To personer slapper av på solsenger ved en sandstrand med klart blått vann, mens de nyter drikker på et lite rundt bord.

5 tropiske drømmereisemål – finn din favoritt

Jessica Heinonen
Turkisblått hav, hvite strender og en paraplydrink i hånden. Det høres kanskje ut som en reisereklame fra 80-tallet, men på reisemålene nedenfor er dette faktisk virkelighet. Dykk ned og finn din favoritt blant disse fem tropiske drømmereisemålene.

En trepromenade fører ut til flere hytter som står over turkisblått hav, med en farget himmel i bakgrunnen.

Drømmeferie på Maldivene

Maldivene har et areal på størrelse med Portugal, men 98 % er dekket av vann med vakre koraller og fargestrålende fisk. Disse paradisøyene ligger sørvest for Indias sørspiss i Indiahavet og du kan komme deg dit med rutefly, skjønt de fleste velger en charterreise.

Maldivene er et typisk reisemål for bryllupsreiser, takket være de mange hotellene som tilbyr total avslapning og oppvartning. Dette betyr selvfølgelig ikke at det kun er nygifte par som besøker Maldivene, men romantikken er til å ta og føle på i det vakre øyriket.

Uansett hvilken av øyene du velger å dra til kan du være sikker på at den er vakker, og det vanskeligste er å bestemme deg for hvilken øy du skal bo på og hvilken drink du skal velge når du kommer frem.

Hvis du skulle få lyst til å gjøre noe annet og mer aktivt enn avslapning er det heldigvis et hav av aktiviteter du kan kaste deg over. Hvis du vil oppleve dyrelivet under havets overflate kan du snorkle og dykke, og hvis musklene skal trenes fins det forskjellige former for fitness å velge mellom. Drømmer du om å fange en av havets virkelige konger kan dyphavsfiske arrangeres fra de fleste hoteller. Hovedstaden Malé med sine drøyt 150 000 innbyggere er også verdt et besøk hvis du har lyst til å oppleve et rikt kulturliv.

Hvorfor skal jeg velge Maldivene: For å besøke et absolutt paradisisk reisemål med uendelig mange fine strender og fantastisk utsikt.

Drømmeferie på Bali

En strand med solsenger i forgrunnen, båter på vannet og en solnedgang i horisonten.

Bali er en del av det kjempestore indonesiske øyriket og kan fungere som utgangspunkt for videre utforsking av den indonesiske skjærgården. Eventuelt forelsker du deg i øyen og blir værende der hele ferien – som så mange andre. Du kan fly til Bali med rutefly til Denpasar eller velge en charterreise.

Mange av de fineste strendene ligger på sørsiden av øyen, og hvis én strand ikke er nok for deg kan du strandhoppe rundt til forskjellige strender. Noen strender er utpregede feststrender, andre er ypperlige for surfing og noen er fantastiske når man bare vil slappe av med en bok i den ene hånden og en nypresset juice i den andre.

Bali er likevel mye mer enn bare strandliv. Her kan du se vulkanene Gunung Agung og Gunung Batur, gå på yoga-retreat, besøke noen av de mange hinduistiske templene eller gå i Julia Roberts» fotspor i filmen «Spis Elsk Lev», som foregår i Ubud på Bali. Bali er en øy med mange muligheter, og du kan kombinere de elementene du vil.

Hvorfor skal jeg velge Bali: For å kombinere strandliv med for eksempel yoga og meditasjon.

Drømmeferie på Kapp Verde

To robåter ligger på en sandstrand, den ene med bunnen opp og den andre på siden, med blått hav og horisont i bakgrunnen.

Kapp Verde ligger i Atlanteren utenfor Afrikas kyst, og er preget av sin fortid som portugisisk koloni. Språket er portugisisk og størstedelen (nesten 93 %) av befolkningen på nesten en halv million er katolikker.

Charterreiser til Kapp Verdes forskjellige øyer (først og fremst Sal og Boavista) har blitt mer og mer vanlig de siste årene. Det er lett å forstå hvorfor. Lange og brede sandstrender blandes med barnevennlige hoteller og det solsikre klimaet gjør det lett å elske Kapp Verde.

Kapp Verde er et typisk vinterreisemål og er en stor konkurrent til Kanariøyene og Thailand når du vil prøve noe annet enn de vanlige charterfavorittene. Mange charterarrangører tilbyr reiser til Kapp Verde.

Siden strender og sol er i fokus på Kapp Verde-øyene betyr det at de fleste aktivitetene også foregår i strandområdene. Du kan drive med kitesurfing, windsurfing og annen vannsport, og hvis du vil leie bil og utforske den øyen du er på er selvfølgelig det også mulig, selv om infrastrukturen fremdeles er under oppbygging.

Hvorfor skal jeg velge Kapp Verde: Kapp Verde passer godt for en familieferie, på grunn av de utrolig flotte strendene og en annerledes og veldig avslappet kultur.

Drømmeferie på Seychellene

En strand med hvit sand, klart blått vann og store steinformasjoner under en blå himmel.

Hav, palmer og hvit sand definerer Seychellene, som ligger nord for Madagaskar utenfor Afrikas østkyst. Det er et øyrike med selvstyre og består av 118 øyer med fantastiske strender som ofte blir kåret til verdens beste.

Tidligere ble Seychellene ofte forbundet med luksusturisme, men i senere tid har øyene blitt oppnåelige for de fleste nordmenn. Hvis du vil finne billige reiser til Seychellene kan det være lurt å booke flybilletter og hotell på internett. Du kan også velge å bo i leilighet hvor du kan lage mat selv – det kan være en billigere løsning enn å bo på hotell.

Seychellene har et rikt dyreliv og er hjemsted for mange forskjellige fuglearter, havskilpadder og mange andre dyr. Seychellenes høyeste punkt heter Morne Seychellois, er 905 meter høyt og ligger i nasjonalparken med samme navn. Parken byr på flotte utsiktspunkter over øyen den ligger på, Mahé.

Ettersom det er strendene Seychellene er berømt for kan det være en god idé å sjekke de mest kjente. Blant disse er strendene på Bird Island, ved Anse Source d´Argent og dem ved Beau Vallon Bay.

Hvorfor skal jeg velge Seychellene: For å bade ved noen av verdens beste strender og for å oppleve et annerledes dyreliv.

Drømmeferie i Den dominikanske republikk

Strand med palmer og fargerike strandboder langs vannkanten, med noen mennesker som går på sanden.

Den dominikanske republikk ligger i det karibiske hav og byr på fantastisk flotte strender, spennende regnskog og flott fjellandskap.
Du kan dra til Den dominikanske republikk med både rutefly, charterfly, charterreiser og med reiser fra forskjellige spesial-reisebyråer – sammenlign alle de forskjellige reisene i vår supersøker.

Den dominikanske republikk ligger på den ene halvdelen av øyen Hispaniola. Den andre halvdelen består av Haiti, og øyen ligger midt i det karibiske hav. Det er en variert øy med både kritthvite strender og store høyder på landets høyeste fjell (3175 m).

Det som skiller Den dominikanske republikk fra mange andre karibiske øyer er størrelsen, som gir flere aktivitetsmuligheter enn på en del andre øyer. Her kan du lære deg å danse bachata (en spesiell lokal dans), surfe på nordkysten, gå i regnskogen, dra på hvalsafari, og selvfølgelig slappe av på stranden. Du kan også besøke hovedstaden Santo Domingo, som med sine 2,6 millioner innbyggere er en skikkelig storby med alt hva det innebærer.

Du må forresten ikke glemme å nyte det som gjør Karibia unik: musikken, strendene og fantastisk god rompunsj.

Hvorfor skal jeg velge Den dominikanske republikk: For å oppleve Karibia uten å lage et altfor stort hull i lommeboken.

Det de 5 tropiske drømmereisemålene har til felles er sol, strand og avkobling, men hvert reisemål har sin egen sjarm og kan tilby noe særegent. Det eneste du skal gjøre er å finne ut hvilket reisemål som passer deg best.

Har du lyst til å dra til noen av disse stedene? Prøv charterreisesøkemotoren vår for å se hva som tilbys av charterarrangørene. Ellers kan du sette sammen din egen reise ved å finne flybilletter her og bestille hotell her.

Les også Eksotisk charterferie – 100 tilbud på oversjøiske solferier

Fotos:
Toppfoto © istockphoto / Pilin_Petunyia
Maldivene © istockphoto / Tuomas Kujansuu
Bali © istockphoto / Andrey Artykov
Kapp Verde © istockphoto / corolanty
Seychellene © istockphoto / alxpin
Den dominikanske republikk © istockphoto / majaiva

 Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Personvernsregler
Les vår personvernregler.