio er en berømt bro fra det 14. århundre. Broen er blant annet kjent på grunn av at det langs den ligger et vell av gull- og sølvsmedforretninger. Broen var en av de eneste som overlevde nazistenes bombing under 2. verdenskrig.

Firenzes katedral

Katedralen i Firenze er den fjerde største i verden og et av Italias mest kjente monumenter. Man begynte å bygge katedralen i 1296, og det tok 150 år før den stod ferdig, men den er også et helt fantastisk syn. Ved siden av katedralen finner man klokketårnet, ikke mindre enn 82 meter høyt. Denne katedralen er et must på besøkslisten, hvis man er i nærheten av Firenze.

Uffizi galleriet

«The Palazzo degli Uffizi» ble bygget av Vasari i det 16. århundre og er i dag hjemsted for Italias viktigste kunstsamling. Galleriet har en imponerende samling malerier, som hovedsakelig stammer fra tiden mellom 12- og 1700-tallet, og alle Italias berømte malere er representert her.

Italia

Den glemte by Pompeii

Pompeii var engang hjemsted for mange velhavende romere, men i år 79 ble byen begravd under lava fra Vesuvius vulkanen. Deretter ble byen glemt, og det var først i det 18. århundre at den ble gjenfunnet. En stor del av byen er gravd frem, og stedet gir i dag en fantastisk innsikt i hvordan de gamle romerne levde, i tillegg til at man kan se veggmalerier med både erotiske og religiøse motiver fra den tiden.

Det gamle tempelet Pantheon

Pantheon er et must hvis man er i Italia. Dette vakre monumentet som først var et tempel, men senere ble en katolsk kirke. Pantheon ble bygget før Kristi fødsel og står i dag stadig som et av Italias mest imponerende bygningsverk.

Det romerske forum

Det romerske forum var tidligere symbolet på det imperiumet som strakte seg fra England til Carthage. I dag er det kun ruinene tilbake, for tiden har vært streng med bygningene, og man må bruke fantasien for å forestille seg hvordan de imponerende bygningene ville tatt seg ut i deres storhetstid. Det er allikevel mulig å se for eksempel Septimius» triumfbue og rester fra Saturns tempel.

Det sixtinske kapell

Det sixtinske kapel ble bygget mellom 1475 og 1480 under Pave Sixtus, og er i dag kjent for dets skjønnhet. Kapellet ble bygget som et privat kapell til paven, og han fikk ingen ringere enn Michaelangelo til å utsmykke det. Mange valfarter i dag til kapellet for å beundre bygningen og i høy grad de vakre bildene laget av Michaelangelo.

Det store amfiteateret Colosseum

Colosseum er en av Italias mest berømte severdigheter. Colosseum som stod ferdig i år 82, var hjemsted for Romas notoriske gladiatorkamper, hvor menn kjempet med dyr. I motsetning til andre romerske amfiteatre er Colosseum ikke bygget inn i en fjellvegg, men står fritt og imponerende som en kjempestor massiv bygning i Roma.

Katedralen Florence’s Duomo Santa Maria del Fiore

Det tok mer enn to århundrer å bygge denne fascinerende bygningen, som er et møte mellom renessansens kraft og kultur, og bygningen var dengang og nå et arkitektonisk mesterverk. Utsmykningen er imponerende både utvendig og innvendig, og inne i katedralen kan man se atskillige skulpturer fra renessansen.

Milano

Sforzesco slottet

Castello Sforzesco var opprinnelig et Visconti fort, men det ble totalt ombygget av Francesco Sforza i det 15. århundre. I bygningen finner man også et flott museum, som blant annet byr på Michelangelos Pietá Rondanini skulptur.

Shoppingsenteret Galleria Vittorio Emanuele II

Liker man å shoppe er Galleria Vittorio stedet. Det er et imponerende, flott innkjøpssenter fylt med store og små butikker, som tilbyr alt hva man kan ønske seg. Etter en tur i senteret kan man gå videre til Milanos berømte operahus, som også er verdt et besøk.

Naples

Det arkeologiske nasjonalmuseum

Det arkeologiske museum inneholder en utrolig samling av gresk-romerske artefakter, og en utstilling forteller historien bak mange av disse funnene. Museet inneholder også en stor samling kunstskatter, som man har funnet i Pompeii og Herculaneum. Museet har åpent fra tirsdag til søndag.

Fjellet Vesuvius

Denne imponerende vulkanen ligger som bakgrunnsbilde for Napoli. Det var Visuvius som i år 79 spydde ut lava, så Pompeii og Herculaneum ble begravd. I dag kan man komme ned i vulkanens krater på en guidet tur.

San Carlo Operahus

Teatro San Carlo er et av de mest berømte operahus i verden. Det skyldes dels den fantastiske akustikken og dels den vakre innretningen man finner inne i bygningen.

Roma

Det romerske bad Caracalla

I dette kjempekomplekset var det plass til 1600 mennesker, og det fantes adskillige butikker, hager, biblioteker og underholdning. Badet ble bygget i det andre århundre og ble benyttet inntil det sjette århundre. Hvis man vil se denne imponerende bygningen, er den åpen fra tirsdag til torsdag samt mandag og søndag.

St. Peters kirken

En av de mest berømte kirker i den kristne verden er St. Peters kirken, som står der hvor St. Peter blet begravet. Den originale kirken ble bygget i det fjerde århundre, men i 1506 begynte man å arbeide på en ny kirke. I 1547 overtok Michelangelo arbeidet med kirken, men den var stadig ikke fullført da han døde. Kirken er et imponerende bygningsverk, som kan ta pusten fra enhver.

Vatikanet

Vatikanet er en by i byen. Den ligger inne i Roma og er en pavestat. I 1929 gav Mussolini Paven full suverenitet over området, og i dag har byen sin egen postservice, valuta og avis. Et besøk i Vatikanet er et must, hvis man er i Italia.

Sicilia

Byen Syracuse

Syracuse er et av høydepunktene når man besøker Sicilia. Byen ble grunnlagt i år 743 før Kristus av kolonister fra Korinth, og den ble en dominerende makt i Middelhavet. I 413 før Kristus angrep athenerne byen i et av de største maritime slag i historien, men det endte med at den athenske flåten ble totalt destruert.

Det greske teateret i Taormina

Det greske teateret ble bygget i det tredje århundre før Kristus, men ble senere utvidet og ombygget av romerne. I sommermånedene oppføres det teaterstykker og konserter på stedet. Her har man også en fantastisk utsikt over vulkanen Etna.

Vulkanen Etna

Vulkanen Etna som er 3330 meter høy, dominerer landskapet på Sicilia. Etna er Europas største aktive vulkan, og til tider kan man se lava flyte langsomt ned av vulkanen. Det siste store utbrudd fra Etna fant sted i 1992, hvor lavaen truet byen Zafferana Etnea, men det skjedde ingen katastrofale ødeleggelser.

Toscana

Tårnet i Pisa

Det skjeve tårn i Pisa ble bygget i 1173, da Pisa hadde stor militær suksess. Tårnet er berømt på grunn av dets skjønhet, men i høy grad også fordi det heller. Tårnet har vært skjevt fra det ble bygget, fordi jorden det står på er særdeles svampete og bløt. Under normale omstendigheter ville tårnet vært veltet for mange år siden, men fordi arbeidet med å bygge tårnet ble avbrudt adskillige ganger (på grunn av krig), og fordi kalksteinene som er brukt til tårnet er usedvanlig fleksible, står tårnet stadig. Selve tårnet er lukket for besøkende, men det tiltrekker stadig massevis av turister som vil ha et bilde av det skjeve tårn.

Vingårder

I Toscana finner man et hav av vingårder, og de fleste tilbyr prøvesmaking av deres produkter.

Venezia

Ducale palasset

Palazzo Ducale ble bygget i det niende århundre. Siden da er palasset blitt utvidet og ombygget adskillige ganger. Palasset har en flott arkitektur og imponerende utsmykninger og er absolutt verdt et besøk. Det er mulig å besøke palasset hver dag fra 9.00 til 17.00.

Gondolturer

Er man i Venezia skal man ta en tur med de imponerende gondolene som seiler i de mange kanalene i Venezia. Alle gondolene er håndbygget, og det er kun to gondolbyggere tilbake i byen, som fremstår helt fantastisk og veldig romantisk når man opplever den sittende i en av de vakre gondolene.

San Marco plassen

San Marco er en av landets mest berømte plasser, hvor turister og duer kjemper om å komme til. Plassen er omringet av imponerende bygninger, heriblant San Marco kirken, som har en imponerende flott utsmykning. Mange turister kommer også for å høre klokken slå i det berømte bronsetårnet fra 1400-tallet.

Charter (fly+hotell)
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her