Reiseguide til Jomfruøyene (USA)

Jomfruøyene er et av de mest ideelle steder å besøke hvis man er glad i sol, sand og sjø. Øyenes fantastiske kyst og ideelle klima tiltrekker da også hvert år millioner av turister som kommer for å smake på en bit av paradis.

Fakta

Top
Lokalt navn
U.S Virgin Islands
Hovedstad
Charlotte Amalie
Areal
358 km2
Hovedpråk
Engelsk, men det blir også snakket spansk og kreolsk.
Største religion
Protestantisme og katolisisme
Innbyggere
117.657
Styreform
Jomfruøyene er amerikansk territorium og fungerer derfor ikke som en egentlig stat. Øya har både en guvernør og et senat med 15 medlemmer. Dessuten er Jomfruøyene representert i den amerikanske kongressen med ett medlem.
Geografi
Jomfruøyene ligger øst for Puerto Rico mellom det Karibiske hav og Atlanterhavet. Øyene er en del av de små Antiller, men ligger på grensen til de store Antillene.

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Høysesongen for turister ligger mellom desember og april. Dette skyldes været i Nord-Amerika og Europa. Det er derfor en god idé å reise utenfor sesongen når prisene på hotellrom er lavest. Dessuten er klimaet på Jomfruøyene det samme året rundt.

Reiselitteratur

Turen går til Caribien

Lokale forhold

Top

Valuta

U.S dollar(US$), 1 = 100 cents

Nødhjelp

For å tilkalle hjelp på Jomfruøyene skal du ringe følgende nummer: Politi, ambulanse og brannvesen (911).

Driks

Det er normalt å gi drikkepenger på Jomfruøyene. Pikkoloene skal ha cirka en dollar per koffert de bringer opp. Det samme får stuepiker og turguider. Taxisjåfører får ti prosent med mindre et beløp er avtalt på forhånd, og på restauranter forventes 10 til 15 prosent.

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge er den 7.00 på Jomfruøyene.

Mål og vekt

Lengde: yard, mile Vekt: pound Veske: pint/gallon

Fotografering

Man må aldri fotografere lokalbefolkningen uten å spørre først. Noen kan finne på å forlange penger, mens andre ganske enkelt blir sure.

Drikkevann

Man bør holde seg fra drikkevann fra springen og i stedet kjøpe vann på flaske.

Elektrisitet

120 volts AC, 60Hz.

Atferd og oppførsel

Korte shorts og bar mage bør holdes til hotell- og strandområdene. Hvis man befinner seg i byen, gjør man klokt i å ha en t-skjorte og et par lange shorts parat. Badedrakter og bikinier bør heller ikke brukes andre steder enn på stranden. Toppløshet er direkte forbudt på Jomfruøyene.

Åpningstider

Banker har åpent fra 9.00 til 15.00 (mandag-fredag) Butikker har åpent fra 10.00 til 18.00 (mandag-lørdag) Kontorer har åpent fra 9.00 til 17.00 (mandag-torsdag)

Mat og drikke

De mest kjente lokale rettene er kokt eller stekt geit, rød bønnesuppe, maiskaker, kokt fisk, skjell og Johnny Cakes. Dessuten drikker man lokalt øl og selvfølgelig rom til maten.

Forhold for funksjonshemmede

Forholdene for handikappede er generelt dårlige i Karibien. Det er på bedringens på vei i form av heiser på cruiseskip og ramper og tilpassede overganger på fortauene. For ytterligere opplysninger kan man kontakte sitt reisebyrå eller følgende adresse: Society for the Advancement of Travel for the Handicapped 347 5th Avenue Suite 610 New York NY 10016 USA Telefon: +1-212-447-7284 Fax: +1-212-725-8253

Høytids- og helligdager

Nyttårsdag, 1. januar Helligtrekongersdag, 6. januar Memorial Day, 27. mars Transfer Day, 31. mars Organic Act Day, 19. juni Dansk Vestindisk Frigjørelsesdag, 3. juli USA's uavhengighetsdag, 4. juli Hurricane Supplication Day, 24. juli Columbus Dag og Puerto Rico vennskapsdag, 14. oktober Virgin Islands Thanksgiving (Hurricane Thanksgiving), 17. oktober Veteranenes dag, 11. november 1. juledag, 25. desember 2. juledag (Boxing Day), 26. desember Flyttbare helligdager Martin Luther King dag Presidentens dag Påske, mars eller april Arbeidernes dag USA's Thanksgiving

Overnatting / Hotell

Top

Camping

St. John har som den eneste av de tre øyene to campingplasser.

Hoteller

Der finnes kun få billige hoteller fordi øyene er mest interessert i rike turister. Derimot er det masse av luksuriøse hotellrom til rådighet hvis man har et stort reisebudsjett.

Bed og Breakfast eller pensjonat

Det ligger cirka et snes gjestehus på de tre øyene til sammen.

Vandrehjem

Det er ingen vandrerhjem på Jomfruøyene.

Andre overnattingsformer

Ferieleiligheter leies ut i stor stil på Jomfruøyene. Dessuten er det enkelte steder muligheter for å bli innlosjert i private villaer.

Lokal transport

Top

Fly

Både St. Thomas og St. Croix har en flyplass, og hvis man vil til St. John skal man benytte en av de to og så reise videre med båt.

Buss

Buss er klart den billigste transportformen på Jomfruøyene. St. Thomas og St. Croix tilbyr rimelig gode bussforbindelser, mens de på St. John er litt langsommere.

Tog

Det er ingen tog på Jomfruøyene.

Taxi

Det kjører taxier på både St. Croix, St. John og St. Thomas. Prisene er fastsatt av regjeringen, så det eneste man skal forhandle med sjåføren om er drikkepenger. Man skal regne med at prisene stiger etter midnatt. Finn ytterligere informasjon på: http://www.st-thomas.com/eetaxi/

Bilutleie

Det er masse av utleieselskaper på Jomfruøyene, men også rift om bilene. I hovedstaden Charlotte Amalie er det praktisk talt umulig å finne en parkeringsplass. Finn ytterligere informasjoner på: http://www.usvi.net/usvi/stjcars.html

Båt eller ferge

Ferge eller båt er den klart beste måten å reise mellom øyene på. Det går regelmessig ferger fra Charlotte Amalie og Red Hook på St. Thomas til St. John. Dessuten kan man reise mellom St. Thomas og St. Croix med hurtigbåt eller katamaranferge.

Andre transportformer

Hesteutleie er populært på Jomfruøyene. Man kan leie hester etter temperament med og uten fører. De er for eksempel ideelle når man reiser inn i skog- og fjellområdene.

Gode linker

Top
http://www.caribbeansupersite.com/usvi/index.htm
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.