8 gode råd om hvordan du finner en billig restplass + 1 bonustips

8 gode råd om hvordan du finner en billig restplass + 1 bonustips

Ole Stouby

Er prisen avgjørende for om du vil dra på solferie til utlandet? I så fall kan en restplass være noe for deg. Her får du 8 budsjettvennlige råd om hvordan du finner den billigste og beste restplassen. Bare du bruker to-tre av rådene vil du kunne spare en hel del penger. I tillegg får du et bonustips om hva du også må huske når du bestiller en restplass.

1. Søk alternativer
Søk, søk og atter søk. Det enkleste er å bruke en reisesøkemotor, for med den får du lettere oversikten over prisene på markedet. Søk for eksempel på forskjellige avreisedatoer, reisemål og varigheter.

Hvis du nøyer deg med å søke på avreisedato/-periode og så sortere på laveste pris, får du kanskje øynene opp for reisemål som du ellers ikke ville tenkt på.

Har du mulighet for å fly fra en annen lufthavn enn den nærmeste? I så fall bør du overveie det. Det kan nemlig være mange penger å spare ved å reise fra en alternativ lufthavn. Kanskje er det flere billige reiser igjen fra en annen lufthavn, eller ledige plasser på den reisen som var utsolgt fra nærmeste lufthavn.

De største lufthavnene tilbyr ofte de billigste charterreisene, for reisearrangørene kan lettere disponere flyene derfra. Omvendt kan det være billigere å parkere ved en mindre lufthavn, så start gjerne med et søk på alle avreiselufthavner for å få en idé om hvilke reiser som tilbys.

Finn en restplass her

Familieferie2. Velg uspesifisert
Hvis du bare vil på ferie til solen og ikke har spesielle ønsker eller krav kan du spare riktig mange penger ved å velge en uspesifisert reise. Du kan risikere å havne på et veldig enkelt hotell, men du kan også være så heldig å få bo på et 4-stjerners hotell.

Barnefamilier
Hvis du reiser med barn kan det likevel være en god idé å velge en spesifisert restplass og bo på et familiehotell med fasiliteter som f.eks. barnebasseng.

Single og par uten barn
Ønsker du fred og ro kan det også være best å velge en spesifisert restplass, så kan du for eksempel velge et hotell forbeholdt voksne.

3. Unngå de mest populære reisemålene
Prisene til de mest ettertraktede reisemålene er høyere enn til andre steder, nettopp fordi etterspørselen dit er så høy. Prøv derfor å være kjerringa mot strømmen og se vekk fra nettopp de reisemålene som ”alle” snakker om i år. Hvis du i stedet satser på et annet feriested vil du sikkert kunne finne en billigere reise.

4. Kjøp en charterflybillett eller en flybillett med rutefly
For å få mest mulig for pengene kan du også velge å sette sammen reisen selv ved å bestille fly og overnatting separat. På den måten får du også større valgfrihet, blant annet med hensyn til reisedatoer.

Mange restplasspriser fra charterselskapene er for kun fly. Derfor kan du kjøpe en skikkelig billig charterflybillett og kombinere den med en selvbooket feriebolig.

Finn charterfly
Finn hotell eller leilighet

RestplassEn annen mulighet du har er å kjøpe en billig ruteflybillett og bestille feriebolig på egen hånd.

Finn flybilletter med rutefly
Finn hotell eller leilighet

Du skal likevel ha i mente at du ikke alltid er dekket av Reisegarantifondet når fly og overnatting bestilles separat, og at du ikke har adgang til reiseguider på feriestedet.

Et alternativ er å velge et reiseselskap som har spesialisert seg i å tilby pakkereiser med rutefly til de populære feriedestinasjonene. I søkemotorene for Restplasser og Charterreiser på travelmarket.no finner du i samme søkeresultat reiser med rutefly og tradisjonelle charterreiser.

