Severdigheter Jomfruøyene (USA)

Severdigheter Jomfruøyene (USA)

Jomfruøyene (USA)

Cruzan romdestilleri

En søt aroma gjennomtrenger den varme luften etter som man nærmer sig romdestilleriet ved West Airport Road på St. Croix. Her har de i århundrer fremstilt rom etter den samme oppskriften som de gjør i dag, og det er nettopp den prosessen man kan oppleve i destilleriet. Etter rundturen er det smaksprøver der man blant annet lærer å smake forskjell på hvit og gylden rom.

Emancipationsparken

Like overfor Grand Hotel i Tolbodgade ligger Emancipationsparken. Den ble innviet av Peter von Sholten til minne om frigjøringen av slavene den 3. juli 1848. Mange av St. Thomas» offisielle seremonier blir avholdt her. Parken blir også brukt til friluftskonserter og markeder.

St. George Village botaniske hage

Hagen på knappe syv hektar er en interessant blanding av historie, flora og fauna bygd over en indianerbosetning fra tiden før Columbus kom til øyene. En kaktushage, et stykke regnskog og flotte majestetiske mahognitrær som ligger innhyllet i et tropisk buskas tiltrekker mange par som ønsker å bli viet i disse flotte omgivelsene.

Synagogen i Crystalgade

Den jødiske synagogen i Crystalgade er den nest eldste på den vestlige halvkule. I dag kan man stadig se den originale teglstensgotikken fra 1833, og inne ligger det sand på gulvet til minne om vandringen i ørkenen fra Egypt.

Whim Plantation Museum

Det velrestaurerte storhuset og sukkerplantasjen er i dag museum for antikviteter, kunstgjenstander, verktøy, porselen og historiske opptegnelser fra den danske perioden i St. Croix. Det gamle bakeriet kjører for full maskin, og hvis man kommer innom må man endelig ikke glemme å smake en Johnny Cake fremstilt på tradisjonell maner.

St Thomas

Blackbeardslottet

Tårnet regnes av mange for et av de viktigste og eldste eksisterende bygningene på øyene. Tårnet var angivelig i piratenes varetekt en periode etter at det ble bygd i 1679, og det er årsaken til at det i dag heter Blackbeard’s Castle. Bygningen er i dag et hotell.

Bygningen Government House

Når man har gått opp trappen fra Norre Gade til Government Hill, står man foran den bygningen som i 1867 ble bygd til den danske generalguvernøren. I dag holder den amerikanske guvernøren til i Government House, som er åpen for offentligheten i første etasje. Ved siden av ligger det flotte Seven Arches Museum.

Mursteinstrappa med de 99 trinn

Den lange mursteinstrappa som uten tvil er Charlotte Amalies mest berømte trapp, har i virkeligheten 103 trinn. De går fra Guvernørhuset opp mot Blackbeards Castle og er bygd av dansk murstein som skipene brakte med seg som ballast.

St. Croix

Fort Christiansværn

Den gamle hovedstad Christianssted voktes av fortet som stod ferdig i 1749. Fortet er i dag museum med utstillinger av fangehullene og soldatenes kvarterer, men fungerte i sin tid som festningsverk mot pirater. Fortet har dessuten fungert som kirke og guvernørbolig.

Fort Frederik

I Frederikssted ligger Fort Frederik som står som det gjorde da det ble bygd i 1760. Fortet var beregnet til å beskytte plantasjeeierne mot pirater og opprørske slaver. Ved fortet ligger frihetsplassen, hvor Peter von Sholten den 3. juli 1848 ga slaverne frihet. Siden 1976 har bygningen fungert som museum for blant annet slavenes frihetsdeklarasjon.

St. Croix Akvarium

Hvis man planlegger å snorkle, gir akvariet en god introduksjon til hva man kan forvente å møte under overflaten. Akvariet ligger i Christianssteds gamle tollbygning og er fylt med tropiske fisk, sjøpinnsvin, koraller og andre forskjellige former for dyr som lever under havet. Av og til blir akvariet også brukt til undervisningsmessige formål.

St. John

Annaberg-plantasjen

Denne tidligere sukkerplantasjen fra 1700-tallet, Annaberg, er St. Johns mest besøkte historiske severdighet. Her kan man blant annet se ruinene av sukkermøllen, slavenes hytter og skorsteinen fra kokeriet.

Jomfruøyenes naturpark

I nasjonalparken som dekker to tredjedeler av øya, er det mulig å melde seg på til 22 forskjellige guidede turer. Disse går via Reef Bay Trail. På veien besøker man parkens mange severdigheter og stopper underveis på en av de mange utsiktspunktene

Finn reisen til Jomfruøyene (USA) her

Finn inspirasjon til Jomfruøyene (USA) her

Bestill severdighetene dine her