Covid-19 - UDs reiseinformasjon
Charterreiser til Burgas

Charterreiser til Burgas

Billige reiser til Burgas

Charterreiser til Burgas i Bulgaria

Bedøm reisemålet
4,6
(39 bedømmelser)
STORBY VED HAVET: Byen Burgas ligger helt ut mot Svartehavet og er sammen med øyene utenfor et av de helt store turistmålene for charterreiser til Bulgaria.

Innerst i Burgasbukta på Svartehavskysten ligger Burgas som er regionens hovedby. De fleste charterreisende kjenner lufthavnen Burgas, da det er en av de fire internasjonale lufthavnene i Bulgaria. Landets største havn ligger også i Burgas, så her er det livlig trafikk inn og ut av byen både til vanns, til lands og i luften.

De tidligste sporene etter menneskelig aktivitet i området stammer fra jernalderen. Bosettelsene fra den gang har vokst til å bli det som i dag er en av Bulgarias største og mest interessante byer. Byen ble befridd fra tyrkisk (ottomansk) dominans i slutten av 1800-tallet og er nå en betydningsfull industri- og turistby.

Plass til alle

Burgas er senter for kultur, økonomi, industri og turisme, og har derfor hoteller i alle mulige kategorier. I byen finner du luksushoteller, koselige småhoteller, rom hos private, bed & breakfast og en rekke mer eller mindre standard turisthoteller med samme komfort som man kjenner fra turistområder.

Rundtur i Burgas

En av de største og mest markante bygningene i Burgas er katedralen St. Cyril og St. Medhodius som ble oppført i perioden 1897-1907. Katedralen er erklært for å være et monument av nasjonal betydning og blir hvert år besøkt av mange turister.

Det ligger mange museer i Burgas, og de gir et godt inntrykk av den kulturelle rikdommen i Bulgaria. Byen er regionens kulturelle sentrum med opera, teatre og spillesteder. Burgas er dessuten hjemsted for en rekke musikk-, lyrikk- og kulturfestivaler.

Innsjøene ved Burgas

Burgas er omgitt av tre store innsjøer: Burgas-sjøen, Atanaskovsko-sjøen og Mandrensko-sjøen. Turistene kan oppleve et utrolig rikt fugle- og planteliv i områdene rundt og ved disse innsjøene. Så hvis du er interessert i natur er Burgas-regionen verdt et besøk.

Strand og slaraffenliv i Burgas

Selv om Burgas ikke kan by på samme type strender som for eksempel Sunny Beach kan, har de bynære strendene noen fantastiske kvaliteter – ikke minst for det modne publikum.

Det ligger for eksempel en strand på 2-3 kilometer langsmed den store parken i byen. Stranden kombinerer badeliv med byliv på en helt unik måte som tiltaler mange turister. Derfor er en charterreise til Burgas en god destinasjon når man vil kombinere utsøkt storbyferie med sol og strand. Gjennomsnittstemperaturen i høysesong er da også 26 grader i luften og 25 grader i vannet - perfekt for både byliv og strandliv.

Den stranden som bulgarerne kaller Den gamle stranden er av mange den absolutt foretrukne. Den ligger rett ved jernbane og buss, og en er ren og velholdt strand. Her finner du en rekke kaféer og restauranter som tilbyr alt fra en kopp kaffe og et lett måltid til et flere retters meny. Og hvis du gjerne vil drive med beach volley, windsurfing eller andre strandaktiviteter er det Den gamle stranden du skal til.

Nattelivet i Burgas

Nattelivet i byen er sofistikert og allsidig. Det fins tradisjonelle karaokebarer, rock-kaféer, klubber, spillesteder og diskoteker for enhver smak.

Burgas kan tilby alt man kan forvente av en europeisk storby. Som de andre storbyene i Bulgaria har Burgas nemlig tatt lærdom av resten av Europa, og avantgarden er på mange områder lengre fremme her. Derfor bør charterturister unne seg selv den helt spesielle opplevelsen som Burgas er, og nyte atmosfæren som bare en by på denne størrelse har.

Utflukter og turer

Fra Burgas er det lett å komme til kystbyene i nærheten: Chernomorets, Pomorie, Nessebar og Sozopol. Nessebar står på UNESCOs verdensarvliste og er i høyeste grad verdt et besøk.

Fra Burgas kan man komme til Istanbul i Tyrkia på 4-5 timer. En overnatting i Istanbul kan da anbefales, men det er også mulig å nå tilbake til Burgas samme dag.

Som i resten av Bulgaria er prisnivået i Burgas behagelig langt under det norske. Det er altså gode penger å spare når du velger charterreiser til Burgas.

Charterselskaper med charterreiser til Burgas

Billige charterreiser med TUI
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.