Viktig informasjon om Coronavirus

Reiseguide til Sinai og Rødehavet

Fakta

Top

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Temperaturene i Sinai svinger voldsomt. Ved middagstid om sommeren kan temperaturen nå opp over 50 grader, mens den kan komme helt ned på 8 grader en vinternatt. Skal man kun oppholde seg i ørkenen, er det en god idé å være kledd på til litt av hvert. Ved Rødehavet blåser det ofte og varme er derfor sjeldent et problem. Det er likevel best å være der tidlig om våren og høsten når temperaturen holder seg rundt 30 grader. Men havet har de samme tilbudene året rundt.

Reiselitteratur

Diking and Snorking Guide to the Red Sea

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 i Sinai.

Kultur og underholdning

Den største attraksjonen ved Rødehavet er selve havet og dyrelivet i det. De fleste kommer for å snorkle og dykke, og i det hele tatt er Rødehavet et mekka for vannsport. Vil man ha underholdning og oppleve området på en tradisjonell måte, bør man prøve en kameltur i Sinaiørkenen.

Overnatting / Hotell

Top
Ved store feriesteder som Hurghada og Sharm El Sheik er det de store hotellkjedene som dominerer. Men det er også lett å få et rom på mindre og private hoteller. Noen steder i Sinai kan man bo veldig enkelt. For eksempel i ørkenbyen Dahab hvor man kan få et rom på et pensjonat for noen få pund. Bestill hotell i Sinai og Rødehavet her

Lokal transport

Top

Taxi

Det er lett å få tak i taxier på de største og mest populære stedene. De er billige, men man skal som regel forhandle med sjåføren. Avtal en pris før turen begynner.

Annen transport

Busser kjører overalt i Egypt, også i Sinai og ved Rødehavet. Det er gode forbindelser mellom alle større byer. Bussene er billige, men ofte ukomfortable.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.