Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Severdigheter Guatemala

- Velg område -

Severdigheter

Vulkaner (Antigua)
Det er populært å klatre opp på vulkanene som ligger omkring byen. På toppen møtes man av et imponerende syn med utsikt over hele området. Det har imidlertid vært en del tyverier og faktisk også mord på slike turer, så man skal være på vakt og kun reise avgårde i grupper fulgt av bevæpnede vakter.
Parque Central (Antigua)
Parque Central er byens samlingssted, både for innbyggerne og for tilreisende. Det er et fint sted for spaserturer. Mange dager blir parken forvandlet til et lite marked hvor man kan kjøpe klær, skinn, dukker, tepper og annet håndverk.
Majamuseet Casa K´ojom (Antigua)
Mayaindianernes kultur har endret seg med tiden og utviklingen. I 1984 begynte Samuel Franco å reise rundt for å fotografere seremoniene samt ta opp musikken deres. Det tok til sammen tre år og resultatet kan ses og høres i Casa K´ojom. Det er en storslått samling som forteller en stor del av mayernes historie.
Markedspassen (Chichicastenango)
Torsdag og søndag er byens markedsdager. Da stiller de bodene sine opp allerede ved daggry. I løpet av dagen blir markedsplassen livlig og kaotisk og man kan kjøpe alt fra hjemmelagde klær og masker til grønnsaker, frukt og krydder. Bodene tas ikke vekk før sent på ettermiddagen. Det kan lønne seg å vente med å handle til rett før stengetid, for de fleste vil heller selge litt billigere fremfor å ta alt med seg hjem igjen.
Santo Tomás kirken (Chichicastenango)
Denne kirken fra kolonitiden er bygget i 1540. Til tross for at byen offisielt er katolsk, ser man ofte at de religiøse ritualene ligner mer på mayaritualer enn på katolske ritualer. Kirken har en imponerende arkitektur med en trapp maken til dem man bygget i pyramidene. Trappen skal kun benyttes av viktige personer, så besøkende bør gå rundt til den andre inngangen.
Mayaalteret Shrine of Pascual Abaj (Chichicastenango)
Utenfor Chichicastenango ligger dette gamle mayaalteret som visstnok skal være flere hundre, kanskje tusen år gammelt. Alteret blir fremdeles brukt til ofringer til mayernes jordgud som sørger for fruktbar jord. Som besøkende kan man være heldig å få overvære en ofring av for eksempel en kylling.
Grutas Actun-Can hulene (Flores)
Grutas Actun-Can hulene er kalksteinshuler med imponerende formasjoner. Det tilbys guidede turer rundt i hulene. Det er en god idé å ta med en lommelykt for å se bedre. Hulene ligger i et fint område som egner seg godt for turgåing.
Innsjøen Lago de Petén Itzá (Flores)
Det er veldig populært med båtturer på denne innsjøen. Det er mulig enten selv å leie båt eller delta i en arrangert tur. De arrangerte turene legger opp til stopp i små byer langs sjøbredden og kjører rundt i lagunen La Guiterra.
Fuentes Georginas Området (Guatemala)
Et imponerende landskap utenfor Quetzaltenang. Her kan man se tropiske planter og fargesprakende blomster. I nærheten finnes også kilder med naturlig varmt mineralvann. Det skal visstnok være det nydeligste stedet for en svømmetur i hele landet.
Centroamérica parken (Guatemala)
I parken finner du Casa de la Cultura med Museo de Historia Natural, hvor gamle mayaartefakter er utstilt. Museet forteller om den liberale revolusjonen i Mellom-Amerikas politikk. Utenfor Casa de la Cultura ligger et lite, koselig marked som selger forskjellige former for håndverk samt daglige nødvendigheter.
Santa Lucia Cotzumalguapa området (Guatemala)
Er man er interessert i mayakultur- og kunst er Santa Lucia Cotzumalguapa ikke til å komme utenom. På sukkermarkene her finner man store steiner med innhogde bilder Det er bevarte artefakter fra gammel tid og flere gamle seremonisteder. Et interessant sted hvis man vil vite mer om mayerne.
Havnebyen Puerto Barrios (Guatemala)
Puerto Barrios var tidligere en svært viktig havneby for regionen. I havnen lesset man bananer på skipene til New York og New Orleans. Senere har man imidlertid bygget en nyere havn sør for byen. Dermed er Puerto Barrios blitt en stille og rolig by der det ikke skjer stort. Fra Puerto Barrios går det båter til Livingston.
Markedsbyen Zunil (Guatemala)
Zunil er en liten markedsby i nærheten av Quetzaltenango. Byen er omringet av et enestående landskap med høye fjell bare overgått av en ennå høyere vulkan. Det er markedsdag på mandager, men byens koselige atmosfære og vakre kirke er absolutt også verdt turen.
Plaza Mayor (Guatemala)
Plaza Mayor ligger midt i byen og er sentrum for mange butikker. Spesielt på søndager er denne plassen verdt et besøk Her kan man se tusenvis av lokale som samles for å slappe av og høre salsamusikken fra plassen.
Landsbyen Santiago Atitlán (Panajachel)
Santiago Atitlán er et av de mest populære stedene for dagsreisende fra Panajachel. Den lille sjarmerende landsbyen viser frem det lokale livet. Innbyggerne her er kledd i fargesprakende klær og det råder en deilig avslappet stemning.
Landsbyen Sololá (Panajachel)
Sololá har virket tiltrekkende på handelsfolk i flere århundrer. Byen har markedsplasser, og de fleste av disse er fremdeles livlige og kaotiske på markedsdager.
Innsjøen Lago de Atitlán (Panajachel)
Lago de Atitlán ligger i en kjegleformet, død vulkan. De fleste kommer til stedet for å svømme en tur i innsjøen og for å slappe av. Landskapet er nydelig med høye vulkaner som omringer innsjøen.
Tikaltemplene (Tikal)
Dette monumentale mayaområdet fra gammel tid ligger nordvest for Flores. Fordi det er plassert midt i jungelen, gir det en helt spesiell opplevelse. De 44 meter høye templene som reiser seg mellom trærne er et fantastisk syn. I Tikal opplever man den fascinerende regnskogen, samtidig som man utforsker mayaernes gamle palasser, templer og pyramider.

Område og byguider

Område: 
• Panajachel
By: 
• Antigua
• Chichicastenango
• Flores
• Tikal
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.