Solnedgangen bak Eiffeltårnet i Paris viser en varm oransje himmel og byens silhuett.

Severdigheter Ukraina

Jalta

Anton Chekhovs liv og museum

Den berømte forfatteren Chekhov bodde de siste årene av sitt liv i Yalta. I Yalta kan man se skolen der han underviste. Man kan komme inn i huset han bodde i og i det museet som søsteren hans lagde etter hans død. Her er flere av verkene hans utstilt. Stort sett kan man følge hvert skritt han tok mens han levde i Yalta.

Hiking Trails

I området omkring Yalta finnes det adskillige, fremragende vandrestier. Man kan hike fra Yalta til the Uchan-Su Waterfall, en brusende foss som ligger i fantastiske naturomgivelser. Det finnes også mange andre gode stier i området, og det er god mulighet for å overnatte på campingplasser underveis.

The Wine Tasting Hall (Vinsmagning)

Yalta området er kjent for å lage god vin. Det finnes adskillige vinplantasjer i området som alle er et besøg verdt. Man kan også besøke the Wine Tasting Hall. Her kan man smake på nesten alle de fremragende vinen fra området.

Kiev

Bessarabsky Markedet

Bessarabsky markedet ligger i den gamle bydelen i Kiev. Markedet har en livlig og kaotisk atmosfære, og kan være et morsomt sted å handle. Det er spesielt frukt og grønnsaker man kan kjøpe på markedet, men her er det også god mulighet for at komme i snakk med de lokale.

Gaten Andriyivsky vzviz

Andriyivsky vzviz er en av Kievs mest sjarmerende gater. Den strekker sig nordpå fra den gamle bydelen til the Podil distrikt. Gaten er kjent for sine vakre gallerier, hyggelige kaféer, restauranter og butikker. Like i nærheten av Andriyivsky vzviz finner man Chernobyl Museum som forteller historien om den verste atomulykken i historien.

Khreshchaty Park

Khreshchaty park blir kalt Yoke av de lokale og er et vakkert parkområde i Kiev. Faktisk består parken av flere små parker, hvor man i flere av dem har flott utsikt over byen. I parken står the Arch of Brotherhood monumentet, som symboliserer den russisk-ukrainske unionen. Parken er et deilig sted å slappe av og møte de lokale.

Krimhalvøya

Havnebyen Sevastopol

Svartehavet skjærer en bukt inn i den sydvestlige del av Crimea, og former en perfekt havn. Det har gjort Sevastopol til en populær by blant mange land, og Russland og Ukraina diskuterer stadig hvem som eier byen og dens flåte. Havnepromenaden er det stedet i byen der ting skjer. Her finner man hyggelige kaféer, restauranter og butikker, og det er som regel her folk samles.

The Akvarium-Muzey

The Akvarium-Muzey ligger i Sevastopol og er et av landet største akvarier. Museet har en stor utstilling av Svartehavets liv under overflaten, og utstillingene kan ses hver dag fra 10-18.

Lviv

Den gamle bydel Old Town

Lviv er ikke et sted med mange spesifikke severdigheter, men en by det er morsomt å spasere rundt i. Her kan man kikke på den gamle bydelen og på de gamle bygningene, og på den måten få et inntrykk av byens historie. Den gamle bydelens sentrum kalles Town Hall og er fra det 19. århundret. Town Hall er omringet av vakre bygninger fra det 16. til det 18. århundret. I området finner man også den imponerende gotiske katedralen, som kan dateres helt tilbake til det 14. århundret.

Museum of Popular Architecture & Life

På dette museet, som ligger cirka to kilometer fra den gamle bydelen, finnes det over hundre gamle gårder, vindmøller, kirker og skoler laget av tre. Bygningene er pyntet med historiske kunstobjekter og dagligdagse ting for å presentere forskjellige tradisjoner fra forskjellige områder i landet.

Odesa

Archaeology Museum

Archaeology museet ble bygget i 1875. Museet inneholder en imponerende samling av artssamling fra de tidligere sivilisasjoner ved Svartehavet. Utstillingen inneholder blant annet en stor samling av juveler og mynter fra gammel tid. Museet bør besøkes dersom man er interessert i landets tidligere historie.

