Severdigheter Tanzania

Severdigheter Tanzania

Dar es Salaam

Kunstens hus Nyumba ya Sanaa

I Kunstens Hus er det mulig å se og kjøpe tanzanisk kunst. Verkstedet, de opprinnelig begynte som et prosjekt for å få handikappede og arbeidsløse i gang, selger i dag batikk, kurve og treskjærerarbeider i massevis.

Mwenge-markedet

Tet på frilands museet ligger Mwenge markedet, det utstiller og selger spesielle elfenbens skulpturer, det er fremstillet av Makonde-folket fra det særegne samfunnet.

Village Museum

Frilands museet, som ligger plassert ni km nord for Dar es Salaam, består av 14 forskjellige hytter i full størrelse, det hver især er bygget og innrettet som forskjellige stammer i Tanzania normalt etablerer seg. Village Museum er åpent fra 09.30 til 18.00.

Kysten av Tanzania

Byen Bagamoyo

Byen Bagamoyo var i 1800-tallet sentrum for slavehandel langs kysten. Mange kjente oppdagelsesreisende kom forbi byen, herunder Burton, Speke, Grant, Stanley og Livingstone. I dag er Bagamoyo et viktig kultursentrum med kunstskolen som omdreiningspunkt.

Ngorongoro Nasjonalpark

Dyrene i Ngorongoro

Den mest opplagte severdighet er de mange dyrene, det lever rundt om i parken. Ngorongoro har blant annet den største rovdyr tetthet i Østafrika med 400 hyener og 100 løver. Som noe helt særlig kan man være heldig å få et glimt av den sortmankede løven.

Serengeti Nasjonalpark

Olduvai-slukten

Mellom Ngorongoro-krateret og Serengeti-parken ligger den 50 kilometer lange Olduvai-slukt, det er stedet, hvor man har funnet de hittil eldste spor av menneskelignende vesener på jorden. Det var her Mary Leakey i 1976 fant et fotavtrykk sat i vulkansk aske, det viste sig å være 3,6 millioner år gammelt.

Tanzania

De tre fjelltopper

Kilimanjaro har som bekjent tre fjelltopper, det alle kan bestiges. De to, det ligger lengst mod vest, Shira og Mawenzi, er imidlertid kun anbefalelsesverdig for erfarne fjellklatrere. Flere reiseselskaper arrangerer vandreture til fjelltoppen Kibo. Her velger mange å benytte den lette Marangu- rute.

Gombe stream National Park

Etterhvert som man kommer tettere på Gombe Stream Nasjonalpark, det ligger ut til Tanganyika-sjøen i det vestlige Tanzania, blir man betatt av den utrolige skjønnheten som finnes her. Parken er Afrikas minste, men inneholder likevel en uuttømmelig plante- og dyremessig variasjon. Det var blant annet her Jane Goodall studerte sjimpanser, og sjimpansene har derfor med tiden vennet seg til menneskenes tilstedeverelse.

Havnebyen Tanga

Etter Dar es Salaam er Tanga, det ligger sør for den kenyanske grensen, den viktigste havnen i Tanzania. Den søvnige byen med de støvete gatene er berømt for sine uovertrufne sandstrender og pulserende natteliv, det tenner byen etter mørkets frembrud. Ikke langt fra byen ligger Amboni-hulerne, det er de mest omfattende kalksteinshuler i Øst-Afrika.

Kilwa Kisiwani-ruinerne

På den lille øyen, Kisiwani, to kilometer fra kysten, ligger en gammel historisk ruinby fra 1400-tallet. Her lå en av de viktigste havnene i Øst-Afrika, Kilwa Kisiwani, hvor det ble handlet med gull, sølv, perler og parfyme. I dag går det an å se restene av byen, det for øvrig er på Unesco liste over bevaringsverdig kultur.

Kondoa Irangi hulemalerier

I nerheten av Dodoma, 180 kilometer fra Arusha, ligger noen av verdens flotteste hulemalerier. De kan finnes i the Great Rift Valley og illustrerer på glimrende vis, hvordan steinalderen kunst i Afrika tog seg ut.

National Museum

I Dar es Salaam går det an å gå på Nasjonalmuseet og se noen av verdens eldste beviser på menneskeheten. Det er blant annet imponerende arkeologiske utstillinger av ting funnet fra Olduvai-slukten og Laetoli. Det går i tilleg an å se fossiler det er cirka to millioner år gamle, herunder Zinjanthropus (Nutcracker Man).

Selous reservatet

Dette reservat er den ultimative naturopplevelse, om det er ville dyr og uutforsket områder, man håper å finne. Selous Game Reserve er, med et areal på 54.600 km2, verdens nest største viltreservatet. Her lever over 350 forskjellige fuglearter og mere end 2000 planter. Reservatet bliver delt av den mystiske Rufiji-floden, det er en av Afrikas mest vannrike floder.

Tarangire National Park

Det enorme antall baobabtreer er det første, det møter ens syn, når man kommer inn i den 2600 km2 store Tarangire National Park. Parkens bølgende stepper er preget av disse majestetiske treer, og de får de gressende dyr under trekronene til å se ut som små utgaver av elefanter, sebraer og gnuer.

Victoria sjøen

I det vestlige Kenya ligger Lake Victoria. Den 70.000 km2 store sjøen, er 100 meter dyp, og et prektig naturfenomen. Den eneste mulighet for å seile på sjøen er avgangene fra Kisumu til de sørligere beliggende byer i Kenya. Victoria sjøens breder er både i Uganda, Tanzania og Kenya, men det er ikke mulig å seile mellom landene.

Øyen Mafia

Dykkerparadiset Mafia er tross navnet et vennlig og avslappet sted med cirka 40.000 innbyggere. Med et areal på 394 km2 er Mafia den største av den lille øygruppe, og vel nok det tetteste man kommer på tanken om et tropisk paradis i det Indiske Ocean.

Øyen Pemba

Ut for kysten ved Tanga ligger den lille søvnige øyen Pemba, ikke langt fra Zanzibar. Stedet er ikke oppdaget av turister, tross de mange kvaliteter øyen har. Her kan man blant annet fange Østafrikas beste havfisk, samt dykke ned til noen av de flotteste koralrevene i verden. Og så har øyen en hyggelig hovedstad i byen Chake-Chake.

Zanzibar

Araberkvarteret Stonetown

Zanzibars største severdighet er det gamle araberkvarter, Stonetown. Byen i byen har et uoverskuelig nett av snodde gater og smale gyter. Dessuten vrimler kvarteret med travle, handlende mennesker, det går rundt mellom de forskjellige boder og verksteder for å gjøre dagens fangst. Stonetown er avgjort en opplevelse for sansene.

Palace Museum

Den store hvite bygning med fine tårne og tinder blev bygget på slutten av 1890’erne til et medlem av sultanens familie. Opprinnelig kaldte man det for Sultanenes Palass, og det blev da også tatt i bruk som den offisielle residensen for Zanzibars Sultan i 1911. Etter 1964 var palasset i mange år stengt for offentligheten, men i 1994 åpnet man det igjen som museum.

The Old Dispensary

I det gamle kvarter ligger the Old Dispensary, det i dag fungerer som kultursenter. Den store fireetasjers bygning, det ble grunnlagt i 1885, er prydet med flotte farger og utskårne balkonger.

Charter (fly+hotell)
Prisene er pr. person
Bestill severdighetene dine her