På jakt etter Buddha i Bangkok – bli inspirert her

Kenneth Karl_Nielsen

Rundt 90 prosent av thailenderne er buddhister og det er mange flotte buddhastatuer rundt omkring i Bangkok. Har man, som jeg hadde, kun kort tid i Bangkok kan man se de viktigste på et par dager.

Templene – Wat’ene – i Bangkok er fargerike, flotte og omfattende. Derfor bør man besøke dem under et opphold i Bangkok. Jeg brukte tuk-tuk for å komme rundt i byen. Det er en billig, rask og (sammenlignet med trafikken i Nepal og India) behagelig måte å komme rundt på. Her får du en beskrivelse av de beste templene og buddhaene.

Wat ArunWat Arun – Soloppgangens tempel
Soloppgangens tempel er som navnet tilsier flottest i det solen står opp. Wat Arun er dessuten flottest sett på avstand med elven foran. Start din tempeltur her.

Wat Pho – med den hvilende buddha
Den største samlingen av buddhaer i Thailand, mange flotte bygninger og den hvilende buddha. Den er enorm, 46 meter lang og 15 meter høy. Her kan du kan godt bruke mye tid.

Grand Palace og Wat Phra Keo med smaragdbuddhaen
Området rundt Grand Palace er fult av fargerike bygninger og vakre utsmykninger, og man kan lett komme til å bruke det meste av dagen her. Områdets, ja, hele Thailands helligste buddha er smaragdbuddhaen, som er plassert i Wat Phra Keo. Smaragdbuddhaen (noen mener den er laget av jaspis) er kun 75 cm høy og kan være vanskelig å se ettersom den står langt fra deg på en flott utsmykket pidestall. Allikevel føler man seg omgitt av mystikk når man er i nærheten av den.

Buddha i BangkokWat Traimit med den gylne buddha
Hovedattraksjon i dette templet er «Den gylne buddha». Det er en sittende buddha, og den er laget i massivt 24 karat gull. Den veier 5,5 tonn! Det var faktisk først for ca. 50 år siden at man fant ut at det var en gyllen statue. Man trodde lenge at buddhaen var av leire, men under en restaurering av templet hvor den sto skulle man flytte den. «Dessverre» mistet man den og det ytterste laget falt av. Under leiren åpenbarte det seg en buddha av det pureste gull. Den gylne buddha i Bangkok er absolutt verdt et besøk.

Få din egen buddha
Sørg for å ta mange bilder på dine tempelturer. Hvis du har lyst på en mer håndfast buddhasuvenir som minne om din tur fra buddha til buddha i Bangkok, kan du kjøpe en på et av byens mange markeder.

Her har jeg konsentrert meg om noen av de mest kjente templene i Bangkok. Hvis du interesserer du deg for templer kan du bruke flere dager i Bangkok og se mange fler av dem.

Finn din reise til Thailand på Travelmarket.

Toppfoto (c) istockphoto / AleksandarGeorgiev
Wat Arun (c) istockphoto / Beboy_ltd
Wat Traimit (c) istockphoto / Paulina Lenting-SmuldersLegg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Privacypolicy
Read our privacypolicy