Museum of Partisan Glory

I den nærliggende landsbyen Nerubayske, nordvest for Odessa, finnes et stort nettverk av tunneler som under andre Verdenskrig ga beskyttelse mot partisanene. Tunnelene er nå laget om til et museum hvor besøkende kan få guida turer og få historien om partisanene og det fine nettverk av tunneler.

Opera & Ballet Teatret

Det berømte Opera & Ballet Theatre ligger i byens sentrum. Bygningen ble bygget i 1880 og er hjemstedet til operaen og teateret. Bygningen er designet av flere arkitekter, som sammen har gitt det imponerende bygningsverket, et utseende primært preget av barokktiden, men også med spor fra renessansen.

Ukraina

Byen Chernihivs imponerende bygningsverk

Byen Chernihiv ble grunnlagt allerede i det 8. århundret. Byen er hjemsted for noen av landets mest imponerende religiøse bygningsverk fra det 11. og 12. århundret. De fleste bygningene er kirker og katedraler – alle med en fantastisk arkitektur og en imponerende utsmykning. Er man interessert i byens historie, er Chernihiv History Museum et godt sted å dra. Her har de en fremragende utstilling om byens historie, samt en artssamling fra gammel tid.

Byen Kamyanets-Podilsky

Kamyanets-Podilsky er en liten landsby fra det 11. århundret. Byen ligger på en liten øy i Smotrych elven, og broen, som i århundrer var den eneste veien til fastlandet, blir bevoktet av det nitårnete steinslottet fra det 16. århundret. Det er mulig at komme opp i det fleste tårnene, og det gir en fantastisk utsikt over resten av området. Dessuten byr landsbyen på adskillige bygninger som er flere hundrede år gamle. Spesielt finnes det mange gamle kirker og katedraler i byen.

Byen Simferopol

Simferopol er byen med den mest sentrale beliggenheten på Crimea. Her krysses alle veier, og alle reisende som vil sydover kommer gjennom Simferopol. Simferopol er ikke et sted som er fylt med imponerende severdigheter, men byen er hyggelig og har en sjarmerende atmosfære. Det er mange grønne parker i byen, og her kan man slappe av og møte de lokale som ofte vil snakke litt.

Chernivtsi

Chernivtsi er en hyggelig by med en variert historie. Byen har en stor variasjon av arkitektur helt fra bysantinsk til barokk og små gamle kvarterer med vakre hus. Chernivtsi er en blanding av gammel og nytt og møtes i en fasinerende forening i byens bygningsverk. Tsentralna Ploshcha er sentrum i den gamle bydelen og her kan man se en mengde gamle og estetisk vakre bygninger. Vulitsys O Kobylyanska hører derimot til den nyere bydelen hvor en spasertur vil by på hyggelige kaféer, restauranter og masser av butikker.

Ivano-Frankivsk

Byen Ivano-Frankivsk ble bygget i 1662 over landsbyen Zabolottya, og blev på det tidspunktet kalt for Stanislawow. I 1962 endret byen imidlertid navn til Ivano-Frankivsk etter den berømte ukrainske forfatteren og filosofen Ivan Franko. Byens høydepunkter er kirker og katedraler fra 1600-tallet, som alle har en imponerende arkitektur og en vakker utsmykning.

Kamyenets-Podolsky området

Kamyenets-Podolsky er det viktigste arkeologiske området i Ukraina. Her har man funnet bevis på at stedet har vært bebodd for 30.000 år siden. Det er også funnet spor av en sivilisasjon fra det første århundret og etter en fra omkring år tusen. Dersom man er interessert i landets tidlige historie, eller i arkeologi, finnes det mange spennene utstillinger i området.

Pochayiv klostret

Pochayiv klosteret er det nest største klosteret i Ukraina. Stedet er hellig for alle religiøse ukrainere, og pilegrimer strømmer til området under religiøse festivaler. Den mest imponerende bygningen er Uspensky Cathedral, som blev bygget på 1700-tallet. Katedralen er dekket innvendig av vakre malerier og kan romme mer enn 6000 mennesker. Området er hjemsted for helt imponerende bygningsverk som er bygget gjennom flere århundrer.

Bestill severdighetene dine her