Severdigheter Sveits

Severdigheter Sveits

Bern

Hovedstaden Bern

Sveits hovedstad Bern er en sjarmerende gammel by fyldt med klassiske eksempler på både tysk, fransk og sveitsisk arkitektur. Byen domineres av den store katedralen midt i Berns gamle bydel og har mange flere historiske severdigheter. Elven Aare slynger seg gjennom byen og er med på å gi den sveitsiske hovedstad en helt spesiell idyll og sjarme.

Chur

Byen Chur – Sveits» eldste by

Sveits» eldtse by, Chur, har gjennom århundreder nytt godt av sin strategiske plassering ved fjellovergangene mot Italia. Churs lange historie har satt tydelig preg på byen. Her finner du blant annet en fantastisk katedral fylt med kunstskatter.

Fribourg

Byen Fribourg

Ved bredden av elven Saane ligger den sjarmerende byen Fribourg. Byen fungerer som hovedstad i kantonen av samme navn. En tur gjennom byens gamle bydel er en tur tilbake gjennom tiden. Fribourg er med rette stolt av sine mange historiske bygninger. Av disse er det naturlig å fremheve kirken Eglise des Cordeliers med sin berømte altertavle.

Geneve

Le Jetd’Eau-fontenen – Geneves varemerke

Le Jetd’Eau er en fontene et stykke ute i Genfersjøen. Om sommeren fungerer fontenen som byens varemerke og den fantastiske strålen kan nå en høyde på 145 meter. Fontenen er opplyst søndag og helligdager. Le Jetd’Eau er slått av i vinterhalvåret.

Parkene i Geneve

Geneve har mange idylliske parker. Lyden av sprutende fontener og intime konserter danner en perfekt bakgrunn for en avslappende tur i den til tider hektiske byen.

Saint Pierre-katedralen – den brennende katedral

Cathédral de Saint Pierre er fra det 12. århundre og har vært gjenstand for en lang rekke spennende utgravninger. Katedralen har brent flere ganger, men har hver gang, forbløffende nok, reist seg fra asken igjen. Kirken ligger på Place du Bourg-de-Four, som er Geneves sentrum. En tur i kirken kan dermed utvikle seg til en lenger bytur

Gstaad

Byen Gstaad

Gstaad i det vestlige Berner Oberland er på høyde med St. Moritz når det kommer til vintersportsfasiliteter. Byen har stort sett alt hva man kan forvente av en internasjonal vintersportsby. Om sommeren er Gstaad vert for både den internasjonale tennisturneringen Swiss Open og en internasjonal musikkfestival for klassisk musikk.

Interlaken

Byen Interlaken

Interlaken er, sammen med andre byer, et typisk sveitsisk tursitmål. Her er det over 120 år gamle hotellet Grand Hotel Victoria-Jungfrau, den fantastiske utsikten til mektige Jungfrau og i det hele tatt et stemning som oser av klassisk sveitserromantikk.

La Chaux-de-Fonds

Byen La Chaux-de-Fonds

La Chaux-de-Fonds er senter for Sveits» verdensberømte klokkeproduksjon. Byen har et interessant klokkemuseum hvor man kan oppleve tidsmålingens fascinerende utvikling fra antikken til i dag. Byen kan dessuten skryte av et hus tegnet at den verdensberømte arkitekten Le Corbusier.

Lausanne

Byen Lausanne

Lausanne er hjemstedet for Den Olympiske Komité og har et olympisk museum. Her kan man gå på oppdagelse i historiske sportprestasjoner fra antikken frem til i dag. Museet har videoopptakelser av nyere tiders leker og den olympiske flamme brenner i den omkringliggende parken.

Lausannes kunstpalass

Nedenfor Notre Dame ligger Place de la Riponne, og her ligger vakre Palais de Rumine som blandt annet rommer Lausannes kunstmuseum, Musée Cantonal des Beaux-Arts. Her utstilles verker av franske og sveitsiske kunstnere.

Notre Dame-katedralen

Cathédrale de Notre Dame hører til blandt de fineste eksempler på gotisk bygningskunst i Sveits. Katedralen stod ferdig i 1275 og siden da har nattevektere sunget hver deres romantiske timesang utover byens tak.

Locarno

Byen Locamo

Byen Locamo, ved bredden av sjøen Lago Maggiore, er et velbesøkt turistmål. Fra sjøbredden går det båt mot sveitsiske og italienske destinasjoner og byen er året rundt ramme for en lang rekke festligheter, blandt annet filmfestivalen i august.

Nord-Sveits

Byen Saignelégier

Den lille byen Saignelégier er kjent for sin hesteavl. Hver sommer avholdes det et berømt hestemarked i byen som også byr på veddeløp, festlige opptog og presentasjon av nye oppdrett. Området omkring Sainelégier egner seg godt til ferie på hesteryggen. Mulighetene for å leie sin egen hest med eller uten vogn er utallige. Om vinteren utgjør området omkring byen et glimrende langrennsterreng.

