Viktig informasjon om Coronavirus

Reiseguide til Luxor

Fakta

Top
Lokalt navn
Luxor
Innbyggere
150.000
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 i Luxor.

Beste tid å reise

Top
Luxor ligger sydlig og allerede i april kommer temperaturen opp over 30 grader. Det er derfor best å besøke Luxor tidlig vår eller høst. Byen har mange historiske severdigheter som kan besøkes året rundt.

Reiselitteratur

Top
A Guide to the Tombs and Temples of ancient Luxor

Kultur og underholdning

Top
Noen av de største attraksjonene i Luxor er Luxor og Karnak templene, Dronning Hapshetsuts og Ramses II templer. Det er imponerende bygningsverk som viser hvilken betydning faraoene hadde. Ved flere av templene arrangerer de lyd- og lysforestillinger som gir fascinerende innblikk i Egypts historie tilbake til oldtiden.

Overnatting / Hotell

Top
Overnattingsmulighetene er mange i Luxor. Byen lever av turisme, så derfor finnes det mange hoteller. Store hotellkjeder dominerer, men man finner også billigere overnattingsmuligheter. Bestill hotell i Luxor her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er mange taxier i Luxor. Det er en god idé å avtale prisen før turen begynner.

Annen transport

Den vanligste transportformen i Luxor er busser. De kjører også ut til Kongenes Dal og de templene som ligger litt utenfor byen.

Spesielle forhold

Top
I Luxor, som andre steder i Egypt, må man passe godt på verdisakene sine. Det er også nødvendig å være ekstra oppmerksom i trafikken, egypterne er ikke så nøye med trafikkreglene.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.