Severdigheter Nord-Østerrike

Reisetype Oslo Bergen Trondheim
Flybilletter t/r Fra 1 254,- - -
Charter (fly+hotell) Fra 1 224,- Fra 3 675,- Fra 4 885,-
Prisene er pr. person

Severdigheter

Sigmund Freud-museet (Nord-Østerrike)
I Wien ligger Sigmund Freud-museet. Museet ligger i Sigmund Freuds tidligere leilighet. Her kan man se hvordan han bodde og hvor han arbeidet. Man kan studere hans møbler, eiendeler, dokumenter og fotografier.
Parkområdet Wiener Volksprater (Nord-Østerrike)
Prater er et stort grønt område som ligger mellom Donaus to elveavløp i Wien. Parken var tidligere jaktområde for keiserfamilien og aristokratene, men på slutten av 1700-tallet fikk offentligheten adgang til området. I dag er Prater delt inn i to områder. I det ene kan man gå en tur, holde piknik på gresset, sykle eller spille litt fotball, mens den andre inneholder et tivoli hvor den mest kjente forlystelsen er et pariserhjul som har en formidabel utsikt over den vakre byen.
Alter Dom kirken i Linz (Nord-Østerrike)
Alter Dom eller Ignatiuskirchen ble bygget fra 1669 til 1678. Arkitekten bak verket var P.F. Calone, og han oppførte kirken i barokkstil. Kirken kalles den gamle domkirke fordi den fra 1785-1909 hadde status som domkirke. I dag er Maria-Empfängnis-Dom domkirke i Linz.
Linzer slottet (Nord-Østerrike)
Linzer Schloss ble opprinnelig bygget i det 15. århundre, men har sett ut slik det gjør i dag siden 1607. I dag rommer slottet et forhistorisk- og et historisk museum, hvor man også kan studere kunstsamlingen som omfatter verker fra Middelalderen fram til det tidlige 20. århundre.
Schönbrunnslottet (Nord-Østerrike)
Utenfor Wien ligger Schönbrunn Schloss. Det berømte barokkslottet var hjemmet til Maria Theresa og senere til Napoleon. Innvendig har slottet en overdådig rokokkoutsmykning. I speilsalen spilte Mozart sin første klaverkonsert for adelen.
Stift Melk klosteret i Nieseröstrreich (Nord-Østerrike)
Stift Melk er et av Østerrikes vakreste klostre, og på grunn av beliggenheten kan man se klosteret fra lang avstand. Barokkbygningene, som er ramme rundt Umberto Ecos roman "Rosens navn", rommer et enormt bibliotek. Her står det over 9000 bøker, og utover dette innehar biblioteket en enestående samling av kostbare håndskrifter.
Fjellet Pöstlingberg i Linz (Nord-Østerrike)
Pöstlingenberg ligger litt utenfor Linz, og pilgrimskirken fra barokken, som ligger på toppen av fjellet, er områdets største severdighet. For å komme seg opp til kirken må man ta verdens bratteste fjelltog. Toget krabber seg hele veien opp til toppen av fjellet, hvor man har en helt fantastisk utsikt over Linz. Kirken er ikke den eneste severdigheten på dette fjellet. Tar man toget inn i selve fjellet, trer man inn i en imponerende fantasiverden. Man kjører gjennom dragens munn rett inn i eventyrland. Her ligger det en fornøyelsespark, hvor man blant annet kan hilse på Snehvit og de syv dvergene.
Vinkjellere i Weinviertel området (Nord-Østerrike)
Under hver vinby i Weinviertel-området strekker det seg vinkjellere i flere etasjer. Her lagres vinen i store fat i de buede gangene. På overflaten ser man bare de pastellmalte Kellergassen, som likner alminnelige hus.
Fremtidshuset Ars Electronica i Linz (Nord-Østerrike)
Ved Donaus bredd ligger Ars Electronica Center, som gir et innblikk i hvordan verden kan se ut i det 21.århundre. Ars Electronica Center gir et spennende blikk på dagens medieverden, og på hva utviklingen kan føre med seg. Ved inngangen blir det utlevert en chip, så man kan gå rundt uten guide.
Klosteret i Klosterneuburg (Nord-Østerrike)
Det overdådige Augustinerklosteret i Klosterneuburg ble grunnlagt i 1106, og har gitt navn til byen. Ved siden av kirken ligger den overdådig utsmykkede Stiftskirche Unsere liebe Frau, som ble grunnlagt 30 år etter klosteret.
Wiens Operahus (Nord-Østerrike)
Staatsoper er byens storslagne operahus. Det ble oppført fra 1861 til 1868 av arkitektene August Siccard vin Siccardsburg og Duar van der Nüll. Da bygningen sto ferdig ble arkitektene utsatt for så mye kritikk at van der Nüll begikk selvmord. I dag er wienerne utrolig stolte av sitt operahus.
Domkirken i Salzburg (Salzburg)
Det var erkebiskop Wolf Dietrich som sto bak byggingen av domkirken og de tre plassene som ligger omkring. I kirkens forhall ligger inngangen til domkirkemuseet hvor man kan se en imponerende samling av kirkekunst. Domkirken sto ferdig i 1628.
Mozarts hus i Salzburg (Salzburg)
Mozarts hus i Salzburg kan sees i den hyggelige gågaten Getreidegasse. Her kom Wozart til verden den 27.januar 1756, og her levde han i de første årene av sitt liv. Huset er i dag gjordt om til et museum og en del av Mozarts første musikkinstrumenter og første verker er utstilt her.
Ferdinand den andres mausoleum i Graz (Salzburg)
Keiser Ferdinand den andres mausoleum ligger ved siden av byens domkirke. Bygningen består av to kapeller og en kuppel og den ble reist av Pietro de Pomis (det ytre) og J.B. Fisher von Erlach ( det indre). Keiserens mor, Maria av Bayerns sarkofag ligger i midten av mausoleet.
Hohensalzburg Festningen i Salzburg (Salzburg)
Hohensalzburg er en festning som ligger 119 meter over byen. Reisningen ble påbegynt for knapt 1000 år siden, men dens nåværende areal på 30.000 m2 fikk den først på 1500-tallet. De regjerende erkebiskopene bodde på borgen, og som en følge av dette er den prektig og imponerende innrettet.
Parlamentsbygningen (Wien)
Parlamentsbygningen i Wien er tegnet av den danske arkitekten Theophilus Hansen, og ble oppført i tidsrommet 1873- 1883. T Hansen var i høy grad inspirert av Hellas, og parlamentsbygningen ligner et gresk tempel med korintiske søyler og antikke utsmykninger.
Stephansdomkirken i Wien (Wien)
Stephansdom, som er Wiens varemerke, ligger midt i byen. Kirkens tårn er 137 meter høyt, og rager høyt over byens tak. Man har bygget om og bygget til på kirken i mer enn åtte århundrer. Bygningsverket ble påbegynt i 1137. Siden 1962 har kirken sett ut slik den gjør i dag.

Område og byguider

Område: 
By: 
• Innsbruck
• Salzburg
• Wien
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.