Kystlinje med krystallklart blått hav, palmer og fjell i bakgrunnen under en klar blå himmel.

Severdigheter Spania

Andalucía

Elven Guadalquivir

Elven Guadalquivir flyter langsomt vestpå mot Sevilla gjennom Andalusia. Mange byer er skutt opp ved elven, og disse er verdt et besk. Man kan også se den gamle broen Puente de la Donadas, som det skal ha tatt 50 år å bygge. Ifølge historien ble broen kun ferdigbygget fordi landsbyenes beboere solgte smykkene sine for å samle inn den nødvendige kapital

Fjellkjeden Sierra Nevada

Fjellkjeden i Granada er dekket av snø store dele av året, og man kan stå på ski fra november til slutten av mai. Resten av året er Sierra Nevada naturpark, og der er uendelige muligheter for vandreturer. Mount Mulhacen er 3000 meter høyt, og står man på toppen, får man følelsen av å være på månen.

Palasset i Granada

Granada by domineres av Alhambra, et av de mest spendende og romantiske av alle europeiske monumenter. Stedet var sultanens palass i det spanske mauriske rike. Bygningens utseende og arkitektur avslører da også mye av den mauriske kultur og ånd.

Balearene

Byen Ciutadella

Byen Ciutadella på Menorca har flere interessante severdigheder. Blant annet er den gamle bydelen og havnen verdt å utforske. Dessuten kan man nyte at byen er uspolert av turismen. Midt på hovedgaten, som er idyllisk omkranset av palmer, kan man se en smal obelisk, som ble bygget for å minnes innbyggerne som døde i forsøket på å nedkjempe tyrkerne i 1558. Vil man gjerne handle skal man reise til Ses Voltes, hvor man finner alle byens glamourause butikker og barer. .

Byen Palma de Mallorca

Palma er hovedstaden på Mallorca og er en fin by å besøke som motvekt til strand- og badelivet. Byen er et fargerikt vibrerende sentrum med gotiske kirker, brede boulevarder, designerbarer og spesialbutikker. Palma er en deilig by å handle i og har mye å by på. Når man blir trøtt kan man å på stranden som er kun et steinkast lenger borte.

Den gamle by D’Alt Villa

D’Alt Villa på Ibiza er en gammel by med bymur og trange gater. Byen har flere katedraler og museer å by på. Blant annet Museu d’Art Contemporani. Ved Placa de la Vila finner man et vell av restauranter, gallerier og butikker, og bak plassen kan man komme opp og få en fantastisk utsikt over byen, havnen og kysten.

Øyen Mallorca

Mallorca er mye mer enn grisefester og bråkete turister. Det er selvfølgelig mye turisme på øyen om sommeren, men leier man en bil og kjører opp i fjellene og bort fra de mest turistbesøkede områdene, kan man få fantastiske naturopplevelser. Det er mange små landsbyer på øyen. Her bor spanjolene isolert fra masseturismen. Her kan man se det ekte Spania og nyte det mallorciske fjellandskap og den frodige naturen.

Barcelona

Camp Nou stadion

Camp Nou er FK Barcelonas hjemmebane og en imponerende stadion med plass til 100.000 tilskuere. Klubben har et museum, man kan se samtidig med et besøk på Camp Nou. Museet tar en igjennom hele FK Barcelonas historie og viser bilder av de mange verdensstjerner, som har spilt for klubben.

La Sagrada Familia bygningen i Barcelona

La Sagrada Familia, som ligger midt i den elegante catalonske byen Barcelona, er et forunderlig bygningsverk. Det var arkitekten Antoni Gaude som påbegynte byggingen av den spektakulære kirken med de merkelige måneaktige fager og former. Kirken ble ikke ferdig bygget før Gaudis død, og den dag i dag arbeider man fortsatt på å ferdiggjøre den i Gaudis ånd. Skal man se én attraksjon i Barcelona bør det være Sagrada Familia.

