Storbyferie i 2017

Storbyferie i 2021 – velg en av disse 5 storbyene i år

Paris, London, Barcelona… Klassiske storbyer som har mye å by på og som er perfekte shopping- og langhelgdestinasjoner. Men hva sier du til å oppdage en «ny» europeisk by? Her kan du få tips til hvor du kan dra på storbyferie i 2021.

Flyselskapene utvider og utvikler flyrutene sine hele tiden, og for deg betyr det at det alltid finnes nye reisemål å oppdage. I løpet av de siste par årene har flere flyselskaper økt tilbudet til for eksempel Tallinn, Krakow, Edinburgh, Budapest og München, og her gir vi deg en liten guide til disse storbyreisemålene. Kanskje finner du en ny storbyfavoritt?

Les også: Storbyferie i London, byen man aldri kan få nok av
Les også: Storbyferie i vår – bli inspirert og finn billige flybilletter
Les også: Sommerens billigste flybilletter til storbyferien – bestill i dag
Les også: Storbyferie om høsten – klima, events og billige flybilletter til 15 storbyer

TallinnTallinn – oppdag en herlig hansaby

Estlands hovedstad Tallinn har både et historisk og moderne preg. I Tallinn blandes brosteinsgater og gatelykter av jern med moderne kaféer som tilbyr gratis Wi-Fi. Det er dermed en by med mange kontraster, og det er en av grunnene til at Tallinn er et av de mest interessante reisemål til en storbyferie i 2021.

Gamlebyen ligger sentralt til og fungerer som byens hjerte. Her kan du spise en ekte middelaldermiddag, spasere på brosteinsgater, finne suvenirer på markedene og slappe av på en av de mange kaféene.

Hvis du interesserer deg for historie (og spesielt tiden under sovjetisk styre) kan du for eksempel bo på Sokos Hotel Viru, som tidligere huset en KGB-radiostasjon. Kanskje du vil være spion for en helg? Her finner du blant annet et museum som er tilegnet KGB-tiden.

Visste du at: Verdens eldste aktive apotek – oppført i 1422 – finnes i Tallinn.

Flybilletter til Tallinn i 2021

Oslo - TallinnFra 1 795,-Søk

 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Tallinn selv her.

Storbyferie i 2021Krakow – Polens vakreste by?

Mange kaller Krakow for Polens vakreste by, og det skjønner vi godt! Byen som ligger sør i Polen har mye å by på både for shoppeglade, historieinteresserte og matelskere.

Livet i Krakow sentrerer rundt det store torget Rynek Glowny som ligger midt i den gamle delen av byen. Her finner du restauranter, barer og kaféer, og vi anbefaler deg å nyte en kaffé eller middag her mens bylivet pulserer utenfor. Prisnivået på mat og drikke er betydelig lavere enn i Norge, og hvis du tar turen innom sidegatene kan du finne restaurantskatter med både polsk tradisjonsmat og mer internasjonal gastronomi.

Dersom du har lyst til å se en litt annerledes del av Krakow bør du ta turen til det jødiske kvarteret, Kazimierz. Her kan du besøke synagoger, den jødiske kirkegården og lære deg mer om hvilken rolle Krakow spilte for jødene under andre verdenskrig. Det blir også arrangert dagsturer til konsentrasjonsleiren Auschwitz fra Krakow.

Hvis du er i shoppehumør kan du for eksempel legge turen innom kjøpesenteret Galeria Krakowska ved togstasjonen. Der finner du de fleste internasjonale kleskjedene og dersom valutakursen er til din fordel kan du gjøre noen skikkelige kupp. Et annet tips er å dra på et dagspa og unne seg en behandling – prisene ligger på nesten halvparten av det det gjør i Norge.

Visste du at: En stor del av Steven Spielbergs film Schindlers liste ble spilt inn i Krakow.

Flybilletter til Krakow i 2021

 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Krakow selv her.

München – mer enn bare øl og pølse

MünchenMange tenker på oktoberfest, dirndl og pølse når München blir nevnt, men byen kan fint besøkes hele året.

