Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Ankara

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r - Fra 2 613,- -
Charter (fly+hotell) Fra 2 555,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top
Lokalt navn
Ancyra
Innbyggere
2.890.025
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 i Ankara.

Beste tid å reise

Top
Sommeren er ikke et egnet tidspunkt for besøk i Ankara. Byen blir uutholdelig varm, og siden den ligger inne i landet, er det heller ikke bare å dukke i havet. Våren og høsten er fine tidspunkter for storbybesøk. Om vinteren kan det imidlertid bli kaldt i Ankara.

Kultur og underholdning

Top
Ankara har mange interessante museer og slott. Byen er også kjent for sine kulturelle arrangementer, som for eksempel ballett, teater, folkedans og klassiske konserter. I april arrangeres de to internasjonale festivalene Kunst- og musikkfestivalen og Barnas festival.

Overnatting / Hotell

Top
Det mangler ikke overnattingsmuligheter i Ankara. Man finner alt fra beskjedne pensjonater til luksushoteller. Man kan dessuten campe litt utenfor byen, men fasilitetene er ikke spesielt bra. En billig, men utmerket løsning er privat innkvartering. Bestill hotell i Ankara her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er lett å få en taxi i Ankara og det er billig. Det kjøres imidlertid ikke alltid etter taksameter.

Annen transport

Det går trikker i sentrum av Ankara og et bra lokalt bussnett. Man kan også ta en dolmus, som er en kollektiv taxi som kjører etter bestemte ruter.

Spesielle forhold

Top
På Mount Elmadag, som ligger nærme Ankara, kan man stå på ski i vintersesongen.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.