Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Filippinene

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 6 270,- Fra 6 582,- -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Byen Vigan (Filippinene)
I det nordlige Luzon ligger byen Vigan som en etterlevning fra de spanske conquistadorenes tid. Fantastiske kolonibygninger skaper en atmosfære, som om man befant seg i 1600-tallets Spania. Det finnes en del spennende museer i byen.
Malacanang Palasset. (Filippinene)
Her oppbevarte Imalda Marcos sin enorme skosamling, da hun og Ferdinand Marcos bodde her. Navnet kommer fra det filippinske "may lakan diyan", som betyr : her bor en adelsmann. I dag brukes palasset til en historisk og kulturell utstilling, som gir innblikk i familien Marcos` ekstraordinære livsstil.
Nasjonal Museet (Filippinene)
På dette museet i Manila utstilles det kunst laget av det filippinske folket. Dessuten holdes det utstillinger om den filippinske kulturarv, og om den fantastiske naturen hvor blant annet noen av de over 9000 planteartene på øyene beskrives.
Den gjemte dal (Filippinene)
I Alaminos, på bunnene av et 90 meter dypt krater, ligger Hidden Valley. Her ligger en rekke kilder som er rik på mineraler. Det ligger vannhull med varierende temperaturer her i den ville regnskogen, og en vakker foss ligger i nærheten.
Luneta Park (Filippinene)
I den vakre grønne Luneta Park står en skulptur som er reist til ære for en filippinsk intellektuell fra attenhundretallet, som var en nasjonalhelt. Rulleskøytegåere, lekende barn og tai chi-utøvere utfører sine gjøremål mellom fontener og blomster i et av storbyens pustehull.
Samar øya (Filippinene)
Filippinenes tredje største øy ligger i den sydøstlige del av landet. Utover sine fantastiske strender kan øya tilby besøk i spennende grotter, opphold i Sohoton National Park eller ved de varme kildene. Blanca Aurora fossen, som betyr: Den hvite soloppgang, er et besøk verdt.
Mindoro øya (Filippinene)
Det er fantastiske dykkermuligheter ved korallrevene utenfor Minoro Island. Øya er kjent for sin vakre natur, fantastiske hvite sandstrender og utrolig vennlige beboere. Strendene er kjent som de beste på hele Filippinene.
Pinatubo vulkanen (Luzon)
Pinatubo vulkanen hadde utbrudd senest i 1991. Den amerikanske ambassaden i området ble dekket av aske, og det voldsomme naturfenomenet etterlot seg et fantastisk lavalandskap som det nå er mulig å utforske.
Banaue området (Luzon)
I Luzons avsideliggende nordlige omegn ligger Cordillera Mountains i et frodig, grønt område. For 2000 år siden hogget Ifugaos-folket ut terrasser til å dyrke ris på, og avsatsene tårner seg opp i over 1500 meters høyde. Hvis rismarkene ble plassert på en rekke etter hverandre, ville de nådd halvveis rundt jorda. Synet er helt fantastisk, og området figurerer på UNESCO´s verdensarvsliste.
Manila Cathedral (Manila)
På dette sted er det bygget fem forskjellige katedraler. Den første ble reist i 1571, og den ble laget av en filippinsk palmeart som heter nipa. Siden har naturkatastrofer, branner og den Annen verdenskrig ødelagt de fem andre. Den nåverende katedral ligger på Plaza Roma, som har en vennskapsplass i Roma i form av Piazzale Manila.
Byens gamle sentrum: Intramuros (Manila)
Før lå byens sentrum innenfor bymurene, og det er kjernen i det gamle Manila man kan se her i dag. Murene ble bygget av spaniolene i det tidligere 1500 -tall, og deler av den er enda inntakte. Innenfor murene ligger gamle kolonianske hus i spansk stil, parker, plasser og kirker.
Ruinene av Fort Santiago (Manila)
Det tok de spanske koloniherrer 149 år å bygge dette fort som senere ble kolonimaktens hovedkvarter. I dag er det mulighet for å gå mellom de bevarte ruiner, besøke minnesmuseet for nasjonalhelten José Rizal eller se teaterforestillinger i ruinene.
Davao museum (Mindanao)
På museet i Mindanaos hovedby Davao kan man finne utstillinger om de forskjellige folkeslag i området. Det bli utstilt festdrakter, våpen, instrumenter og mange viktige redskaper fra de enkelte folk.
Øya Island Garden of Samal (Mindanao)
Denne øya har vunnet prisen som årets turistmål på grunn av sine vakre strender, gode dykkersteder og sin fantastiske natur. Øya som ligger fem minutter seilas fra Davao, har også et stort spillecasino, og det største kongressenteret i Mindanao.
Sebu sjøen (Mindanao)
I 300 meters høyde i det sydlige Tiruray Highlands ligger Sebu sjøen. I området ligger det landsbyer hvor det lokale folk T´bolierne hører hjemme. Det lokale marked er meget livlig, og det blir solgt håndverk fra området som blant annet er kjent for sine vakre, vevede stoffer.
Bohol øya (Visayene)
I det sentrale Visayas, ikke langt fra Cebu, ligger Bohol Island, som huser hundrevis av kalksteinsbakker. Området kalles Chocolate Hills, fordi de opptil 30 meter høye steinene dekkes av tynt gress som blir brunt i sommervarmen, så det ligner store stykker sjokolade.
Boracay øya (Visayene)
Boracay øya er kun 7 kilometer lang og en l kilometer bred på det smaleste stedet. Strendene har blitt kåret til verdens beste i flere år på rad av forskjellige reiseguider, og her finnes det mer enn 300 overnattingssteder fra campingplasser til supre luksushoteller. Det skal være rikelig med plass til mange flere turister.
Cebu øya (Visayene)
Cebu er den mest befolkede av alle de filippinske øyer, og Cebu City er landets nest største by. Her er det en del å se, blant annet Magellan´s Cross, som er et trekors som Magellan etterlot seg på øya for over 400 år siden. Her ligger også Fort San Pedro som er bygger i 1565 og er det eldste og minste fortet i landet.

Område og byguider

Område: 
• Luzon
• Mindanao
• Visayene
By: 
• Manila
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.