Restplasser til Chania

Restplasser til Chania

Restplass til Chania, Hellas

Bedøm reisemålet
4,6
(222 bedømmelser)
Chania er den nest største byen på øya Kreta og huser ca. 55.000 innbyggere. Byens historie går helt tilbake til tidlig middelalder, da de første menneskene slo seg ned på øya. I dag består Chania av en gammel bydel med massevis av historie og en nyere bydel med butikker, kontorer, banker osv.

Maten på ferien

Det er generelt ikke spesielt dyrt å gå ut og spise. En god middag bestående av en gresk salat, en moussaka og en øl koster ca. 85 kr. Av lokale spesialiteter kan vi nevne saganaki (fritert ost), stifado (sammenkokt gryterett med kjøtt), tzatziki (dipp laget av yoghurt, agurk og hvitløk), dolmades (ris innpakket i vinblader) og tirokriketter (ostekroketter). Lunsjen kan eventuelt nytes på den venetianske havnepromenaden i den gamle bydelen, og avslutt gjerne den varme ettermiddagen med en frappé (iskaffe), som vil virke herlig forfriskende.

Strendene og været i Chania
Den beste og mest barnevennlige sandstranden (Nea Chora) ligger ca. 2 km vest for Chania. Østover finnes det flere steinstrender. Man kan ta offentlig transport begge veier. Været er som regel alltid bra og om sommeren ligger temperaturen på rundt 30-35 grader. Likevel kan det vakre sommerværet en gang i mellom bli avbrutt av en liten tordenbyge.

Chanias greske aktiviteter
Det tilbys massevis av utendørsaktiviteter, blant annet jetski, paraseiling og strandvolleyball. Dra på shoppingtur i bysentrum eller ta en tur i markedshallen Agora hvor du blant annet kan kjøpe ferske oliven, krydderier, lokale matspesialiteter og drikkevarer. Er du interessert i historie finnes det flere museer rundt om i byen. Dessuten finnes det også muligheter for å besøke øyas eldste moske og andre historiske bygninger. Lei en bil, kjør rundt, og opplev fjellene og den vakre naturen – men pass på de frittgående geitene. I begynnelsen av sesongen tilbyr Chania et morsomt og underholdende natteliv, mens festen flyttes ut til Platanias mot slutten av høysesongen.

Reiseselskaper med restplasser til Chania

Restplasser med Apollo
Restplasser med Escapeaway
Restplasser med Mixx Travel
Restplasser med TripX
Restplasser med TUI
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.