Restplasser til Romania

Restplasser til Romania

Utvalgte restplasser til Romania

Fly + hotell

Første avreise

De ovennevnte prisene er de billigste fra første mulige avreisedag og 4 uker fremover.
Bedøm reisemålet (47 bedømmelser)
4.7

Finn en billig restplass til Romania

Romania er kanskje litt oversett, men er absolutt en deilig feriedestinasjon som er på vei til å vinne nordmenns reisehjerte. Her finner du noen av Svartehavets praktfulle badestrender, vakre naturopplevelser, en meget vennlig lokalbefolkning, samt et varmt og utrolig behagelig byliv.

Deilig strandliv ved Svartehavskysten

Som strandelsker får du mye for pengene, hvis du kjøper en billig restplass til Romania. Her er strendene lyse og flotte, sanden er ren, og vannet er varmt og klart. Her finner du massevis av forskjellige strandaktiviteter som det bare er å kaste seg over, her er det et hav av forskjellige forlystelser og morsomme opplevelser i hele området.

Det er en deilig feriestemning i badeby- og resortsområdet Neptun som kan by på mange gode restauranter og caféer, svært deilige og meget brede strender, og deilig badevann. Her finner du bra butikker, samt mange attraksjoner og severdigheter. Her er det vakker natur, hvor du kan oppleve et rikt dyreliv og gå flotte fotturer. Uansett om du reiser med ditt hjertes elskede eller med gode venner, vil Neptun være en flott feriedestinasjon for dere alle.

Der er mange barnefamilier som velger å reise til Mamaia, når de velger feriedestinasjon. Her er det forholdsvis langgrunt, slik at du kan la de små barneføttene få gå ut i vannet og dyppe tærne etter de har gravd store hull i sanden eller lagd fine sandslott på stranden. I Mamaia er det mange gode restauranter som tilbyr matretter som kan glede alle smaksganer. Mamaia resortsområdet tilbyr i tillegg flere familievennlige aktiviteter som for eksempel tennis, kino og minigolf.

Den rumenske svartehavskysten har i utallige år vært hjemsted for kursteder som tilbyr spabehandlinger og varme kildevannsbad. Du kan typisk finne kursteder ved badebyene Mangalia, Neptun og Eforie, hvor du blant annet kan prøve forskjellige mineral- og leirebad.

Den deilige havnebyen Constanta

Storbyen Constanta er Romanias største havneby, og her er det gode muligheter for også å få en smakebit av sol og ferie på stranden, selv om du i utgangspunktet reiser hit for byliv med kulturopplevelser og severdighetsbesøk – og hvis du foretrekker badeferie ved stranden, kan du alltids nøye deg med å reise til Constanta på en dagstur, og heller bo på en av resortene langs kysten.

Det er et glimrende arkeologisk museum i Constanta, hvor du kan se mange gjenstander fra gresk/romersk-tid, dette er absolutt verdt et besøk. Her kan du også se en rekke svært interessante ruiner, hvor det er fantastisk å rusle rundt og oppleve hvordan sollyset vekselsvis lyser opp nye deler av de gamle bygningene, og på sin egen måte nærmest gjør dem levende igjen.

Constanta tilbyr flere morsomme temaparker; du kan ta rutsjebaner i Luna Park eller prøve de mange vannforlystelsene i Aqua Magic-parken – det finnes noe for alle barn og barnslige skjebner i Constantas temaparker!

Når lysten til shopping dukker opp, er det flott å reise til Constanta. Byen har flere storsenter, hvor du kan kjøpe all verdens av varer til gode priser. Det er også massevis av utmerkede butikker rundt om i byen, i tillegg til et nydelig matmarked i nærheten av byens sentralbanestasjon. Det er mange glimrende restauranter, caféer og barer i Constanta, hvor du kan spise en deilig, lokal middag, nyte et godt glass med den lokale rumenske vinen, og etterpå danse til de lyse timer på byens fargerike diskoteker. Det er morsomt og festlig å rusle rundt i byen, Constanta.

Besøk de herlige byene Bucuresti og Brasov

Hvis du får lyst til å reise litt vekk fra strandlivet, mens du er på en restplassreise i Romania, kan du enkelt reise rundt i landet. Du kan ta et tog til Romanias hovedstad Bucuresti, hvor du kan oppleve storbyens flotte attraksjoner og fantastiske gateliv. Bucuresti er en motsetningsfylt by, hvor du vil se de slitte, sovjetiske betongbygningene stå side om side med gamle og utrolig vakre, klassiske hus, eller helt nye, moderne bygninger. Her er nye butikker og gamle markeder, her finnes velstående forretningsmenn og ufattelig fattige gatebarn, her møtes Øst-Europas tradisjoner med Vest-Europas ambisiøsitet. Og det på en optimistisk og ærlig måte. Her kan du se den tidligere diktatoren Nicolae Ceausescus ubegripelige store palass, som nå er Romanias Parlamentspalass. Bygningen er så imponerende stor, at du tror, at det er ren løgn! Deretter kan det være deilig å rusle rundt i byens interessante gågater, hvor det er et hav av butikker, restauranter og caféer.

En annen by, du kan reise til med tog fra Constanta, er den lille og svært koselige byen, Brasov, som ligger midt i Romania.

Det er en fantastisk stemning i denne middelalderbyen som omkranses av fjell med tett, grønn skog. Finn en lokal restaurant i den gamle bydelen og nyt kvelden med en god middag, mens solen går ned bak fjellene. Brasov ligger i Transilvania-fjellene, og det er jo selve Dracula-landet. Du bør bite deg merke i, at du herfra kan dra på en arrangert tur til Grev Draculas borg, Bran Castle, som absolutt er en stor opplevelse for både barn og voksne.

Søk også etter restplasser med avreise fra Danmark og Sverige:
Afbudsrejser til Rumænien | Sista Minuten till Rumänien

Avreiselufthavner til Romania

Reiseselskaper med restplasser til Romania

  • Billige restplasser med Escapeaway
  • Billige restplasser med TripX

Finn reisen til Romania her

Finn inspirasjon til Romania her