Severdigheter Kina

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 3 473,- Fra 3 976,- Fra 4 191,-
Prisene er pr. person

Severdigheter Kina

Behaiparken (Beijing)
Behaiparken er et godt eksempel på en klassisk kinesisk hage. I hagen finnes flere severdigheter, blant annet Trommetårnet fra 1420. Tårnets trommeslagere hjalp byens innbyggere med å holde styr på tiden. Ellers finnes den berømte muren "De Ni Dragers Mur", flere templer og den runde byen i parken. Tidlig på dagen kan man se det kinesiske folkelivet utfolde seg i parkene.
Den forbudte by (Beijing)
Den forbudte by stod ferdig i 1420 etter at keiser Yong Le hadde besluttet at Beijing skulle være hovedstad igjen. Palasset er omringet av en høy mur og består av bygninger med over 9000 rom hvor keiseren og hoffet hans levde isoleret fra omverden. Palasset består ellers av et stort antall templer og embedsbygninger.
Den himmelske fredsplass (Beijing)
Den himmelske fredsplass er Beijings sentrum og verdens største plass. På plassen finnes Maos mausoleum, Folkets store hus og Museet for den Kinesisk Revolusjon. På Den Himmelske Freds Port henger det store portrettet av Mao og skuer ut over plassen.
Den underjordiske byen (Beijing)
I slutten av 1960 årene da kineserne fryktet at en sovjetisk invasjon lurte rett rundt hjørnet, begyndte man å bygge en hel by under jorden med flukttunneller ut av Beijing. 2000 frivillige arbeidet på prosjektet i ti år. Det er 90 nedganger som er skjult i bygningene langs Qianmens største gater.
Minggravene (Beijing)
Her hviler 13 av Mingdynastiets 16 keisere. For å nå fram til gravene kjører man på "Udødelighetens vei". Den 800 meter lange veien er flankert av 36 kjempestore steinfigurer som vokter gravene. Mange av gravene har forfalt og er i dårlig stand, men den eldste, Changling, er nyrestaureret og i rimelig pen stand.
Sommerpalasset i Beijing (Beijing)
Byggingen av palasset ble satt i gang av enkekeiserinne Cixi i 1888 og det var det siste av Qingdynastiets bygninger. Pengene skulle egentlig gå til militæret, men enkekeiserinne Cixi ville heller bruke pengene på en tilbaketrukket residens. Hele hagen rundt sommerpalasset er kunstig anlagt.
"De Seks Banyantrærs Tempel" (Guangzhou)
Det pene buddhistiske tempelet ble bygget i 537 og er 57 meter høyt. I tempelet finnes tre buddhistiske kobberstatuer som er de største i hele provinsen. Utefra har tempelet ni etasjer, men innvendig har det sytten.
Gaungdong Museum (Guangzhou)
Guangdong holder til i tempelet til Chen familiens forfedre. Det over 100 år gamle tempelet er i dag det største, mest dekorerte og velbevarte av sin slags i hele Guangdong provinsen. Tempelet har ni bygninger og seks hager og er kjent for sin utstilling av kunsthåndverk.
Kongen av Nanyues Mausoleum (Guangzhou)
Graven til kongen av Nanyue ble oppdaget i 1983. Graven er nesten 2000 år gammel og den eldste av sin slags som noensinne er funnet syd for De fem Højdedrag. På museet kan vises mer enn 1000 begravelsesgjenstander som er funnet i graven til kongen av Nanyue.
Fjellet "Ensom Skjønnhet" (Guilin)
"Ensom Skjønnhet" reiser seg bratt fra jorden i hjertet av det gamle palasset. Fjellet har fått navnet sitt fra et dikt som ble skrevet for 1500 år siden av Yang Yannzi som var guvernør i Guilin. Fjellet er 152 meter høyt og 300 trappetrinn fører til toppen.

Område og byguider

By: 
• Guangzhou
• Harbin
• Shanghai
• Sian

Finn reisen til Kina her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK