Hvor er det varmt i desember? Les om 10 varme reisemål

Vi ser på hvor du kan reise når du vil bytte ut norsk desember med sol og varme, og kanskje feire jul og nyttår et helt annet sted. Det fins mange varme reisemål å velge mellom hvis du vil slappe av i en solstol i julemåneden, og her skriver vi om noen av dem.

Varme land i desember

Her har vi valgt ut 10 land, eller rettere sagt reisemål, som du kan finne charterreiser til i desember. Vi har tatt med noen eksempler på charterpriser til hvert sted og sortert reisemålene etter klima. Vil du ha det behagelig og lunt, varmt og solrikt eller tropisk og hett? Les om varme land i desember under.

Se også: Billig charterferie i desember
Se også: Billige 3* og 4* All Inclusive-reiser i desember

HER ER DET LUNT I DESEMBER (opptil 22 grader)

På disse reisemålene kan du saktens sole deg og bade i et oppvarmet basseng, men om kvelden og noen av dagene vil du få bruk for jakke og kanskje paraply. Velg gjerne en av disse stedene hvis du vil være aktiv i ferien, det vil si dra på utflukter eller holde på med fysiske aktiviteter.

Det kan også være en god idé å velge et av disse reisemålene hvis du reiser med barn, ikke tåler varme så godt selv eller bare foretrekker temperaturer som minner om en fin vårdag hjemme. Et godt tips: Bestill opphold på et hotell som har oppvarmet badebasseng i desember.

Kanariøyene i desember

Varme land i desemberKanariøyene er en utrolig populær vinterdestinasjon som kan tilfredsstille mange forskjellige behov. Her finner du både paradisiske sandstrender, store feriebyer med fornøyelser og masse butikker, koselige småbyer og en utrolig stor naturrikdom med vulkaner og grønne områder.

Øyene er svært forskjellige, så hvilken vil passe best for deg og reisefølget ditt? Det kan du få hjelp til å finne ut av i vår artikkel De fire mest populære Kanariøyene – hvilken øy skal du velge?

Dagtemperatur: 17-22 °C
Nattetemperatur: 17 °C
Vanntemperatur: 19 °C
Soltimer pr. dag: 5

Las Palmas, Gran CanariaLas LanzasSpania (8 dager)1-romsleilighet uten utsikt
2 195,-Søk

Playa del inglesLos ArcosSpania (8 dager)2-romsleilighet
2 635,-Søk

MaspalomasVistaflorSpania (8 dager)2-romsleilighet
2 845,-Søk

Puerto RicoPenamar 2Spania (8 dager)3-romsleilighet med 4 ordinære senger
2 845,-Søk

Madeira i desember

Madeira i desemberDen naturskjønne portugisiske øya Madeira ligger i havet utenfor Marokko og er takket være sitt milde klima utrolig populær i vintermånedene. Hvis du er ute etter en aktiv ferie i desember er Madeira med sin unike natur et godt valg. Du kan for eksempel dra på vandreturer langs de eldgamle levadaene (vanningskanalene). Da kommer du forbi fredfylte, rislende vannløp, folks fine bakhager, frodige bananplantasjer, duftende furuskoger og fuktige tuneller.

Den som besøker Madeira i desember får også oppleve den vakre og særpregede juleutsmykningen som spesielt hovedbyen Funchal er kjent for.

Dagtemperatur: 14-20 °C
Nattetemperatur: 14 °C
Vanntemperatur: 19 °C
Soltimer pr. dag: 5

CaniçoDom Pedro GarajauPortugal (8 dager)Standard Twinrom med balkong/terrasse og hageutsikt
3 525,-Søk

FunchalFour Views MonumentalPortugal (8 dager)Dobbeltrom
3 595,-Søk

MadeiraCheerfulway Bravamar HotelPortugal (8 dager)Dobbeltrom - Havutsikt
3 948,-Søk

MachicoDom Pedro Madeira Ocean Beach HotelPortugal (8 dager)Standard dobbeltrom med hageutsikt
4 025,-Søk

Marokko i desember

Varme land i desemberHvis det er en eksotisk ferie du gjerne vil ha, kan du finne en god kombinasjon av moderne bekvemmeligheter og en herlig tusen-og-en-natt-stemning i Marrakech og Agadir. Agadir, som er relativt ny som ferieby, ligger ved kysten og kan skilte med nydelige strender. Marrakech, derimot, ligger midt inne i landet og er virkelig en eldgammel eventyrby.

