Covid-19 - UDs reiseinformasjon

Reiseguide til Tyrkias vestkyst

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Charter (fly+hotell) Fra 4 895,- - -
Prisene er pr. person

Fakta

Top

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Solen er veldig sterk om sommeren i området. Månedene fra juni, juli og august kan være uutholdelig varme. Våren og høsten er de beste periodene for besøk ved kysten. Da er klimaet godt og mildt, med glimrende muligheter for solslikking og historiske og kulturelle utflukter. Også i vintermånedene er klimaet bra.

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 ved Den egeeiske kyst.

Kultur og underholdning

Det er et stort utvalg av kulturelle severdigheter ved Den egeeiske kyst. Man kan for eksempel besøke ruinene i Bergama og den historiske byen Ephesus. Eller man kan reise for å se Homers fødeby Izmir. I midten av januar arrangeres kamelveddeløp i landsbyen Selcuk sør for Izmir. Dessuten kan man hele året oppleve teater, dans og musikk i Izmir.

Overnatting / Hotell

Top
Det er ikke vanskelig å finne hoteller ved Den egeeiske kyst. Både de som ønsker seg luksus og de mer beskjedne vil bli tilfredsstilt her. Campingplasser finnes det også en del av, men mange av dem har dårlige fasiliteter. Prøv også gjerne privat innkvartering. Bestill hotell i Tyrkias vestkyst her

Lokal transport

Top

Taxi

Man kan få taxier i alle store og mellomstore byer ved Den egeeiske kyst. Ikke alle kjører etter taksameter, men som regel er det billig.

Annen transport

Det går busser til hvert eneste lille sted ved Den egeeiske kysten. Prøv også en dolmus, som er en slags kollektiv taxi som kjører etter bestemte ruter.

Spesielle forhold

Top
Legg spesielt merke til landskapet ved Den egeeiske kyst. Det er noe av det vakreste Tyrkia har å by på. Her er krystallklart vann, imponerende fjell og hyggelige olivenlunder.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.