Severdigheter Guatemala

- Velg område -
» Guatemala

Severdigheter Guatemala

Majamuseet Casa K´ojom (Antigua)
Mayaindianernes kultur har endret seg med tiden og utviklingen. I 1984 begynte Samuel Franco å reise rundt for å fotografere seremoniene samt ta opp musikken deres. Det tok til sammen tre år og resultatet kan ses og høres i Casa K´ojom. Det er en storslått samling som forteller en stor del av mayernes historie.
Parque Central (Antigua)
Parque Central er byens samlingssted, både for innbyggerne og for tilreisende. Det er et fint sted for spaserturer. Mange dager blir parken forvandlet til et lite marked hvor man kan kjøpe klær, skinn, dukker, tepper og annet håndverk.
Vulkaner (Antigua)
Det er populært å klatre opp på vulkanene som ligger omkring byen. På toppen møtes man av et imponerende syn med utsikt over hele området. Det har imidlertid vært en del tyverier og faktisk også mord på slike turer, så man skal være på vakt og kun reise avgårde i grupper fulgt av bevæpnede vakter.
Markedspassen (Chichicastenango)
Torsdag og søndag er byens markedsdager. Da stiller de bodene sine opp allerede ved daggry. I løpet av dagen blir markedsplassen livlig og kaotisk og man kan kjøpe alt fra hjemmelagde klær og masker til grønnsaker, frukt og krydder. Bodene tas ikke vekk før sent på ettermiddagen. Det kan lønne seg å vente med å handle til rett før stengetid, for de fleste vil heller selge litt billigere fremfor å ta alt med seg hjem igjen.
Mayaalteret Shrine of Pascual Abaj (Chichicastenango)
Utenfor Chichicastenango ligger dette gamle mayaalteret som visstnok skal være flere hundre, kanskje tusen år gammelt. Alteret blir fremdeles brukt til ofringer til mayernes jordgud som sørger for fruktbar jord. Som besøkende kan man være heldig å få overvære en ofring av for eksempel en kylling.
Santo Tomás kirken (Chichicastenango)
Denne kirken fra kolonitiden er bygget i 1540. Til tross for at byen offisielt er katolsk, ser man ofte at de religiøse ritualene ligner mer på mayaritualer enn på katolske ritualer. Kirken har en imponerende arkitektur med en trapp maken til dem man bygget i pyramidene. Trappen skal kun benyttes av viktige personer, så besøkende bør gå rundt til den andre inngangen.
Grutas Actun-Can hulene (Flores)
Grutas Actun-Can hulene er kalksteinshuler med imponerende formasjoner. Det tilbys guidede turer rundt i hulene. Det er en god idé å ta med en lommelykt for å se bedre. Hulene ligger i et fint område som egner seg godt for turgåing.
Innsjøen Lago de Petén Itzá (Flores)
Det er veldig populært med båtturer på denne innsjøen. Det er mulig enten selv å leie båt eller delta i en arrangert tur. De arrangerte turene legger opp til stopp i små byer langs sjøbredden og kjører rundt i lagunen La Guiterra.
Centroamérica parken (Guatemala)
I parken finner du Casa de la Cultura med Museo de Historia Natural, hvor gamle mayaartefakter er utstilt. Museet forteller om den liberale revolusjonen i Mellom-Amerikas politikk. Utenfor Casa de la Cultura ligger et lite, koselig marked som selger forskjellige former for håndverk samt daglige nødvendigheter.
Fuentes Georginas Området (Guatemala)
Et imponerende landskap utenfor Quetzaltenang. Her kan man se tropiske planter og fargesprakende blomster. I nærheten finnes også kilder med naturlig varmt mineralvann. Det skal visstnok være det nydeligste stedet for en svømmetur i hele landet.

Område og byguider

Område: 
• Panajachel
By: 
• Antigua
• Chichicastenango
• Flores
• Tikal

Finn reisen til Guatemala her

Reisetilbud
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK