Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Kreta

- Velg sted -
Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 1 845,- Fra 2 145,- Fra 2 745,-
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Kríti

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Kreta kan besøkes året rundt. Strendene og solen kan nytes fra april til oktober, og det er fortsatt mildt om høsten og vinteren. Den milde temperaturen er perfekt for en tur i den flotte naturen.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 på Kreta

Kultur og underholdning

Kreta er fylt med fest og farger, og da spesielt om sommeren. I hovedstaden Heraklion og i byen Aghios Nicolaos blir det hver sommer arrangert flere festivaler. Blant annet en stor festival i Aghios Nicolaos 50 dager etter påske. Kreta er også spekket med sportslige aktiviteter, og da ikke minst vannsport.

Overnatting / Hotell

Top
Det finnes et stort antall hoteller på Kreta. De store hotellkjedene er dominerende, men det er også mulig å finne mindre og billigere steder. Privat losji og campingplasser er også godt representert på øyen. Bestill hotell i Kreta her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er lett å få tak i en taxi i de store byene på Kreta. Prisene er lave, og vanligvis kjører de etter taksameter. Hvis ikke så avtaler man en pris med sjåføren.

Annen transport

Det går busser mellom de store og mellomstore byene over hele Kreta. I tillegg finnes det en flyplass og utallige ferger til fastlandet og andre øyer.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.