Reiseguide til Makrdonia

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 4 820,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Makedhonía

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Det er best å besøke Makedonia fra og med våren til og med høsten. Fra april til oktober er klimaet behagelig mildt og det kan noen ganger bli skikkelig varmt. Om vinteren derimot kan det bli veldig kaldt, men selv om området er dekket av snø, så er det fortsatt fullt mulig å nyte det flotte landskapet.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 i Makedonia.

Kultur og underholdning

Om vinteren passer Makedonias landskap best til vandreturer og skiturer. Om sommeren er det gode muligheter for å bedrive vannsport ved Platamonas på vestkysten. I tillegg finnes det flere store byer som kan by på teater og musikk og andre kulturelle opplevelser. Blant annet Thessalloniki, som er Hellas' neststørste by.

Overnatting / Hotell

Top
Man har mange overnattingsmuligheter i Makedonia. De store byene, som for eksempel Thessalloniki, har hoteller i alle prisklasser. Dette gjelder også turistområder, som for eksempel Kassandra og Sithonia. Det er også gode muligheter for å leie rom på private pensjonater, og det finnes et stort antall campingplasser. Bestill hotell i Makrdonia her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er lett å få tak i en taxi i alle store og mellomstore byer, og det er en billig form for transport.

Annen transport

Bussnettet i området er godt utbygget. Det går også tog fra de største byene til resten av Hellas. Thessaloniki har også en flyplass.

Spesielle forhold

Top
Det er mulig å stå på ski om vinteren, og det er billig i forhold til andre skisteder i Europa.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.