Byen Schaffhausen – en by med to ansikter

Schaffhausen, som fungerer som hovedstad i kantonen av samme navn, er foruten å være en betydelig industriby også en idyllisk og sjarmerende by med en flott gammel bydel. Dette symboliseres også gjennom byens severdigheter, som spenner fra gamle klostre og festningsanlegg til et museum for moderne internasjonal kunst.

Rheinfall – Sentral-Europas største foss.

Er man i Nordsveits bør man ta en utflukt til Sentral-Europas største foss Rheinfall. Den mektige elven Rhinen styrter brusende ned i dypet over masse klipper, og det er et syn som kan ta pusten fra de fleste.

Sveits

Byen Zermatt og Matterhornfjellet

Zermatt er en klassiker innenfor sveitsisk turisme. Med sin enestående beliggenhet i 1600 meters høyde har den en fantastisk utsikt til det legendariske fjellet Matterhorn (4478 meter). Hvert år tiltrekker Matterhorns tinder fjellklatrere i tusenvis, mens det omkringliggende området har blitt gjenstand for massiv turisme.

Genfersjøen

Fra bredden av den langstrakte Genfersjøen er det en fabelaktig utsikt som blir bedre og bedre etter hvert som man beveger seg opp gjennom byen Montreaux. Byen brer seg nedover en malerisk fjellside, og på grunn av Genfersjøen har den et meget mildt klima. Om sommeren er byen kledd i en frodig blomsterdrakt.

Junfraufjellet

Den 4158 meter høye fjelltinden ligger i et område med med nesten 100 kilometer fjellbane og veien til Jungfrau anbefales på det varmeste. Turen oppover kan starte i Interlaken. Derfra tar man toget til Europas høyest beliggende jernbanestasjon, Junfraujoch. Herifra går turen videre med heis, intill man, på Sfinx-terassen, nesten 3569 meter over havet, enten kan nyte utsikten, gå en tur eller gjør begge deler. Her er også muligheten for en sommerskitur.

Luganosjøen

Luganosjøen omkranses av høye snøkledde tinder, men på grunn av sjøens sydlige beliggenhet er klimaet her som regel varmt og behagelig. Området er meget malerisk og byen Lugano ved sjøen er med sine tradisjonsrike hoteller, lange promenader og mange parker en utrolig turistmagnet.

Slottet Chateau de Chillon

Chateeau de Chillon ligger i maleriske omgiveler ved Genfersjøen i Montreaux. Slottet, som ligger på en liten klippeøy, ble i mange år brukt som fengsel og huset flere historiske berømtheter.

Sør-Sveits

Dalstrekningen Val Verzasca

Val Verzasca er en naturskjønn, nesten 30 kilometer dyp dalstrekning. Her er en 200 meter høy demning som kan brukes til strikkhopp. Dalen har dessuten mange små landsbyer, gamle romantiske broer og godt oppmerkede stier.

Leventin-adalen

Strada Alta på Leventinadalens østside er en vidunderlig 45 kilometer lang vandrerute. Turen, som med fordel kan oppdeles i etapper (ruten har mange overnattingsmuligheter), går gjennom flott natur og historiske bygningsverk.

Zürich

Eksklusive innkjøp i Bahnhofstrasse

En innkjøpstur i Zürichs eksklusive handlegate Bahnhofstrasse kan raskt bli en dyr fornøyelse. Her ligger massevis av fashionable smykke-og klesbutikker, og det er ikke helt uvanlig å støte på en berømt film-eller rockestjerne.

Grossmünsterkirken – Zürichs varemerke

Den romantiske kirken Grossmünster fungerer som Zürichs varemerke. Kirken stod ferdig rundt år 1200 og ligger flott til, akkurat der som elven Limmat løper ut i Zürichsjøen. Kirken rommer skatter som stammer fra Karl den Store og blir ofte benyttet til konserter.

Kunsthausmuseet

Zürichs Kunsthaus er internasjonalt berømt for sine mange spektakulære kunstværk. Museet satser på kunst fra det 19. og 20. århundre og har blandt annet en stor samling med Edvard Munchs verker.

Øst-Sveits

Den Sveitsiske Nasjonalpark

Hvert år besøker nesten 200.000 turister Den Sveitsiske Nasjonalpark. Parken har noen enestående eksempler på sveitsisk flora, fauna og dyreliv og det er tillatt å kjøre gjennom med bil. Nasjonalparken har ligget sør for elven Inn i snart 100 år, og streng overvåkning har siden da sikret de mange besøkende en stor opplevelse.

Skisportstedet St. Moritz – et vinterparadis

St. moritz var vert ved de Olympiske Vinterleker i både 1928 og 1948. Området egner seg godt til stort sett alle former for vintersport. Samtlige løyper og pister ligger i over 1.800 meters høyde, og massevis av taubaner og skiheiser sørger for transporten mellom de forskjellige områdene. St. Moritz kan også tilby kuropphold ved byens kilder hvis helsebringende genskaper har vært kjent i flere tusen år.

Charter (fly+hotell)
Prisene er pr. person

Finn reisen til Sveits her

Finn inspirasjon til Sveits her

Bestill severdighetene dine her