Reiseguide til Kykladene

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 7 163,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Kikládhes
Innbyggere
100.000

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Klimamessig kan Kykladene besøkes året rundt. Fra april til november er det varmt, og strendene og vannet viser seg fra sin beste side. Om vinteren skjer det ikke så veldig mye på øyene, så hvis man søker litt fred og ro, så er dette tidspunktet.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 på Kykladerne.

Kultur og underholdning

Kykladene er fylt med underholdning i form av barer og diskoteker. En gang i blant blir det arrangert mindre konserter på de større øyene, som for eksempel Naxos. I mellomtiden kan man la seg underholde av gatemusikkantene. Det er også gode muligheter for vannsport, sykling og vandreturer.

Overnatting / Hotell

Top
Fra man står av fergen blir man nærmest overfalt av utleiere av private pensjonater, som tilbyr rom til en billig penge. Pensjonater finnes i hopetall og det samme gjelder campingplasser. Hotellmulighetene er også gode i området, men igjen så er det de store kjedene som dominerer. Bestill hotell i Kykladene her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er bare i hovedbyene på Kykladene at det er mulig å få tak i en taxi. Det er ikke akkurat voldsomt mange av dem på øyene, men det kan la seg gjøre å oppdrive en.

Annen transport

Det går utallige ferger fra Kykladene til fastlandet og de andre greske øyene. Det finnes også lokale busser på de større øyene. De fleste øyene har også flyplasser, hvor det er mulig å komme til Athen.

Spesielle forhold

Top
Vær obs på at det kan blåse veldig kraftig på Kykladene. Fergene kan bli innstilt i flere timer, så derfor er det en god idé å dra i god tid, hvis man for eksempel skal nå et fly i Athen.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.