Find billige flybilletter til Antalya

Billige flybilletter fra Kristiansand (Kjevik) til Antalya

Reis fra
Reis til
Avreise
Hjemreise
Reisetype: Retur
Billettype: Økonomi
Flere avreisesteder
Vi sammenligner flypriser fra... Utvalgte reiseselskaper i flysøkemotoren vår … og mange, mange flere.

Fra Kristiansand (Kjevik) til Antalya

Selv om de fleste forbinder Antalya med en sommerferieby, er faktisk det beste tidspunkt å besøke byen i aprilmåned, da temperaturene på det tidspunktet er mye mer behagelige og man kan stadig få god farge.

Antalyas historie

Byen ble grunnlagt så tidlig som år 150 før Kristus og ble dengang kalt Attalia, etter sin grunnlegger Attalos den Andre, konge av Pergamon. Byen var lenge den sentrale havn i området, men det fjellkledde landskapet som vanskeliggjorde forbindelsene til andre deler av landet, gjorde at byen med tiden utviklet seg til en mere provinsiell havneby.

Turismen i byen startet på 1970-tallet, og områdets fantastiske strender, grønnkledde åser og mangfoldige ruiner gjorde at forretningen blomstret og byen kom til å spille en helt annen rolle i landets økonomi. I dag er det største antallet av turister all-inclusive charter-turister som bor på store resorts på strendene utenfor byen. Antalya-by er derfor mere et individuelt turistmål som slett ikke er preget av den invaderende masseturismen.

Antalya i dag

Kaleici er det gamle kvarter i byen, og består af smale, svingete gater innrammet av de gamle bymurene. Området er stille og fredelig og ligger beskyttet i forhold til den store milionbyen utenfor bymurene. Den nordlige del av området består mest av turistbutikker og restauranter, mens Kilincarslan-delen fortsatt er mere stille og rolig og preget av den lokale befolkningen. Byen er full av forskjellige severdigheter, som minaretene Yivli Minare og Kesik Minare – sistnevnte er en samling vakre ruiner av et gammelt romersk tempel, som senere ble omdannet til en protestantisk kirke og til slutt en moské. Hidirlik Kulesi er et høyt tårn ved utkanten av bymurene, som gir en fantastisk utsikt over havneområdet om marinaen.

Billige flybilletter kan skaffes fra Kristiansand til Antalya, så et besøk til denne tyrkiske havnebyen er ikke langt vekk.
 
Finn billige reiser til hele verden
Reisesøkemotoren Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.
 
Velg flere avreiselufthavner
Søk avreiselufthavn
Sett din primære avreiselufthavn i feltet over, så finner vi andre lufthavner du også kan velge å søke på.
Lagre
Travelmarket bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm. Gi meg mer informasjon. OK