I Marokko har du mulighet for å nyte solen og behagelige temperaturer på ferien. Takket være sitt tørre, subtropiske ørkenklima er nemlig høst- og vintermånedene her milde. Likevel må du være forberedt på regn i desember, så ta med regnfrakk.

Dagtemperatur: 6-21 °C
Nattetemperatur: 10 °C
Vanntemperatur: 17 °C
Soltimer pr. dag: 5-6

MarrakechTachfineMarokko (8 dager)Dobbeltrom (Dobbeltseng)
3 200,-Søk

AgadirBahia City Hotel (ex Sud Bahia)Marokko (8 dager)Dobbeltrom (1 - 2 Senger)
5 133,-Søk

charterferie i desemberEgypt i desember

I Egypt kan du holde en januarferie i full sol og varme. På grunn av sitt tørre subtropiske ørkenklima har Egypt nemlig lune vintermåneder. Når mørket faller på kan det dog være litt kjølig, så husk en varm genser.

Den populære feriebyen Hurghada har flotte sandstrender, og du har gode muligheter til å finne et autentisk måltid i en av byens restauranter.

Dagtemperatur: 22 °C
Nattemperatur: 15 °C
Vanntemperatur: 18 °C
Soltimer pr. dag: 9

Sharm El SheikhUspesifisert u/ bass. 5kg.håndbagasje .Egypt (8 dager)Dobbeltrom
2 995,-Søk

HurghadaGrand ResortEgypt (8 dager)All inclusiveDobbeltrom mot gate
2 995,-Søk

El GounaMövenpick El GounaEgypt (8 dager)Dobbeltrom
4 495,-Søk

EgyptRoma HotelEgypt (8 dager)All inclusiveDobbeltrom (1 - 2 Senger)
5 912,-Søk

 

HER ER DET “SOL OG SOMMER” I DESEMBER (opptil 28 grader)

På flere reisemål kan du selv i desember glede deg over sol og varme på høyde med en skikkelig god sommer i Norge. Her kan du slappe av i solen om dagen og nyte at det fremdeles er lunt om kvelden.

Florida i desember

Ferie i FloridaFlorida i USA er et populært feriested for barnefamilier. Her er klimaet nemlig uovertruffent og strendene langstrakte og kritthvite. Dessuten har solskinnsstaten selvfølgelig et hav av fornøyelsesparker og andre attraksjoner, og ellers noe for enhver smak.

Perioden desember–mars betraktes som høysesong, for da er luftfuktigheten lav og temperaturen behagelig. I desember bør du likevel velge å bo ved Miami Beach eller lenger sør. I Orlando-området kan det nemlig være perioder med kaldere vær, hvor temperaturen kan falle til under 10 grader.

Dagtemperatur: 15-24 °C
Nattetemperatur: 15 °C
Vanntemperatur: 23 °C
Soltimer pr. dag: 7

Finn billige flybilletter til Florida

varmt i desemberKapp Verde-øyene i desember

De 10 paradisiske Kapp Verde-øyene ligger utenfor den afrikanske vestkysten, og er derfor velsignet med et fantastisk tropisk klima. På en charterferie her kan du nyte fantastiske badestrender, levende kultur, flott natur, fine severdigheter og en avslappet stemning.

På grund av beliggenheten er det faktisk aldri kaldt på Kapp Verde-øyene, og det rimelige prisnivået gjør øygruppen til et godt alternativ til de tradisjonelle reisemålene.

Dagtemperatur: 20-25 °C
Nattemperatur: 20 °C
Vanntemperatur: 24 °C
Soltimer pr. dag: 8

Santa MariaPorto AntigoKapp Verde-øyene (8 dager)1-romsleilighet
5 095,-Søk

 

De forente arabiske emirater i desember

Dubai i desemberI Dubai og Ras Al Khaimah kan du la deg trollbinde av lekre badestrender, moderne storbyliv, imponerende bygninger, helt formidabel mat, gamle tradisjoner, markeder og shopppingmuligheter uten like. I desember er Dubai velsignet med rundt 25 grader om dagen, og skulle det falle en halv millimeter regn en av dagene kan du alltids søke tilflukt innendørs og se hva butikkene kan friste med.

Dagtemperatur: 25 °C
Nattetemperatur: 19 °C
Vanntemperatur: 26 °C
Soltimer pr. dag: 8

DubaiAloft MeAisamDe forente arabiske emirater (8 dager)Standard Twinrom
3 685,-Søk

Ras Al KhaimahMangrove by Bin Maijd Hotels & ResortsDe forente arabiske emirater (8 dager)Standard Twinrom
4 255,-Søk

AjmanAjman Saray HotelDe forente arabiske emirater (8 dager)Deluxerom
5 065,-Søk

Al-FujairahLe Meridien Al Aqah Beach ResortDe forente arabiske emirater (8 dager)Standard Twinrom med havutsikt
7 225,-Søk

 

Mexico i desember

Parferie i desemberHvis du drar til Mexico vil du bli bergtatt av hvite strender, grønn og dyrerik jungel, storslåtte byggverk fra Maya-kulturen, livlig og fargerikt storbyliv og utrolig god, krydret mat.

