Covid-19 - UDs reiseinformasjon
Restplasser til Thasos

Restplasser til Thasos

Reis billig til Thassos

Bedøm reisemålet
4,6
(167 bedømmelser)
Er du på jakt etter en billig ferie, kan det være en god idé å se etter restplasser til den greske øya Thassos. Øya Thassos ligger i Egeerhavet, ganske nær den greske kysten, og er kjent for sitt fantastiske, flotte landskap med furutrær og olivenlunder.

Thassos historie

Thassos har vært bebodd siden det 7. århundre f.Kr., den gang fønikerne levde på øya. Fønikerne kom dit for å utvinne gull og malm og for å eksportere tre og marmor til Italia, Egypt og forskjellige steder i Lilleasia. Thassos er på bare 379 km2 og har knapt 15.000 innbyggere. I dag er det turismen som er Thassos største inntektskilde, og hvert år besøkes øya av mange nordmenn, samt turister fra mange andre land.

Mer om Thassos
Det er ofte mulig å finne en billig restplass til Thassos, og øya er et topp valg av reisemål, både for en avslappende ferie med familien eller for en romantisk ferie med din partner. Sammenlignet med andre greske øyer er det ganske få turister på Thassos, og det er ingen flyplass på øya. Det betyr at du må reise med en lokal ferge ut til øya, noe som bare gir ferien et ekstra sjarmerende preg, og øya har også på den måten blant annet klart å beholde sin opprinnelige atmosfære.

De vakre strendene
Thassos har mange vakre, idylliske strender. Deres autentisk atmosfære gjør at de skiller seg fra andre greske strender, til tross for den økende turismen. Blant de mest kjente strendene er Golden Beach, Makriamos, Paradise Beach og Limenaria Beach. Når du er kommet til Thassos kan vi anbefale et besøk i noen av de små fjellandsbyene. Her finner du tradisjonell gresk arkitektur, steinhus, brosteinsbelagte gater og unike tegltak.

Utforsk naturen
Du bør også utforske øyas flotte natur hvor furuskog og olivenlunder kan nås via gode stier. For å komme deg enkelt rundt om på øya kan du enten leie bil eller moped – men om du ikke tør, har Thassos også et godt busstransporttilbud.

Avreiselufthavner til Thasos

Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.