Severdigheter New Zealand

Severdigheter New Zealand

Auckland

Akvariet Kelly Tarltons Underwater World & Antarctic Encounter

Seks kilometer øst for sentrum ligger dette fascinerende akvariumet. Når man skal se på fiskene kommer man gjennom en tunnel med et slags rullende fortau. Man kan til enhver tid gå av og kikke nærmere på de fargestrålende fisk. Meningen med stedet er å gi de besøkende en opplevelse av hva man kan se hvis man dykker utenfor New Zealands kyst.

Tårnet The Skytower

The Skytower er landets høyeste bygning og høyere enn Eiffeltårnet. Man kan komme opp i toppen av tårnet, hvor det er restauranter, kaféer og et kasino. Det er en fantastisk utsikt fra toppen, hvor man kan se hele byen og en stor del av det omkringliggende område. I sterk vind kan tårnet svinge opp til en meter.

Christchurch

Avon elven

Elven Avon renner gjennom Christchurch, og det er et avslappende sted å gå en stille tur. Det er også muligheter for å leie kano og padle en tur opp elven i det vakre landskapet. Ytterligere finnes det også en del prammer på elven, som det er mulighet for å få en tur med.

Canterbury Museum

Dette museumet ligger ved inngangen til Botanisk hage. Museet har en god utstilling med artefakter fra den tidlige kolonitiden. Ytterligere har museet en fremragende utstilling om utforskningen av Antarktis og hele historien omkring Antarktis.

Naturområdet The Orana Park Wildlife Trust

Orana Park Wildlife Trust har et flott stisystem, hvor man kan se atskillige fargerike fuglearter. I parken er det også mulighet for å se blant annet løver, giraffer, zebraer og aper. Parken ligger ca. 20 minutters kjøring fra Christchurch.

Kaikohe

Byen Kaikohe

Byen Kaikohe ligger i den sentrale delen av Northland og har sterke maori tradisjoner. Det har tidligere vært mange kamper mellom forskjellige maoristammer i byen, og det bor stadig mange maorifolk i området. Byen byr ytterligere på en liten landsby, som er oppbygget som en historisk scene. Det er små hus, et gammel tinghus, en skole, et fengsel og så videre. Et meget fascinerende sted å lære om landets historie.

Marlborough Sounds

Queen Charlotte vandrestien

Hele turen på Queen Charlotte Track tar tre til fire dager. Det kan også gjøres hurtigere hvis man dropper noen steder og tar båt i stedet. Området byr på eminent kystlandskap og tykke skogområder. Turen kan tas av folk i alle aldre.

New Zealand

Bay of Islands Maritime & Historic Park

Denne maritim- og historieparken strekker seg over et enormt område. I parken er det mengder av turstier som kan ta alt fra ti minutter til ti timer å gå. Når man går rundt i området og på noen av øyene, er det særdeles imponerende natur og fascinerende, historiske steder.

Delfinsvømming

Man kan delta i delfinsvømmeturer fra bukten. Det arrangeres turer som seiler ut til delfinenes normale oppholdssted, hvor man får en svømmetur med en delfin. Hvis ikke delfinene viser seg på turen er den gratis. Man kan dra ut og svømme med delfinene hele året.

Great Barrier Island

Hvis man har lyst til å komme litt bort fra menneskemylderet er Great Barrier Island et perfekt sted. Her finnes lange, hvite sandstrender, masse turstier, skogområder og naturlige varme kilder – et skjønt sted å koble av og nyte naturen.

Kajakkturer

I Bay of Islands kan man være med på en kajakktur som går fra Waitangi og helt opp til de vakre Haruru-fossene, hvor det er flotte muligheter for en svømmetur. Turen tar en hel dag, og man ser et stort område av bukten med det ene landskap vakrere enn det andre. Man kan leie kajakkene på stranden.

Kajakkturer

Kajakkturer i dette området er en fantastisk opplevelse. Man kan leie kajakker alene eller med guide. Man kan padle rundt på innsjøene Te Anau og Manapouri eller en tur i sundet. Synet av innsjøer, fjorder, vegetasjon og fosser vil ta pusten fra deg.

Kajakkturer i sundet

«The Marlborough Sounds Adventure Company» i Picton organiserer kajakkturer i sundet. Man kan være med på turer varende fra en til fire dager, og avhengig av lengden på turen kommer man rundt og ser det fantastiske landskapet omkring og på øyene.

Kawauøyen

Kawauøyen ligger utenfor byen Warkworth. Øyens mest interessante historiske severdighet er Mansion House. Et imponerende hus bygget i 1846 av en tidligere guvernør. Huset var i mange år et hotel, men er nå laget om til et museum. Ellers har øyen mange flotte turstier og herlige, hvite sandstrender.

Milford Track

Denne fire dagers vandreturen blir beskrevet som en av de vakreste i verden. Det er restriksjoner på antall mennesker som kan være med, fordi man gjerne vil beskytte den fascinerende naturen. Det er hytter underveis hvor man overnatter. Turen er klart best fra oktober til april.

Mt. Cook National Park.

I nasjonalparken kan man dra på en fantastisk tur i Copland passet. Det tar fire dager og kan kun gjøres i godt vær og av erfarne turgåere. Terrenget varierer fra isbreer og snø til regnskog og varme kilder. Selve passet er 2150 meter høyt og omgitt av 3000 meter høye fjell. Hvis man kan klare turen er det uten sammenligning en opplevelse for livet.

Otago halvøyen

Otago halvøyen er et viktig område for de ville dyrene i de store skogområdene. Her kan man oppleve albatrosser, pingviner, selkolonier og akvarier. Ytterligere er området spekket med museer og historiske severdigheter.

Te Ana-au hulene

Disse imponerende hulene ligger på den vestlige siden av innsjøen Te Anau. De nevnes i gamle maori legender, men ble først oppdaget i 1948. Man kan kun komme til hulene med båt, da de ligger helt nede ved vannkanten. Hulene former et magisk, 200 meter langt hulesystem med fosser som løper nedover fjellsiden.

Trounson Kauri Park

Nord for Dargaville ligger denne naturparken. Inne i parken er det mengder av turstier, som slynger seg ut og inn mellom vakre naturlandskap. Store områder av parken er dekket av skog med små bekker inn imellom. Man kan delta i guidede turer i parken om natten, hvor man får en god innsikt i planter og parkens dyreliv.

Øyen Stewart

Øyen Stewart er landets tredjestørste øy og en delikatesse for ornitologer. Her er kakaduer, parakitter og den sjeldne kiwifuglen et ganske vanlig syn. Øyen har et godt nett av turstier og hytter i den nordlige delen, mens den sørlige delen stadig er nesten uutforsket.

Nordøya

Geyserområdet Orkei Korako

Orkei Korako ligger i nærheten av byen Rotorua. Området er kjent for alle geyserne som spruter flere meter opp i luften. Mellom geyserne er det dessuten mange glohete mudderpøler som står og bobler.

Tongariro National Park

Tongaririo National Park står på UNESCOs liste over områder i verden som skal fredes. Her ligger blant annet områdets høyeste fjell på 2797 meter. Flere vulkaner er fremdeles aktive i området, dessuten er det glimrende skimuligheter her.

Queenstown

Bungy Jumping

Det er flere steder man kan hoppe strikk i Queenstown. Et av de populære stedene er Kawarau Suspension Bridge, som var et av de første stedene i verden som tilbydde strikkhopping. Broen er 43 meter over elven, og stedet eies av AJ. Hackett, som i 1986 hoppet strikk fra Eiffeltårnet. Hvis Kawarau ikke er høyt nok kan man hoppe fra the Pipeline, som er 102 meter høyt, eller fra et helikopter.

Skyline Gondola

Hvis man vil ha et overblikk over byen og den vakre innsjøen, kan man ta en liten kabelbane til toppen av byens høyeste ås. Fra toppen er det fantastisk utsikt over hele området. Man kan ta banen ned igjen, men man kan også gå gjennom skogen.

White-Water rafting

Elvene ved Queenstown er fremragende for rafting. Det er primært elvene Shotover og Kawarau som blir brukt. Elvene blir vurdert etter hvor farlige de er å rafte på, noe som også avhenger av været. Shotover canyon er en av de farligste i området. Turen tar ca. 4-5 timer.

Rotorua

Te Whakarewarewa området

Navnet er faktisk kortform for Te Whakarewarewatangaoteopetauaawahiao, i daglig tale kalles stedet bare Whaka. Whaka er det største området med varm, underjordisk aktivitet. Den mest spektakulære geyseren i området er Pohutu, en aktiv geyser, som ca. en gang i timen springer opp til tyve meter i tykke sprøyt. Geyseren sprøyter i 5-10 minutter når den er i gang, og til tider sprøyter den helt opp til 30 meter i korte sprøyt.

Varme kilder

Man kan bade i disse thermal pools. Den mest populære er Polynesian Spa. Allerede i 1886 ble det bygget et badehus ved kildene. Det sies at kildene har en positiv effekt på helbredet, og at man kan bli helbredet for diverse sykdommer.

Vulkandalen Waimangu

Waimangu Volcanic Valley er et annet område med høy underjordisk aktivitet. I området kan man for eksempel se the Waimangu Cauldron; en blek, mørk innsjø som står og damper ved 53 grader. I dalen kan man også se den tidligere så aktive geyser Waimangu, som mellom 1900 og 1904 sprang opp til 500 meter i luften og var verdens største geyser.

Sørøya

Abel Tasman National Park

Abel Tasman National Park står på UNESCOs liste over bevaringsverdige områder. Og med god grunn! Parken strekker seg over et langt kystområde. Kystlinjen er preget av røffe klipper bare avbrutt av nydelige hvite sandstrender. Disse tiltrekker mange mennesker i de varme sommermåneden.

Nelson Lakes National Park

Nelson Lakes National Park står på UNESCOs liste over bevaringsverdige områder. Parken har fantastisk natur med muligheter for å svømme i innsjøene om sommeren eller stå på ski i parkens mange fjell om vinteren.

Wellington

Den gamle regjeringsbygningen

I dette området står den gamle regjeringsbygningen, som er en av verdens største bygninger i tre. Bygningen er laget slik at man skal stå helt inntil den for å se, at det virkelig er tre og ikke stein den er lagd av. Bygningen er nyrestaurert og inneholder forskjellige kontorer.

Kabelbane

En av Wellingtons hovedattraksjoner i det fri, er en kabelbane som går fra Lambton Quay opp til Kelburn. Fra banen kan man se ut over hele byen. Fra toppen kan man vandre ned til byen gjennom Botanisk hage.

Te Papa – Museum of New Zealand

Te Papa er landets nasjonalmuseum. Det åpnet i 1998 og ligger i en fantastisk bygning på havnen. Museet har en stor samling artefakter fra maori kulturen, men presenterer hele landets historie med imponerende, historiske utstillinger.

Finn reisen til New Zealand her

Finn inspirasjon til New Zealand her

Bestill severdighetene dine her