Høysesongen i Mexico strekker seg fra november til mai, men likevel kan du av og til være heldig å finne gode tilbud på restplasser til den populære feriebyen Cancun.

Dagtemperatur: 28 °C
Nattetemperatur: 19 °C
Vanntemperatur: 25 °C
Soltimer pr. dag: 5

CancunPlaya del KarmaMexico (8 dager)Dobbeltrom
11 674,-Søk

Playa del CarmenEl CampanarioMexico (8 dager)Dobbeltrom (Dobbeltseng) - De Luxe - Balkong
13 816,-Søk

Puerto MorelosCorales SuitesMexico (8 dager)Rom 4 senger - Hageutsikt
21 641,-Søk

 

HER ER DET TROPISK KLIMA I DESEMBER (over 28 grader)

Du bør velge et av disse eksotiske reisemålene hvis du elsker solferier med svært varme dager og tropiske netter. Et godt tips: Pass på å få et rom med air condition.

Thailand i desember

Thailand i desemberThailand er et av de mest populære destinasjonene i Østen. Grunnen er selvfølgelig flotte strender, unik kultur og natur, og ikke minst en fantastisk matkultur.

Den beste tiden å reise til Thailand på er fra november til februar. Da regner det ikke så mye og det er ikke altfor varmt. Nettopp derfor er disse vintermånedene de mest populære blant turister, og dermed også de dyreste. Hvis du har is i magen kan du likevel vente og se om du skulle være så heldig å finne en god restplass.

Dagtemperatur: 30 °C
Nattetemperatur: 25 °C
Vanntemperatur: 27 °C
Soltimer pr. dag: 8

PhuketAnan HouseThailand (15 dager)Dobbeltrom
5 995,-Søk

KrabiRed Ginger Chic Resort HotelThailand (9 dager)Premium Twinrom
6 155,-Søk

BangkokWoraburi Sukhumvit Hotel & ResortThailand (8 dager)Standard dobbeltrom
6 925,-Søk

Patong Beach AirportBel Aire Patong Resort PhuketThailand (8 dager)Dobbeltrom - Superior
6 984,-Søk

 

Bali i desember

Tropisk ferie i desemberPå paradisøya Bali i Indonesia venter skjønne strender, flotte rismarker og en utrolig vennlig befolkning.

Bali har tropisk klima, så her er det deilig og varmt året rundt. I den våte sesongen fra desember til mars kan det komme kraftige regnbyger, men selv i den mest regnfulle perioden er det mange solskinnstimer.

Dagtemperatur: 32 °C
Nattetemperatur: 24 °C
Vanntemperatur: 27 °C
Soltimer pr. dag: 8

BaliPOP! Hotel Nusa DuaIndonesia (8 dager)Dobbeltrom (1 - 2 Senger)
9 722,-Søk

DenpasarNEO DenpasarIndonesia (8 dager)Standard room
9 744,-Søk

Seminyakfavehotel Sunset SeminyakIndonesia (8 dager)Dobbeltrom - Superior
9 833,-Søk

KutaChamplung Mas HotelIndonesia (8 dager)Dobbeltrom - Superior
9 897,-Søk

NB! Alle angitte temperaturer og antall soltimer er gjennomsnittlige og stemmer ikke nødvendigvis for desember hvert år.

Leter du fremdeles etter et reisemål hvor det er varmt i desember?

Det fins flere varme steder å reise til i desember enn dem vi har skrevet om her, for eksempel Egypt, Karibia, India og Kapp Verde. Sammenlign reiser og priser i vår chartersøkemotor, eller søk fly+hotell for større fleksibilitet.

Toppfoto (c) istockphoto / vsurkov
Barn på stranden (c) istockphoto / Spotmatik
Madeira (c) istockphoto / Juergen Sack
Marokko (c) istockphoto / Smithore
Egypt (c) istockphoto / sculpies
Florida (c) istockphoto / Songquan Deng
Kapp Verde (c) istockphoto / cinoby
Marked i Thailand (c) istockphoto / tonygers
Bali (c) istockphoto / RibeirodosSantos

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

Privacypolicy
Read our privacypolicy