Severdigheter Jordan

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 015,- - -
Prisene er pr. person

Severdigheter

Amfiteateret i Amman (Amman)
Ammans mest interessante severdighet er det gamle romerske amfiteateret. Med 6000 sitteplasser fyller teateret godt opp i sentrum av byen. Man regner med at det delvis ble bygd i det andre århundret etter Kristi. Siden har tidens slitasje lagt det i ruiner, men nå er det delvis restaurert.
Det arkeologiske museum i Amman (Amman)
Ikke langt fra amfiteateret ligger det nasjonale arkeologiske museum. Jordan er velsignet med en rik historie som strekker seg flere tusen år tilbake. Dette viser seg så snart man stikker spaden i jorden og ser fortidsminnene komme frem. Mange av dem som er dukket opp i årenes løp befinner seg på det arkeologiske museum. Museet er virkelig verdt et besøk, også selv om man ikke har en stor bakgrunnsviten om oldtidshistorie.
Markedet i Amman (Amman)
Ammans vennlige og imøtekommende befolkning kan man komme på tomannshånd med i det livlige og til tider kaotiske markedet ved kong Husseins moské. Befolkningen består dels av opprinnelige jordanere og dels av en stor gruppe palestinske flyktninger som er kommet til Jordan i forbindelse med krigene mot Israel. Begge gruppene er generelt gode i engelsk og interessert i å snakke med fremmede.
Petra (Jordan)
Petra er oppført i det tredje århundret før Kristi, og er ødelagt av flere jordskjelv - senest i 555 etter Kristi. I 1812 ble byen gjenoppdaget, og ferdig utgravd i 1958. Det er i korte trekk den utrolige historien om Nabatæenes hovedstad. Det mest kjente i dag er skattekammeret med sin karakteristiske toetasjes fasade hugd inn i den enorme klippen. Men byen rommer flere skatter, blant annet et teater, en triumfbue og flere templer. Flere av severdighetene utfordrer den besøkendes klatreevner, men ingen er av den grunn umulig å nå fram til
Ørkenområdet Wadi Rum (Jordan)
Wadi Rum, som ligger litt sydligere enn Petra, er et fantastisk ørkenområde omkring beduinlandsbyen Rum (wadi betyr uttørket elveleie). Landskapet som består av sand og stein, har vært med i flere av scenene i storfilmen Lawrence of Arabia. Og for opplevelsens skyld bør man unne seg å tilbringe natten under åpen himmel, slik at man får oppleve både solnedgang, stjernehimmel og soloppgang.

Område og byguider

By: 
• Amman
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK