Severdigheter Australia

Severdigheter Australia

Adelaide

Byen Adelaide

Adelaide er hovedstaden i South Australia. Byen imponerer med sin moderne arkitektur blandet med sjarmerende restaurerte bygninger. Byen er statens kulturelle høyborg, og gjennom hele året avholdes det forskjellige festivaler her.

Australia

Barossa-området

Barossa ligger en times kjøretur fra Adelaide. Det er et skjønt, intimt sted med mye av gammel arkitektur. Barossa er hjemsted for mer end 50 vingårder, noen av dem små familiefirmaer, andre store nasjonale firmaer. I dette området er det masser av muligheter for vinsmaking.

Korallrevet Great Barrier Reef

Great Barrier Reef er verdens største levende organisme. Det er et utrolig flott sted for dykking og snorkling. Her kan du se hele farvespektret representeret på koralrevet og de mest fantastiske fisk i havet.

Naturparken Hinchinbrook Island

Et «must» for en Australia-reisende. Her kan du gå fra tropisk regnskog til en fantastisk sandstrand med azurblått vann, helt uten å møte andre turister. Hinchinbrook Island er Australias største naturpark plassert på en øy. Det er et tropisk paradis langt vekk civilisasjonen.

Port Moresby, Rabaul and Madang

Strendene og korallrevene omkring disse stedene gir en utmerket mulighet for bading og dykking. Med imponerende skjønne badestrender og knallblått hav er der mulighet for en idyllisk strandferie, i tillegg til gode muligheter for all slags vannsportsaktiviteter.

Uluru-steinen (Ayers Rock)

Denne enorme steinen der ligger midt i ørkenen. Uluru har stor kulturel betydning for de lokale aboriginene. Foruten å bestige den 348 meter høye steinen og se den skifte farge i solnedgangen, kan man på en gåtur rundt steinen finne mange huler og gamle inngraveringer laget av de lokale aboriginene.

Rabaul

En av Papua New Guineas nydeligste byer inntil den ble ødelagt av et voldsomt utbrudd fra vulkanen Tuvuvur i 1994. Byen er stadig et besøk verd, og man kan klatre på de fleste vulkaner i området. Tuvuvur er stadig aktiv og kan ikke besøkes.

Broome

Byen Broome

Byen Broome ligger 2213 kilometer nord for Perth på vestkysten. Broome er en spesiell og eksotisk by. Byens befolkning er en mix av mange kulturer. Årsaken til dette er at Broome gjennom tidene har tiltrukket lykkejegere fra verden over, fordi det er et bra sted for å finne perler. Masser av mennesker flyttet derfor i 1800- og 1900tallet til Broome for å søke lykken. I dag er Broome en lekker by med fest og farger, og har uten tvil Australias beste strand.

Darwin

Øyene Bathurst og Melville

Øyene ligger ca 80 kilometer nord for Darwin. De er nesten dekket av regnskog og imponerende vannfall. Øyene er hjemsted for Tiwi folket, som er berømte for batik, silketøj, vevning og lertøj. Tiwi folket byr deg gjerne innenfor og deler deres kultur og religion med tilreisende, men øyene kan kun besøkes på en organiseret en- eller todages tur.

New South Wales

Fjellområdet Blue Mountains

Dette fjellområdet ligger 104 kilometer vest for Sydney. Det er et fasinerende landskap med masser av muligheter. Her kan man seile mellom brølende fosser, svømme i krystallklare sjøer eller gå turer gjennom dype kløfter, uforandret siden dinosaurenes tid. Et vakrere landskap er det vanskelig å finne.

Nasjonalparken The Snowy Mountains

The Snowy Mountains ligger 526 kilometer sørvest for storbyen Sydney. Den er Australias høyestliggende nasjonalpark. Snowy Mountains kan blant annet by på ørretelver, imponerende landskap og ren frisk fjellluft. Området er også et utrolig populært skisportssted i vinterperioden, med gode muligheter for både langrenn og alpint.

The Great Lakes district

The Great Lakes district ligger ved kysten i New South Wales. Det er en av Australias mest populære feriedestinasjoner. Området er berømt for vakre sandstrender og regnskogen som strekker seg helt ned til kysten. Byen Port Macpuarie er et utmerket sted for fiske, seiling og brettseiling.

Northern Territory

Kakadu National Park

Parken ligger 252 kilometer øst for Darwin, og dekker et areal på 19.000 kvadratkilometer. Flodene og slettene i Kakadue er et interaktivt økosystem, som utvikler seg konstant i naturlige omgivelser. Du kan oppleve mer enn 10.000 forskjellige dyr i nasjonalparken.

Litchfield National Park

Litchfield nasjonalpark ligger en totimers kjøretur fra Darwin. Parken er kjent for noen imponerende fosser som velter ned i klare vannhull, omgitt av tykk regnskog. Videre er parken hjemsted for The Lost City, en fasinerende formasjon av sandsteiner. Parken byr også på korte og lengre fotturer, og man kan ta seg en dukkert eller en lengre svømmetur i vakre naturomgivelser.

