Saltørken med en fargerik himmel ved solnedgang.

Severdigheter Bolivia

Bolivia

Byen Copacabana

Copacabana er en solskinnsby på den sydlige kyst av innsjøen nær grensen til Peru. Copacabana er blitt stedet mange reiser til hvis de vil til Titicacasjøen, eller hvis de skal videre til Peru. Byen er hyggelig med strand helt ned til sjøen. Det er også fra Copacabana man tar båt til en del av de små øyene i innsjøen.

Chacaltaya-området

Chacaltaya er verdens høyeste skiområde og ligger i 5200 meters høyde. Området ligger 35 kilometer fra La Paz, og det er mange organiserte turer til området. Man kan også ta fjellturen helt opp til toppen av fjellet, som ligger i 5395 meters høyde. Her vil man oppleve en helt formidabel utsikt over de omkringliggende fjelltoppene.

Guayaramerin

Guayaramerin er Bolivias bakdør til Brasil. Byen ligger ved elven Mamoré i det nordøstlige hjørnet av landet. Tidligere var byen isolert og kunne kun nås med fly eller elvebåt, men nå er det veiforbindelse til byen. Området gir gode muligheter for en båttur gjennom imponerende regnskog.

Landsbyen Rurrenabaque

Byens lange navn blir i daglig tale forkortet til Rurre. Det er en av de vakreste byene i lavlandet. Stedet blir besøkt av mange turister som er tiltrukket av den omringende regnskogen med sine ville dyr. I tillegg er stedet kjent for solnedgangen over regnskogen ved fullmåne, med lett tåke skyllende bort over elven Beni, som støter opp til byen.

Nasjonalparken Alto Madidi

Vannskillet ved elven Madidi er hjemstedet for et av Sør-Amerikas mest intakte økosystemer. Parken dekker et kjempeareal med regnskog og Andesfjellene i 5000 meters høyde. Det finnes over 1000 forskjellige fuglearter i parken. Parken er berømt for å være et av Sør-Amerikas beste steder til å observere det ville dyrelivet i regnskogen.

Området rundt The Yungas

The Yungas ligger nordøst for La Paz. Området er karakterisert ved bratte klipper med skog, som dukker opp over fuktige kløfter fylt med skyer. Klipper og kløfter danner et naturlig skille mellom de kalde høydedragene og Amazonregnskogen. Det er et spesielt vakkert område som virkelig er verd et besøk.

Salar De Uyuni-området

Salar De Uyuni ligger i 3650 meters høyde. Området dekker 12.000 km2, og består av en grunn med salt. Området var engang en del av en forhistorisk saltsjø, som dekket det meste av Sydvest-Bolivia. På tross av at Salar De Uyuni inneholder 10 milliarder tonn fint salt, er det kun de lokale indianerne som bruker saltet.

Sjøen Laguna Colorada

Denne betagende innsjøen ligger i den sydvestlige del av Bolivias høyland. Sjøen er omringet av goldt landskap med enkelte høydedrag. Fugleinteresserte vil sette spesielt stor pris på dette området, hvor de blant annet kan se den sjeldne James» flamingo som bor ved innsjøen. I det hele tatt er det et utrolig vakkert område, som virkelig er verd et besøk.

Sjøen Laguna Verde

I det sydvestlige hjørne av Bolivia finner man denne praktfulle blågrønne innsjøen. Den ligger i 5000 meters høyde. Bak sjøen kan man se det 5930 meter høye fjellet Volcán Licancabu. Toppen av fjellet gir le til en gammel Inkakrypt, og fortellingen sier at unge inkamenn ble tvunget til å marsjere opp til krypten uten klær for så å fryse i hjel, som en ofring til gudene.

Tupizaområdet

Tupiza er et godt sted for dem som liker ørkenlandskaper. Området er utrolig vakkert og byr på fjell, kløfter, krystallklare elver og kaktusskoger. Byen Tupiza er ikke særlig gammel, men veldig kulturell. Den ligger ved elven Tupiza.

Øen Isla del Sol

Isla del Sol er et legendarisk område i inkaenes historie. Det er gamle bygningsrester på den vakre øyen, som inkaene mener er fødestedet for flere forskjellige viktige personer og ting, blant annet solen. Øyen har en utrolig pen natur, og mange overnatter en til to netter på øyen.

Øyen Isla de la Luna

Isla de la Luna er mindre enn Isla del Sol, men minst like så vakker. Ifølge fortellingen var det denne øyen inkaene bestemte at solens jomfruer skulle bo på.

Cochabamba

Byen Cochabamba

Byen har et varmt, tørt og solrikt klima, og det er mange muligheter for å slappe av og nyte landskapet. Nesten siden den ble grunnlagt i 1574 har byen vært landets største produsent av korn, og området er velsignet med god fruktbar jord. Hvis man gjerne vil lære noe spansk mens man er i Bolivia er Cochabamba et godt sted med mange privatlærere som gjerne underviser i en uke eller to.

La Paz

Markeder

I La Paz finner du en del lokale markeder. Det er en usedvanlig opplevelse å gå rundt på disse og finne merkelige ting og saker. Det er blant annet Mercado de Hechiceria (heksenes marked) og Mercado Negro (det sorte marked). Disse stedene kan du finne alt fra urter og frø til vanlige klær og ting til husholdningen. Det er en god idé å forhandle om prisene, og man skal sørge for å ikke gå rundt med noe av verdi.

Oruro

Byen Oruro

Oruro er den høyest beliggende større by i den sydlige del av Bolivia. Byen ligger i 3700 meters høyde. Det bor 160.000 mennesker i byen, og av disse er 90 prosent innfødte indianere. På grunn av byens høye beliggenhet blir det veldig kaldt og mye vind, så varme klær er å foretrekke.

Santa Cruz de La Sierra

Byen Santa Cruz

Santa Cruz er Bolivias nest største by. Den er en storby som ligger på grensen til det ville landskapet. Den var tidligere en isolert liten landbruksby, men har innenfor de senere årene blitt større og større, og har nå 800.000 innbyggere. Byen er kjent for dens dyrkning av sukker, ris, bomull og soyabønner.

Sorata

Byen Sorata

Sorata er kjent for å være hjemsted for noe av den mest fantastiske natur i Bolivia. Det er en liten, stille by som ligger i 2700 meters høyde. Byen ligger i en dal, og rundt den kan man se de snødekte fjelltoppene. Byen tiltrekker mange reisende, som ofte velger å gå de ti kilometer til Gruta de San Pedre for å se grottene og undergrunnssjøene i området.

Sucre

Byen Sucre

Sucre er den andre hovedstaden i Bolivia (sammen med La Paz), og selv om La Paz etterhvert har tatt det meste av makten, ligger for eksempel landets høyesterett i Sucre. Gjennom koloniperioden var byen den viktigste i den sydlige del av landet, og det var også her landets uavhengighet ble erklært den 6. august 1825. Den nye republikk ble oppkalt etter dens befrier Simon Bolivar.

Uyuni

Byen Uyuni

Uyuni er den største og viktigste del i den sydvestlige del av Bolivia. I Uyuni kan man se et gammelt lokomotiv med vogner som ser ut som om det har stoppet midt i ørkenen. Byen ligger som nevnt i en ørken, og det kan bli veldig kaldt med mye vind. Her kan man oppleve naturens elementer, som man ikke kan unnslippe.

Bestill severdighetene dine her