Panorama av Den kinesiske mur som slynger seg gjennom et frodig landskap.

Severdigheter Kina

Beijing

Behaiparken

Behaiparken er et godt eksempel på en klassisk kinesisk hage. I hagen finnes flere severdigheter, blant annet Trommetårnet fra 1420. Tårnets trommeslagere hjalp byens innbyggere med å holde styr på tiden. Ellers finnes den berømte muren «De Ni Dragers Mur», flere templer og den runde byen i parken. Tidlig på dagen kan man se det kinesiske folkelivet utfolde seg i parkene.

Den forbudte by

Den forbudte by stod ferdig i 1420 etter at keiser Yong Le hadde besluttet at Beijing skulle være hovedstad igjen. Palasset er omringet av en høy mur og består av bygninger med over 9000 rom hvor keiseren og hoffet hans levde isoleret fra omverden. Palasset består ellers av et stort antall templer og embedsbygninger.

Den himmelske fredsplass

Den himmelske fredsplass er Beijings sentrum og verdens største plass. På plassen finnes Maos mausoleum, Folkets store hus og Museet for den Kinesisk Revolusjon. På Den Himmelske Freds Port henger det store portrettet av Mao og skuer ut over plassen.

Den underjordiske byen

I slutten av 1960 årene da kineserne fryktet at en sovjetisk invasjon lurte rett rundt hjørnet, begyndte man å bygge en hel by under jorden med flukttunneller ut av Beijing. 2000 frivillige arbeidet på prosjektet i ti år. Det er 90 nedganger som er skjult i bygningene langs Qianmens største gater.

Minggravene

Her hviler 13 av Mingdynastiets 16 keisere. For å nå fram til gravene kjører man på «Udødelighetens vei». Den 800 meter lange veien er flankert av 36 kjempestore steinfigurer som vokter gravene. Mange av gravene har forfalt og er i dårlig stand, men den eldste, Changling, er nyrestaureret og i rimelig pen stand.

Sommerpalasset i Beijing

Byggingen av palasset ble satt i gang av enkekeiserinne Cixi i 1888 og det var det siste av Qingdynastiets bygninger. Pengene skulle egentlig gå til militæret, men enkekeiserinne Cixi ville heller bruke pengene på en tilbaketrukket residens. Hele hagen rundt sommerpalasset er kunstig anlagt.

Guangzhou

«De Seks Banyantrærs Tempel»

Det pene buddhistiske tempelet ble bygget i 537 og er 57 meter høyt. I tempelet finnes tre buddhistiske kobberstatuer som er de største i hele provinsen. Utefra har tempelet ni etasjer, men innvendig har det sytten.

Gaungdong Museum

Guangdong holder til i tempelet til Chen familiens forfedre. Det over 100 år gamle tempelet er i dag det største, mest dekorerte og velbevarte av sin slags i hele Guangdong provinsen. Tempelet har ni bygninger og seks hager og er kjent for sin utstilling av kunsthåndverk.

Kongen av Nanyues Mausoleum

Graven til kongen av Nanyue ble oppdaget i 1983. Graven er nesten 2000 år gammel og den eldste av sin slags som noensinne er funnet syd for De fem Højdedrag. På museet kan vises mer enn 1000 begravelsesgjenstander som er funnet i graven til kongen av Nanyue.

Guilin

Fjellet «Ensom Skjønnhet»

«Ensom Skjønnhet» reiser seg bratt fra jorden i hjertet av det gamle palasset. Fjellet har fått navnet sitt fra et dikt som ble skrevet for 1500 år siden av Yang Yannzi som var guvernør i Guilin. Fjellet er 152 meter høyt og 300 trappetrinn fører til toppen.

Parken «Syv Stjerner»

Hagen har fått navnet på grunn av de syv fjelltindene som danner stjernebildet «Store Bjørn». I den fine hagen kan man enten gå opp på eller inn i fjellene, for i den nordlige enden av parken ligger dryppsteinshulen Qixing som også kalles «Solens hvilested». Hulens dryppsteiner er gjennomsiktige som krystall og utrolig flotte.

Rørfløyte-dryppsteinshulen

Dette storslåtte naturfenomenet ligger 7 kilometer nordvest for byen. Dryppsteinshulen er 240 meter dyp og 500 meter lang og hulens inngang ligger 27 meter over rismarkene. Dryppsteinene i hulen snor seg i alle mulige og umulige former og har fantastiske farger.

Harbin

Harbin Zoologiske hage

Harbin Zoologiske hage er en av de største zoologiske hagene i Nordøst-Kina. Hagen ligger i den vestlige delen av byen og dekker et areal på 42 hektar. Det er over 2800 dyr i parken og 150 forskjellige arter, blant annet den nordøst-kinesiske tigeren, svarte bjørner og elger.

Taiyangøya

I forhold til den travle storbyen på den andre siden av elva er Taiyang Island full av fred, ro og skjønn natur. Her er grønne trær, blomster i alle farger og frisk luft.