Parc Nöell

Parc Nöell er parken, hvor den forunderlige Antoni Gaudi har follet seg ut. Benkene i parken snor seg som merkelige fargerige fantasibenker, og man kan få en flott utsikt over byen fra parken. Sammen med Gaudis arkitektur kan man ofte nyte live musikk.

Strøket La Ramla

Ramblaen er Barcelonas hovedgate og en verdens mest kjente gater. Ramlaen strekker seg fra den enorme Plaza de Andalucia ned til Barcelonas imponerende havn. Ramblaen har skyggefulle trær, masse restauranter (og turister), kunstnere og en stemning man ikke finner maken til noe annet sted i byen.

Bilbo

Byen Bilbao

Bilbao er Baskerlandets hovedstad og en stor industriby. Det virker ikke umiddelbart tiltrekkende, men Bilbao er mer enn det. Byen er sentrum for mange høyere læreanstalter og det er mange utenlandske studenter i byen. Derfor har byen også et godt natteliv. Guggenheim Museet i Bilbao er et must-see, hvis man er i Baskerlandet. Spania pendant til Guggenheim Museet i New York er et fascinerende stykke arkitektur.

Castilla – La Mancha

Det grønne området Parque Natural de las Lagunas de Ruidera

Parque Natural er en deilig grønn oase midt i Castilla-La Mancha regionen. Her finner man skyggefulle flekker, små innsjøer, fosser og et rikt fugleliv. Mange castillanere kommer til parken for å slappe av. Parken har et hostel.

Middelalderbyen Atienza

Atienza ligger nordvest for Sigüenza og er en koselig liten middelalderby omgitt av en bymur. Byen er dominert av slottsruiner. Det er mange kirker i Atienza og et lite museum i en av dem, nemlig i Iglesia de San Gil.

Catalonia

Landsbyen Tossa de Mar

Tossa de Mar er en hyggelig hvit by med smale gater. Byen strekker seg langs en buet kystlinje, hvor det er gode muligheter for å drive med vannsport. Tossa var et av de første steder på Costa Brava, som tiltrakk turister. De første var en liten gruppe kunstnere og forfattere som kom til Tossa i 30-årene. I dag er stedet godt besøkt av charterturister.

Pyreneene

Pyreneene byr på eminente muligheter for trekking og vandring i et storslått landskap. Og man behøver ikke bære på telt og campingutstyr, for det er et bredt utvalg av overnatningsmuligheter i de små fjellbyene. Den beste tiden å vandre i Pyreneene er fra slutten av juni til tidlig i september. I årets andre måneder kan snøen gjøre det vanskelig å vandre.

Kanariøyene

Havnebyen Santa Cruz

Santa Cruz er en av de travleste havnebyer i Spania. Byen ligger på Tenerife, og dens havn huser utallige containerskip, store luksuslinere, bilferger og katamaraner. Det skjer hele tiden noe på havnen. Men kjeder man seg allikevel, kan man besøke det nærliggende Museo de la Naturaleza y El Hombre, hvor man kan se mumier og kranier i massevis.

Øyen El Hierro

El Hierro er deilig langt fra turistmengder, barer og internasjonale restauranter. Det er enuberørt øy med et grønt landskap, som minner mer om Irland enn om Spania. Det er utrolig gode vandremuligheter på øyen. Man kan betrakte de store vindyrkningsområdene og saueflokkene på de grønne markene.

Lleida

Byen Lleida

Lleida er en av Catalonias historiske byer og er utgangspunkt for mange vandreruter i Pyreneene. Lleidas imponerende katedral er helt sikkert et besøk verdt. Den ble bygget i sandfargede stein fra det 13. til det 15. århundre og står som et slags monument over Lleida, fordi den dominerer bybildet helt.

Madrid

Madrids museer

Madrid har et fantastisk utvalg av museer. Casón del Buen Retiro har en eminent samling av spansk kunst fra 1900-tallet. Museo Thyssen-Bornemisza har en privat samling av malerier fra Titian til Pollock. Prøv også Museo de la Escultura Abstracta, som har en flott samling av noen av Spanias mest kjente kunstnere, blant annet Chillida og Miró.

Palasset Palacio Real

Palacio Real skal ses, hvis man er i Madrid. Vegger og tak er dekket av de mest fantastiske og vakkert forarbeidede dekorasjoner man kan forestille sig. I Palacio Real ser man hva som kan skje, hvis man gir fantasien fritt utløp og seg selv frie hender .

Plaza de Toros Monumental

Madrid har verdens største tyrefekterarena, og liker man ikke tyrefekting, bør man allikevel gå forbi Plaza de Toros Monumental de las Ventas, hvor kampene finner sted. Arenaen er overveldende, og tåler man ikke å se tyren lide og høre spanjolens brøl, kan man alltid forestille seg, hvilke blodige kamper som utspiller seg i den enorme arenaen.

Prado museet i Madrid

Her er Spanias og kanskje verdens mest fantastiske kunstutstillinger. Man kan se de viktigste verker i italiensk og spansk kunst fra det 15. til det 19. århundre. Blant annet finner man en overflod av malerier av Diego Velázquez.

Málaga

Byen Malaga

Malaga by er den største kystbyen i Andalusia og er deilig uberørt av masseturismen. Man kan besøke byens slott, som ble bygget av maurerne. Den mest berømte innbyggeren i Malaga noensinne er Pablo Picasso, og atskillige gallerier viser hans arbeide.

Nord-Spania

Byen San Sebastián

Den vakre byen San Sebastián i Baskerlandet må man ikke gå glipp av på en rundreise i Spania. Byen ligger forbløffende flott ut til Atlanterhavet og den baskiske natur danner en flott grønn ramme om byen. San Sebastián har deilige strender og et heftig natteliv. Ved et besøk i San Sebastián skal man allikevel være oppmerksom på at byen den seneste tiden har vært plaget av den baskiske terrorgruppe ETAs angrep på politiske motstandere, så området er ikke helt ufarlig å ferdes i .

San Telmo museet

Museo de San Telmo i San Sebastián har en interessant samling av arkeologiske funn fra middelalderen, og man kan se malerier tilbake fra renessansen, over barokken og opp til det 19. århundre. Samlingen er dominert av baskiske malere. Hvis man ikke liker museer, er bygningen i seg selv et interessant arkitektonisk studie.

Vandreturen Camino de Santiago

Camino de Santiago er den veien pilgrimmene vandret. I dag tas turen av mange forskjellige mennesker fra hele verden. Camino de Santiago strekker seg fra Spanias vestkyst i Galicia tvers over Nordspania til den franske grense. Underveis på vandreturen overnatter man i gamle pensjonater og hytter, hvor man møter andre «pilgrimmer.»

Seville

Barrio Santa Cruz kvarteret

Dette kvarteret i Sevilla er et fortryllende sted. Her snor de trange brostensdekkede gatene seg med kafeer og barer hele veien. Bydelen er en del av det gamle jødiske kvarter, og det ligger mange severdigheder her, for eksempel den gotiske katedral.

Minareten

Minareten på Sevillas imponerende katedral ble brukt av maurerne til å kalle de troende til bønn og som observeringssted. Minareten var så ærverdig for maurerne, at de ville ødelegge den før de kristne fikk hendene i den, da de erobret byen. Det ble forhindret av Kong Alfonso X, som truet med å hugge hodet av dem, hvis de så mye som fjernet en enkelt stein.

Museo del Bellas Artes

Dette museet er et av de vakreste i Spania. Det ligger på en liten plass litt bortenfor Sevillas sentrum og gatestøy. Bygningen ble bygd i 1612, og arkitekten bak var Juan de Oviedo. Blomster og grønne planter gir museet en dekorativ ramme, og innenfor finner man en imponerende samling av spansk kunst fra middelalderen og opp til i dag

Spania

Altamirahulen

Altamirahulen ble oppdaget helt tilfeldig i 1869 av Marcelino de Santuola. Hulen ligger like ved Santillana del Mar og gjemmer på noen fantastiske hulemalerier. De er av så god kvalitet at noen tviler på at de er ekte. Men forskere har dokumentert at funnet er helt spesielle spor fra en eldgammel kultur.