Perth

Byen Perth

Hovedstaden i Western Australia er oversett av mange turister. Byen rommer alle muligheter, med fantastiske severdigheter og attraksjoner. Videre ligger byen like ved formidable hvite sandstrender. Så her er det gode muligheter for strandliv om dagen og storbyliv om natten.

Queensland

Cairns

Et «must» for de fleste reisende i Australia. Cairns har skjønne strender og masser av vannsportsaktiviteter. Mange reisende skaffer seg dykkersertifikat her, men byen har også et attraktivt natteliv fylt med fest og farger.

Fraser Island

Fraser Island er verdens største sandøy. Her finner man imponerende landskaber, lange strender, gode surfingmuligheter, kløfter, klipper, regnskog og innsjøer. En fremragende øy hvis man vil nyte naturen og slappe av.

South Australia

Barossa-området

Barossa ligger en times kjøretur fra Adelaide. Det er et skjønt, intimt sted med mye av gammel arkitektur. Barossa er hjemsted for mer end 50 vingårder, noen av dem små familiefirmaer, andre store nasjonale firmaer. I dette området er det masser av muligheter for vinsmaking.

Big River Country området

Elven Murray er på sitt største i dette flotte området. En perfekt måte å slappe av på er en tur nedover elven på hjuldamper. Turen går gjennom vindistrikter og gamle historiske byer. I området er det også utrolig gode fiskemuligheter og dessuten muligheter for dykking og seilturer. Høydepunktet er å se på hvaler.

Sydney

Darling Habour

En enorm forlystelsespark ved kysten. Her kan du handle i en av de 200 butikkene i Harbourside kjøpesenter, eller du kan nyte frokosten din på en av restaurantene i vannkanten. Området byr ellers på attraksjoner som det nasjonale maritimmuseum og den kinesiske hage.

Operahuset i Sydney

Et av Australias mest gjenkjennelige ikoner. Operahuset er designet av dansken Jørn Utzon. I operahuset har du mulighet for å se teater, klassisk musik, ballet, film og opera. Eller du kan sitte ved en utendørscafé og nyte et glass vin mens livet i havnen ruller forbi.

The Rocks

The Rocks ligger på kaien i Sydney. Dette er stedet der de første europeere slo seg ned. Sjarmerende gater, elegant restaurerte bygninger, og et oppbud av restauranter og spesialbutikker udgjør The Rocks. Dette stedet summer av kulturell og arkitektonisk historiefortelling.

Tasmania

Cradle Mountains

Et nydelig område i Lake St Clair National Park. Et fremragende sted hvis man har lyst til å oppleve naturen og gå fottur. Det tar fem dager å gå over fjellet. Samtidig kan du nyte de vann fra iskalde bekker og elver, oppleve den majestetiske regnskogen for ikke å nevne alle de mange forskjellige dyreartene som lever her.

Hasting-hulene

Hasting Caves ligger en fire timers kjøretur sør for Hobart. Her finner du et utrolig vakkert hulenettverk. I de fleste av hulene kan du se et utall av krystallformasjoner, bygd opp over en evighet ved at kalkholdig vann har dryppet ned fra taket.

Victoria

Bogong National Park

Et svært berømt sted å dra på «bushwalk». Man kan for eksempel legge ut på en seksdages tur i parken. Her finner man blant annet Mount Bogong, Victorias høyeste punkt. Det er 1986 meter høyt. Hvis det er klart vær har man fra toppen en helt spektakulær utsikt over resten av parken. Reisende skal være oppmerksomme på at det kun er mulig å dra på tur i parken fra oktober til april.

Området Victoria´s High Country

High Country-området ligger en fire timers kjøretur fra Melbourne. Området er en fornøyelse å besøke, enten det er sommer eller vinter. Om sommeren er området kjent for «bushwalking», whitewater rafting og kajakpadling. Om vinteren er området et av Australias mest besøkte vintersteder med perfekte skibakker til både slalom og snowboard.

Yarra-dalen

Her ligger opp til flere av Victorias over 200 vingårder med anledning for rundvisninger og vinsmaking. Videre finnes det i området et utall av forskjellige markeder. Her kan man finne mye pent håndverk.

Western Australia

Byen Monkey Mia

Monkey Mia er et populært sted å stoppe på turen oppover Australias vestkyst. Stedet er mest kjent for sine tamme delfiner. På strendene i Monkey Mia samles turistene om formiddagen og venter på delfinene, som litt etter litt kommer nesten helt inn til kysten. Guider på stedet forteller hvordan man skal oppføre seg, og som regel vil man få til å komme så tett innpå delfinene at man kan klappe dem.

Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her