Zhaolin Park

Parken ligger i den nordlige enden av Zhaolin Dajie i Daoli-distriktet og dekker et areal på 7 hektar. Hagen het opprinnelig Daoli Park, men ble omdøpt den 15. august 1946, da General Li Zhaolin ble begravet i parken. Han var krigshelt fra krigen mot japanerne.

Kina

Den kinesiske mur

Dette bygningsverket sies å være det eneste menneskeskapte verket som kan ses fra månen. Muren er cirka 6000 kilometer lang og det sies at det ligger en arbeider begravd for hver meter av muren. Muren som skulle forsvare Kina mot barbarerne fra nord ble påbegynt på 400-tallet før Kristus og byggingen varte i over 2000 år.

Landskapet rundt Guilin

Det er ikke byen Guilin som er interessant, men heller naturen rundt. Her finner man de spesielle grønne kalkfjellene som er strødd ut over området. I fjellene er det noen fantastiske dryppsteinshuler og landskapet er eventyrlig

Qinkeiserens Mausoleum og Terrakottahæren

Dette storslåtte bygningsverket er det største arkeologiske funnet som er gjort på 1900-tallet. Det enorme mausoleumet ble oppført for Qin Shihuang som var den første keiseren i et forenet Kina. Mausoleet er over 8 km2. Under utgravningene fant man en steinhær på over 6000 mann som hver enkelt har individuell utforming og ansiktstrekk. Mennene kalles Terrakottahæren.

Shaanxi Historiske Museum

Det relativt nye museet fra 1991 er oppført med inspirasjon fra Tangdynastiets byggestil. Museet rommer en fast utstilling om Shaanxiprovinsens historie og gjennomgår de forskjellige dynastiene som har hersket i provinsen. Bygningene er i seg selv verd et besøk, de består av en sentral hovedbygning som er omgitt av en gårdhage samt fire hjørnebygninger.

Steinskogen

Steinskogen er noe spesielt. På avstand ligner skogen en vanlig skog, men når man kommer nærmere, ser man at trærne i virkeligheten er av stein og 30 meter høye klipper. Det er gode turstier i området hvor man virkelig kan utforske det uvanlige fenomenet.

Yunganggrottene

I Yunganggrotterne kan man oppleve noe av det beste innen buddhistisk billedhuggerkunst. Grottene ble hugget ut i klippene fra 460 til 495, og kunstverkene hugget ut i grotteveggen. Det er 21 grotter med tilsammen 51.000 statuer.

Shanghai

Det kinesiske kvarteret

I det gamle kinesiske kvarteret finner man i tillegg til bydelen som er en severdighet i seg selv, Gledens hage og basar (Yuayuan), som er et godt sted å spise lunsj. Her er det mange små boder som tilbyr kinesiske delikatesser. Wuxintins tehus ligger midt i en innsjø i basarområdet og her kan man nyte en utmerket kopp te.

Havnefronten The Bund

The Bund er Shanghais berømte havnefront som i 1930-årene var Kinas svar på Wallstreet. Banker og forsikringsselskaper holdt til i store bygninger i empirestil. Det sluttet da kommunistene overtok makten og forandret hele byen. I dag er finansverden på vei tilbake til de gamle bygningene. The Bund har en stor havnepromenade som er full av liv både dag og natt.

Hovedgaten Nanjing Lu

Nanjing Lu er Shanghais hovedgate. Her ligger enorme stormagasiner hvor det kan investeres i allverdens ting og saker. To av gatens stormagasiner, Hualian og Shanghai No. 1, eksisterte også før Mao Zedong i 1949 utropte Folkerepublikken Kina.

Shanghai Museum

Det fantastiske bygningsverket stod ferdig i 1996 og står i motsetning til fortidens kinesiske museer. Lange ganger og halvkjedelige utstillinger er erstattet med en arkitektonisk perle. Museets bygninger er formet som en kinesisk bronseurne og innvendig rommer museet en av verdens mest imponerende samlinger av kinesisk kunst. Et museum man skal se.

Sian

Klokketårnet

Klokketårnet i byen ble bygget i 1384 av den første Mingkeiseren Zhu Yuanzhan for å holde onde makter borte. Xian er tidligere hovedstad i Kina, og keiseren fryktet at «den døde by» ville ta hevn. Klokketårnet er firkantet og har tre etasjer, det er et pent syn med det grønne glasserte taket og blå og grønne murer med et stenk av gull.

Store Vildgås Pagode

Pagoden ble bygget i 652 og stammer fra Tang-dynastiet. Pagoden er veldig enkel i utformingen og består av syv firkantede etasjer og er i alt 64 meter høy. Den ble opprinnelig bygget for å huse de buddhistiske skriftene munken Xuan Zang tok med hjem fra en reise til India.

Xian bymuren

Den imponerende muren som omkranser hele byen er 14 kilometer lang og 12 meter høy. I disse årene blir den restaurert og de mange vakttårnene med pagodetak gjenoppbygges. Muren ble oppført av mannen bak klokketårnet, Zhu Yuanzhan, for å beskytte byen mot angrep.

Flybilletter t/r
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her