5 mindre kjente italienske byer – finn en ny favoritt her

Hedda Bremer

Har du vært i de mest kjente byene i Italia, og er du klar for å oppdage noen andre? Da bør du lese videre, for her kommer jeg med 5 forslag til mindre kjente italienske byer.

  • Inspirasjon og tips
  • Billige flybilletter til Italia

Bologna

Mindre kjente italienske byer

Denne flotte universitetsbyen i Emilia-Romagna-regionen har ennå ikke blitt skikkelig oppdaget av turistene, men her har du det trenger for å få en hyggelig storbyferie.

Fine bygninger, hyggelige butikker, god mat og et akkurat passe travelt italiensk hverdagsliv.

Bologna blir av mange sett på som Italias mathovedstad, og ikke uten grunn. Her kan du få matopplevelser i særklasse, men du kan også gjøre det enkelt. Kjøp et pizzastykke eller en is, føl på stemningen og gå rundt under de mange buene som dekker det meste av sentrum.

Opplev flere kirker i én i Basilica di Santo Stefano der de eldste delene er fra 400-tallet.

Gå heller ikke glipp av Le Due Torri-tårnene som ligger midt i sentrum. Disse ble til etter en tårnkonkurranse mellom familiene Garisenda og Asinelli på 1100-tallet. Gå opp de 498 trappetrinnene til toppen av Asinelli-tårnet og nyt utsikten. (Det lavere Garisenda-tårnet er stengt for publikum.)

Bologna ligger praktisk til med gode togforbindelser til store deler av Italia. Du kan enten fly rett til Bologna eller fly til Milano og ta toget til Bologna – det raskeste toget tar kun en time.

Les også: Hva koster flybilletter til Italia?
Les også: Fly billig til Italia om våren

Brescia

Mindre kjente italienske byer

Brescia ligger i Lombardia-regionen i Nord-Italia og er et ganske undervurdert reisemål. Her finner du et flott slott, flotte ruiner og flere interessante muséer.

Et av dem er Museo di Santa Giulia, som ligger litt utenfor sentrum i et gammelt kloster og inneholder skatter fra en periode på over tusen år.

Byens liv og røre finner du blant annet på Piazzale Arnaldo – her ligger det mange kaféer, barer, nattklubber og restauranter. Ellers er Brescia full av piazzaer, hyggelige smug og middelalderseverdigheter.

Hvis du er ute etter en annerledes opplevelse når du besøker Brescia bør du sjekke ut Brescia Underground. Dette er en organsisajon som arrangerer guidede undergrunnsturer. Dette er en god mulighet til å lære mer om byens fascinerende historie sett fra en ny og spennende vinkel.

Har du lyst til å oppleve Brescia? Det kan med fordel kombineres med en storbyferie i Milano, siden toget fra Milano til Brescia kun tar rundt en time.

Lucca

Lucca

Vakre Lucca ligger i Toscana og er en gammel og hyggelig brosteinsbelagt by som heldigvis har bevart sine historiske bygninger.

La Basilica di San Frediano og La Cattedrale di San Martino er begge et besøk verdt, og ellers kan jeg anbefale å ta en matbit på Piazza Anfiteatro, der det også arrangeres markeder.

Hvis du vil se Lucca ovenfra kan du ta en tur opp i Guinigi-tårnet – eller eventuelt Torre delle Ore, som har færre turister.

Jeg kan også anbefale å leie sykkel og sykle oppå muren som omringer byen – dette er en fin mulighet til å få sett Lucca på en litt annerledes måte.

For deg som er interessert i opera kan jeg nevne at Lucca er Giacomo Puccini sin fødeby, så her kan du både oppleve et Puccini-museum, forskjellige Puccini-konserter og en årlig operafestival.

Hvis du vil dra til Lucca er det lettest å fly til Firenze og ta toget videre til Lucca – dette tar under to timer. En tur til Lucca kan også kombineres med en tur til Pisa – de to byene ligger kun en halv time fra hverandre.

Perugia

Perugia

Universitetsbyen Perugia ligger i Umbria-regionen og er en typisk middelalderby med sine gamle bygninger og sjarmerende smug.

Gå på oppdagelse i de trange gatene og gå for all del ikke glipp av utsikten fra Porta Sole – den er nydelig!

Er du over gjennomsnittlig glad i sjokolade? Da må du virkelig ta turen innom sjokoladefabrikken der du kan dykke ned i sjokoladens verden – selvsagt med prøvesmaking.

Ofte arrangeres det forskjellige festivaler i Perugia, så husk å sjekke om en av disse foregår når du er i området.

Er du nysgjerrig på Perugia? Du kan fly til Roma eller Firenze, og ta toget derfra – togturen fra Roma tar litt under tre timer og turen fra Firenze tar ca. to timer.

Torino

Torino

Alpebyen Torino i Piemonte er ikke minst kjent på grunn av Fiat-imperiet og industri, men du må ikke la deg skremme, for byen er mye mer enn det. Her finner du arkitektur fra forskjellige tidsepoker, gode shoppingmuligheter og interessante severdigheter.

Gå til Piazza San Carlo og nyt synet av de vakre bygningene som omringer plassen.

Ta heisen opp i Mole Antonelliana-tårnet og besøk det spennende kinomuséet som ligger der. Prøv den lokale drikken bicerin og gå på jakt etter den beste blant alle de stilige kaféene og barene i sentrum.

Gå heller ikke glipp av den gamle romerske severdigheten Il Quadrilatero Romano som ligger i nærheten av byens historiske sentrum – her finner du markeder, trendy butikker og restauranter.

Du bør også ta en tur innom det fascinerende egyptiske muséet, og hvis du er bilentusiast er det et must å dra på Museo Nazionale dell’Automobile.

Vil du besøke denne norditalienske perlen? Du kan enten fly rett til Torino eller fly til Milano og ta tog videre til Torino – dette tar under to timer.

Toppbilde (c) istockphoto / pixdeluxe
Bologna (c) istockphoto / Andrea Zanchi
Brescia (c) istockphoto / Grigory Pil
Lucca (c) istockphoto / egal
Perugia (c) istockphoto / gkuna
Torino (c) istockphoto / claudiodivizia

Oversikt over billige flybilletter til mindre kjente byer i Italia

Nedenfor finner du priser på flybilletter til de mindre kjente byene i Italia og til nærliggende byer. Prisene er funnet av brukerne våre i løpet av de siste 48 timene og kan derfor være endret.

Klikk på den flyprisen som passer deg, så blir du sendt over i flysøkemotoren vår. Her kan du blant annet endre på reisedatoer og velge den billigste eller hurtigste flyreisen. Du kan også se priskalenderen vår, som viser hvilke dager det er billigst å reise på.
 

Flybilletter til Roma

Trondheim Værnes - RomaFra 3 399,-Søk
(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Roma selv her.
 

Flybilletter til Milano

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Milano selv her.
 

Flybilletter til Firenze

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Firenze selv her.
 

Flybilletter til Pisa

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Pisa selv her.
 

Flybilletter til Torino

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Torino selv her.
 

Flybilletter til Bologna

(Klikk på prisen for å komme over i Travelmarkets flysøkemotor)

Ingen priser eller feil avreiseflyplass? Finn flybillettene til Bologna selv her.
 

Pakkereise med fly og hotell

Hvis du foretrekker å kjøpe en pakkereise med fly og hotell kan du søke på de samme datoene som er angitt over her. Det kan du gjøre her.

Hoteller

Hvis du heller vil kjøpe flybilletter og hotell separat kan du finne hotellet ditt her.

Fant du ikke det du lette etter?

Søk etter flybilletter til de 5 mindre kjente byene i Italia her.Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy