Severdigheter Nederland

» Nederland
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 772,- Fra 1 381,- -
Prisene er pr. person

Severdigheter Nederland

Anne Franks hus (Amsterdam)
De fleste har om ikke lest, så i det minste hørt om Anne Franks gripende skjebne under annen verdenskrig. Hennes hus er i dag et overordentlig populært museum.
De røde lykter (Amsterdam)
De røde lykters kvarter heter Walletjes på Hollansk og er over hele verden sett på som symbolet på det liberale Holland. Det arbeider 5000 prostituerte i kvarteret som samtidig er et av Amsterdams eldste og alene av den grunn verdt et besøk.
Kanalene (Amsterdam)
Nord-Europas Venezia er nok litt i overkant, men Amsterdams mange kanaler gjør byen til noe særlig. En kopp kaffe ved bredden eller en tur i vannsykkel er de beste måtene å oppleve denne delen av byen på.
Rembrandt Museet (Amsterdam)
Rembrandts hjem i Amsterdam gjennom nesten 20 år er i dag innrettet til museum, naturligvis med hans verker. Ikke mindre enn 250 av hans malerier kan ses i det tre etasjers store huset, som ble oppført i det 17. århundret. Rembrandts eget arbeid blir satt i perspektiv av hans studenters verker, som også er utstilt på museet.
Rikjsmuseum (Amsterdam)
Rikjsmuseum i Amsterdam er Hollands største museum og huser alle verkene til Hollands store malere, ikke minst fra gullalderen. Museet har vært åpent for offentligheten siden 1885. Samlingen rommer malerier, keramikk, kakler med mer helt tilbake fra det 15. århundret.
Byen Middelburg (Middelburg)
I gullalderen var Middelburg Hollands viktigste handelssentrum etter Amsterdam. Byen bærer fortsatt spor av sin storhetstid, blant annet i form av sin katedral og de karakteristiske fasadene i den gamle byen. Byen kan oppleves til fots eller fra sjøsiden fra en av turistbåtene. Middelburgs rådhus anses som å være et av Europas flotteste ikke-religiøse bygninger oppført i Gotisk stil.
Byen Maastricht (Maastricht)
Maastrichts historie går mer enn 2000 år tilbake til den gang romerne grunnla byen på bredden av det som i dag heter Maas-elven. Maastricht ligger i det sydvestlige hjørnet av Holland, tett ved grensene til Belgia og Tyskland. St. Servatius er den eldste kirken i Holland. Maastrichts annen store severdighet er Bonnefantenmuseet, som har en flott samling skulpturer og malerier. I visse tilfeller daterer effektene seg tilbake til tiden før det 17. århundret.
Miniatyrbyen Madurodam (Nederland)
Madurodam i Den Haag er en fantastisk miniatyrby, a la Legoland. Hele Holland er praktisk talt gjengitt i miniatyrformat, så hvis man ikke har tid til å besøke hele landet er Madurodam et morsomt alternativ.
Van Gogh Museet (Nederland)
Van Gogh har lagt navn og de fleste maleriene til museet i Amsterdam, ikke langt fra de øvrige museene. Kikker man innenfor vil man oppleve at også verker av Toulouse-Lautrec og Gauguin er utstilt. Museet er inndelt etter de fem periodene som også oppdelte Van Goghs liv og arbeid.
Drenthe regionen (Nord-Nederland)
Drenthe er primært en landbruksregion, men regionen har også mange fortidsminner som tydeligst kommer til uttrykk omkring landsbyene Havelte og Saxon. Områdets hovedby Assen har derimot ikke det store å by på.

Område og byguider

Område: 
By: 
Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK