Viktig informasjon om Coronavirus

Reiseguide til Kairo

Fakta

Top
Lokalt navn
El Qahira
Innbyggere
14.000.000 (2000)
Tidssone
Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 i Kairo.

Beste tid å reise

Top
Sommermånedene er varme. Da kommer temperaturen opp over 40 grader, og sammen med larmen, bileksos og overveldende menneskemengder er det ikke så behagelig. Om våren er temperaturene mer humane, derfor er våren et godt tidspunkt for et besøk i Kairo.

Reiselitteratur

Top
Kairo: The City Victorious Lonely Planet Kairo

Kultur og underholdning

Top
En av de store attraksjonene i Kairo er lysshowet ved pyramidene, hvor de enorme bygningsverkene og den store sfinksen opplyses. Ellers er det nok å bare gå i gatene og snuse inn atmosfæren i en av de mest dynamiske byene i verden. På mange restauranter og på korte seilturer på Nilen får man ofte oppleve egyptisk magedans og tradisjonell egyptisk folkemusikk som et supplement til middagen.

Overnatting / Hotell

Top
I Kairo finnes alt fra femstjernede hoteller til simple pensjonater og hosteler hvor man kan overnatte veldig billig. Bestill hotell i Kairo her

Lokal transport

Top

Taxi

En rask og billig måte å komme seg rundt i Kairo på er med taxi. Taxiene er ofte i elendig stand og sjåførene kjører som galne, likevel skjer det ikke så mange alvorlige uhell. Husk å forhandle om prisen.

Annen transport

Busser er det viktigste og mest brukte transportmiddelet i Kairo i tillegg til taxi.

Spesielle forhold

Top
Man skal passe godt på verdisakene sine i Kairo, spesielt når man går i de smale gatene. Det er også en god idé å være ekstra oppmerksom i trafikken. De bryr seg ikke så mye om trafikkreglene og det kan noen ganger være halvfarlig å gå over gaten.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.