5. Prisovervåkning av restplasser
Hvis du ønsker å følge med på prisutviklingen til en eller flere destinasjoner kan jeg varmt anbefale at du oppretter en såkalt prisagent hos travelmarket.no. Da får du en oversikt med oppdaterte priser pr. e-post hver dag, og din egen personlige reiseside. Så kan du slå til hvis en reise plutselig blir billigere.

Opprett en gratis charterprisagent hos Travelmarket

Restplasser6. Reis når ingen andre gjør det
Hvis barna dine er under skolealder, eller du reiser uten barn, bør du unngå å reise i løpet av skoleferiene og i forbindelse med helligdager. De laveste prisene finner du nemlig som oftest i ukene før og etter skoleferiene. Andre billige reiseperioder kan være:

• Mellom nyttår og vinterferien.
• I mai og juni frem til St. Hans.
• I slutten av august og starten av september.
• Siste uken i november og frem til uken før jul.

7. Reis på kortest mulig varsel
Hvis du ikke er avhengig av å reise av sted på en bestemt dag eller i en bestemt uke kan det absolutt lønne seg å ha litt – eller ganske mye – is i magen. De virkelig billige reisene får du ofte ved å vente med å bestille til rett før avreisedato, vel å merke utenfor høysesong. Du må bare sørge for at kofferten er pakket og passet er gyldig.

8. Hent vår app for restplasser
Med Travelmarkets app for restplasser kan du søke etter reiser uansett når du måtte få lyst på en ferie. Først finner du reisen i vår app. Deretter går du direkte til reiseselskapets side og bestiller reisen. Du kan også videresende reiseinformasjonen til PCen din, og så bestille derfra i ro og mak.

Last ned Travelmarkets app

Bonustips: Husk eventuelt visum!
Før du bestiller en reise må du huske å undersøke om det er krav om innreisevisum i landet du vil reise til. I så fall er det nemlig ditt ansvar å sørge for å ha fått visum før du reiser dit. Kontakt eventuelt reiseselskapet for å høre om de kan hjelpe med å bestille visum.

Finn restplassen her

Last ned Travelmarkets gratis e-bok ”Sånn får du billigere reiser”

FAKTA OM RESTPLASSER

Vi får mange henvendelser fra folk som vil vite mer om restplasser, og her prøver vi å svare på noen av de vanligste spørsmålene.

Hva er restplasser? // Hvordan fungerer restplasser?
Restplasser er reiser som reisebyråene ikke har fått solgt ennå og som derfor selges til en lavere pris når avreisedatoen nærmer seg.

Hvor finner man restplasser?
Jeg synes det er best å bruke en reisesøkemotor som for eksempel travelmarket.no når jeg skal lete etter restplasser. Det varierer veldig hvilke reiseselskaper som er billigst, og siden vi sammenligner priser hos alle byråene på Travelmarket er det lettest å finne de billigste restplassene hos oss.

Hvordan søker man etter restplasser?
Hvis du har lest hele denne artikkelen har du fått de beste tipsene vi kan gi om å finne billige restplasser. Jeg anbefaler deg å laste ned vår gratis e-bok «Sånn får du billigere reiser», der du kan lese om hvordan du finner billige charterreiser.

Hvor kan man reise til?
Restplass-reisene går som oftest til de populære charterreisemålene. De mest populære, og dem det er flest restplasser til, er Hellas, Tyrkia og Spania, men du finner også restplasser til Egypt, Malta, Kypros og mange andre land.

Hva koster restplasser?
Prisen varierer veldig og avhenger av sesong. Utenfor høysesongen, som er skoleferiene, kan du av og til være heldig å finne en ukes ferie med fly og hotell inkludert til rundt 1000 kr. Når det regner i Norge i midten av juli kan prisen komme opp på over 4000 kr.

Toppfoto (c) istockphoto / BraunS
Foto (c) istockphoto / junial
Foto (c) istockphoto / marekuliasz
Foto (c) istockphoto / dejanristovski


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy