Stockholm  i skumringen, med speilbilder av fargerike bygninger og båter.

Severdigheter Sverige

Götaland

Bohuslän

Kystlinjen ved Bohuslän er blant Sveriges flotteste landskaper. Her ligger maleriske små fiskebyer, blant annet Smögen og Åstol.

Läckö Slott

Slottet ligger ved Sveriges største innsjø, Vänern, og er et riktig eventyrslott. Her finner man ekstraordinære eksempler på 1700-talls barokk i tårnene, kuplene og i kalkmaleriene. Slottet har 240 rom. Fra mai til august arrangeres det guidede turer rundt i hele komplekset.

Vadstena

Byens middelaldergater er noe ganske spesielt. Herfra kan man også besøke Vadstenas Slott som ligger ved den store, vakre innsjøen Vättern.

Göteborg

Kunstmuseet i Göteborg

På Götapalssen ligger Göteborgs kunstmuseum med nordiske og europeiske mestre. Museet er imidlertid mest kjent for sine samlinger av verker av Rubens, Van Gogh, Rembrandt og Picasso.

Liseberg Fornøyelsespark

Liseberg er en av de aller mest populære turistattraksjonene i Sverige, av noen kalt verdens beste fornøyelsespark. Hovedattraksjonen er berg- og dalbanen med sitt høyeste punkt 83 meter over jorden!

Stadsmuseet

Dette museet har arkeologiske, lokale og historiske samlinger utstilt, blant annet Sveriges eneste vikingskip, Äskekärr Skipet.

Lund

Lund

Sveriges eldste by ligger kun en tyveminutters kjøretur fra Malmö. Dette er en gammel universitetsby, som også har viktige historiske røtter tilbake til den gangen da den danske biskopen holdt til her. Byen er bygget opp omkring en imponerende katedral i midten, som dateres helt tilbake til 1200-tallet.

Malmö

Malmöhus

Dette festningsverket ble bygget av Erik av Pommern i 1434 for kontroll av all trafikk inn i Öresund. Siden er festningen blitt sterkt forandret av skiftende regjerende danske og svenske konger. Allikevel står et imponerende bygningsverk igjen i dag.

Malmös museer

Malmö har også en del museer, hvor Stadsmuseet og Konstmuseet kan anbefales. Det moderne Rooseum har samtidskunst.

Mora

Anders Zorn

Zornmuseet og Zorngården er helt spesielt og absolutt et besøk verdt. Her får man et godt inntrykk av denne spennende og ytterst farverike personen, og kan se hvordan hans særegne personlighet kommer både til uttrykk i bildene og i hans hjem.

Rödding Fiskeri

I Siljansjøen kan man fiske «rõdding», en usedvanlig velsmakende ferskvannsfisk. Her ligger et lite fiskeri og et museum med beliggenhet på en liten øy.

Vasaloppsmuseet

Vasaloppsmuseet er et morsomt museum, plassert midt i byen. Like i nærheten ligger Mora Kyrka som står som eksempel på svensk treskjærerkunst fra det 13. århundret.

Norrland

Fjellvandring

Turer i de mange skogene, på slettene, i fjellene eller gjennom bygdelandskapene er uten tvil dette områdets beste attraksjon. Man bør også få med seg de forlatte malmfabrikkene i Gästriktland.

Höga Kusten

Den høye kystlinjen i området omkring Ängermanlander blant Sveriges mest attraktive områder. Det kan by på praktfulle naturscener og en formidabel utsikt.

Jämtland

Dette området er kjent for sin storslåtte natur. Det arrangeres mange forskjellige sportsaktiviteter både vinter og sommer. Fjellturer, elveturer på tømmerflåter og konkurranser med hundesleder er noen av tilbudene.

Stockholm

Museene

Det er overflod av museer i Stockholm; Nasjonal Museet, August Strindberg Museet, Museet for Moderne Kunst, Det Kongelige Palass og mye mer. Stockholm har en rik tradisjon for museumsvirksomhet, så her er det bare å ta fatt!

Stockholms Gamla Stan

Dette er Stockholms eldste bydel, hvor man opplever plutselig å bli satt 300 år tilbake i tid. De eldste bygningene er fra 1300-tallet. Gater, hus og butikker klippet direkte ut fra historiebøkene preger bybildet. Djurgården, med sine mange museer, er også nærmest obligatorisk for besøkende.

Vasamuseet

Det store kongeskipet, Vasa, som sank på sin jomfrutur i 1629 i den stockholmske skjærgård, er spesielt godt bevart og et utrolig syn. Museet ligger på Djurgården, og dets arkitektur er i seg selv besøket verdt

Sundsvall

Gustav Adolfs Kyrka

Denne kirken er absolutt verdt et besøk. Det arrangeres konserter hver onsdag klokken 19.00 i sommerhalvåret.

Kultur Magasinet

Kulturhuset, som kalles Kultur Magasinet, fikk i 1987 en pris for de vellykkede restaurering av det som en gang var en fabrikkhall. Nå huser bygningen et bibliotek og Sundsvall Museum.

Trollmuseum

Trollmuseet i byen er ganske usedvanlig. Her kan man se utstillinger med humoristiske bilder av lokale troll. For i skogene utenfor Sundsvall bor det jo selvfølgelig masser av troll!

Svealand

Falu Kobbergruve

Her kan man utforske jordens indre, et imponerende syn. Gruven var verdens viktigste på 1700-tallet. De første historiske opptegnelser går helt tilbake til 1288, da biskopen av Västerås kjøpte aksjer i gruveselskapet.

Festival i Rättvik og Leksand

Av andre viktige begivenheter kan nevnes midtsommerfestivalene i Rättvik eller Leksand i Dalarna. Fjellene ved grensen mot Norge byr på glimrende skimuligheter.

Uppsala

Denne gamle universitetsbyen har mange severdigheter og er av stor historisk betydning. I den gamle bydelen (4 kilometer fra sentrum) ligger tre store vikinggraver. Det sies at vikingene Aun, Egil og Adil ligger begravet her. Inne i selve byen finner man den berømte domkirken, som i sin nåværende form kan dateres tilbake til 1500-tallet, men hvor det har vært kirkeplass siden 1164!

Sverige

Kiruna Kyrka

Kirken i byen ligner først og fremst en stor samekappe. Kirken er spesielt flott i snøvær.

LKAB malmgruve

Gruven er også blitt kalt «Europas hemmagruva», fordi hele 80% av leveransene til Europas stålverk kommer herfra. Gruven er 540 meter dyp. Det er mulig å komme helt til bunnen i følge av guide, som også kan fortelle historier og fakta om gruvens drift og historie.

Naturen i nærheten

Mange bruker Kiruna by som et mellomstopp før de reiser videre ut i naturen. Her kan man oppleve Sverige fra sin ville og mer storslåtte side.

Umeå

Förhistoriska Världen

Dette forhistoriske museum har utstillinger om det opprinnelige folk, deres utvikling, liv og hverdag. Museet har også utstillinger av blant annet fossiler og mammuttenner.

Gammlia

Dette området består av mange forskjellige museer, blant annet Museet for moderne kunst, Bildmuseet, det Maritime Museum og Friluftsmuseet med sine gamle bygninger og tradisjonelle folkedrakter.

Holmön

Dette skal visstnok være Sveriges mest solrike sted, en liten øy med beliggenhet 15 km fra kysten. Her finner man et lite båtmuseum med en samling av tradisjonelt håndverksarbeide. Her går også startskuddet for den årlige robåtkonkurransen til Finland som arrangeres i juli.

Fly+hotell
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her