Til tross for at München er Tysklands tredje største by og hovedstad i delstaten Bayern er byen fremdeles ganske ukjent som reisemål for mange av oss nordmenn. Noen av de største attraksjonene er Marienplatz, Frauenkirche og den engelske hage.

I tillegg til at det er mye å gjøre for alle typer reisende har byen også et varmt og behagelig klima.

München har mange gode muséer som er interessante for hele familien. Et av muséene som kanskje tiltrekker fler menn enn kvinner er BMW-muséet. Her kan du ta del i BMWs historie, inspisere utstilte kjøretøy og se motorsykkelshow – underholdende for både barn og voksne!

Visste du at: I delstaten Bayern der München ligger klassifiseres øl offisielt som mat og denne «matretten» serveres normalt i enlitersglass.

Flybilletter til München i 2021

 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til München selv her.

Budapest i 2021Budapest – en het by

Budapest er en vakker by som fler og fler får øynene opp for, og her kan du få veldig mye for pengene på en storbyferie i 2021.

Byen brer seg ut på begge sider av elven Donau og blir inndelt i bydelene Buda og Pest, som sammen utgjør Budapest. Budapest har et stort antall severdigheter som er en del av UNESCOs verdensarvliste, blant annet Budaslottet, Ungarns parlament og Mattiaskirken, som alle er verdt et besøk.

Budapest er også kjent for sine mange badehus. Vannet i badehusene kommer fra varme kilder og tradisjonen med badehus kommer fra romertiden. I løpet av årene der Budapest var en del av Det osmanske riket fortsatte tradisjonen i en mer tyrkisk versjon, og i dag minner de ungarske badene om sitt tyrkiske motsvar.

Den vakre arkitekturen, de mange severdighetene og de varme kildene som varmer opp badehusene bidrar til at Budapest er en av de hotteste byene akkurat nå.

Visste du at: Budapest har den eldste tunnelbanen i kontinentale Europa – av alle Europas tunnelbaner er det kun Londons bane som er eldre.

Flybilletter til Budapest i 2021

 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Budapest selv her.

Edinburgh – blant skotter og whisky

Edinburgh i 2021Skottlands hovedstad i den nordlige delen av Storbritannia er en skikkelig storbyperle. Med mye karakter og sjarme kommer Edinburgh til å gjøre alt for å sørge for at du reiser hjem nyforelsket.

De fleste assosierer antagelig Edinburgh med blant annet nasjonalretten haggis og et stort utvalg av whisky og kilter, men Edinburgh og Skottland har mye mer å tilby.

Skottland er også golfens hjemland og det finnes en hel del golfbaner i området rundt Edinburgh som er verdt en visitt hvis du bare er litt over gjennomsnittet golfinteressert.

De siste årene har Edinburgh blitt litt av et matmekka, og blant annet tilgangen på gode råvarer som fisk, skalldyr, lam, vilt og storfekjøtt har bidratt til at restaurantscenen har eksplodert og fått internasjonal anerkjennelse. I Skottland ligger det 14 restauranter som har fått en stjerne i den verdenskjente Michelin-guiden og fire av disse ligger i Edinburgh.

Tross det beryktede britiske været og utforsk denne spennende og unike byen.

Visste du at: Skottland har det høyeste antallet rødhårede i hele verden – faktisk har hele 13 % av skottene rødt hår.

Flybilletter til Edinburgh i 2021

 
Ingen forslag eller feil avreiseflyplass? Søk etter flybilletter til Edinburgh selv her.

Toppbilde, Tallinn – Sean Pavone
Alexander Nevskij-katedralen, Tallinn (c) istockphoto / Leadinglights
Storbyferie i 2021 – Krakow (c) istockphoto / Martin Dimitrov
Englischer Garten, München (c) istockphoto / aprott
Budapest (c) istockphoto / focusstock
Edinburgh (c) istockphoto / Li Kim Goh

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Privacypolicy
Read our privacypolicy