Reiseguide til Istanbul

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 399,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 3 165,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Istanbul
Innbyggere
12.000.000
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge er den 13.00 i Istanbul

Beste tid å reise

Top
Vil man ha en behagelig reise, skal man ikke besøke Istanbul i sommermånedene. Byen blir uutholdelig varm. Fordi det også er en storby med bråk og kaos, er den ikke spesielt morsom å oppholde seg i ved 42 graders varme. Til gjengjeld er Istanbul fantastisk høst og vår, da klimaet er passe mildt.

Reiselitteratur

Top
Eyewittness Travel Guides Istanbul

Kultur og underholdning

Top
Fra slutten av juni til midten av juli er det internasjonal kunstfestival i Istanbul. Det arrangeres også en folklore- og musikkfestival. I midten eller slutten av september arrangeres dessuten den årlige vannmelonfestivalen. Året rundt kan man dessuten oppleve teater, musikk og folklore i nesten ubegrensede mengder.

Lokal transport

Top

Taxi

Det er lett å få tak i taxi i Istanbul. De er billige, men kjører ikke alltid etter verken trafikkregler eller taksameter.

Annen transport

Det går trikker i Istanbul, men de kjører bare i sentrum. Dessuten går det masser av busser. Prøv også den såkalte dolmus, en slags kollektiv taxi, som kjører etter bestemte ruter.

Spesielle forhold

Top
Vær oppmerksom på at Istanbul ligger i en jordskjelvsone. De siste årene har det vært jordskjelv i områder i nærheten av millionbyen, så det er ikke risikofritt å reise her. Man skal også være spesielt oppmerksom på den rabiate trafikken.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.