Byen Bilbao

Bilbao er Baskerlandets hovedstad og en stor industriby. Det virker ikke umiddelbart tiltrekkende, men Bilbao er mer enn det. Byen er sentrum for mange høyere læreanstalter og det er mange utenlandske studenter i byen. Derfor har byen også et godt natteliv. Guggenheim Museet i Bilbao er et must-see, hvis man er i Baskerlandet. Spania pendant til Guggenheim Museet i New York er et fascinerende stykke arkitektur.

Donana nasjonalpark

Donana nasjonalpark ligger i Sevilla og Huelva ved elven Guadalquivirs utmunning. Parken dekker et område på 50.720 hektar land og inneholder fantasiske klitter og Atlantens strender. Klimaet gjør det til et perfekt sted for et rikt fugleliv.

El Torcal Park

El Torcal Park er et område på 17 kvadratkilometer og er hjemsted for de vakreste og mest imponerende kalkstein. Området lå under havet inntil for 100 millioner år siden, da jordskjelv tvang steinene opp i fjell og bakker på landjorden. Steinene er formet av vind og regn gjennom mange millioner år og har noen fantastiske former.

Garajonay Nasjonalpark

Garajonay Nasjonalpark ligger på LA Gomera øyen en av de Kanariske Øyer. Parken ble grunnlagt for å beskytte de store vekster av laurbærtrær. Det er nesten ingen slike skoger igjen i verden, så de er fredet og bevaringsverdige. Parken har et beskyttet om råde på nesten 4000 hektar.

Katedralen i Sevilla

Sevilla imponerende katedral er verdens største. Arkitekturen er primært gotisk, men den har også noen trekk fra renessansen. Turen opp i tårnet, kjent som LA Giralda, er alle anstrengelsene verdt. Utsikten over Sevilla er fantastisk fra toppen av tårnet.

Landsbyen San Pedro

San Pedro er en liten oase bare 10 kilometer fra Marbellas glitter og glamour. Besøker man San Pedro bør man stoppe ved den sentrale plassen i byen, hvor den grasiøse parisiske kirken ligger. De smale gatene som snor seg omkring er hyggelige å gå i. Om torsdagen er det marked i byen, og det er enhver shoppers drøm.

Middelalderbyen Toledo

Toledo er an av Spanias mest fantastiske historiske severdigheter. Toledo er en nesten 100 prosent velbevart middelalderby med trange gater som snor seg over Río Tajo. Byen har mange interessante museer, gallerier, kirker og slott fra middelalderen. Vær oppmerksom på at Toledo er et populært turistmål.

Moskeen Mezquita de Cristo de la Luz

Denne moskeen er et levn fra den gang Toledo var erobret av muslimer. Moskeen ble bygget omkring det forrige årtusenskifte og ble omdannet til en kirke, da de kristne erobret makten. Besøker man moskeen kan man samtidig gå en tur i de hyggelige hagene som er tilknyttet den.

Valencia

Hagene Jardines del Real

Hagene Jardines del Real er deilige steder til å holde piknik og et godt sted for barn å løpe rundt. Hagene byr på et fantastiske rosebedd, en hage med skulpturer og en zoologisk have, som kan vekke begeistring hos de minste.

Marqués de Dos Aguas palasset

Dette barokke palass blev flott restaurert gjennom det 18. århundre og har en imponerende ekstravagant fasade laget av alabast. Inne i palasset kan man gå på oppdagelse på Museo Nacional de Cerámica, som har en flott keramikkutstilling.

Museet Instituto Valenciano Arte Moderno

Nordvest for Valencial sentrum finner man dette spennende museet, som gjemmer på en imponerende samling av spansk kunst fra det 20. århundre. Den permanente utstillingen på museet har blant annet verker av den abstrakte skulptør Julio González, og der er hele tiden skiftende utstillinger med andre moderne spanske kunstnere.

Fly+hotell
Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her