Solnedgång över Arnofloden i Florens med en stenbro i förgrunden och historiska byggnader i bakgrunden.

Billige flybilletter til Firenze

Flott!!
Du har nå prisgaranti
på dette søket!
Reis fra
Reis til
Avreise
 
Retur
 
Reis fra
Reis til
Avreise
 
 
 
 
 
Tilføy strekning
Reisende
1 voksen
Voksne
-
Barn
-
Barnets alder 1
-
Barnets alder 2
-
Barnets alder 3
-
Barnets alder 4
-
Barnets alder 5
-
Barnets alder 6
-
Barnets alder 7
-
Barnets alder 8
-
Barnets alder 9
-
Søk
Reisetype:Retur
  • Retur
  • Enkel
  • Flere reisemål
Billetttype:Economy
  • Economy
  • Economy +
  • Business Class
  • First Class

Billige flybilletter til Firenze

Prisene over ble funnet av brukerne våre i løpet av de siste 30 dagene, og kan derfor ha endret seg.
12. okt 16. okt
BGO
FLR
FLR
BGO
Wideroe´s Flyveselskap Direkte
KLM 1 stopp
Fra kr. 1 765,- Velg
14. okt 18. okt
BGO
FLR
FLR
BGO
Lufthansa 1 stopp
Lufthansa 1 stopp
Fra kr. 1 847,- Velg
7. sep 14. sep
OSL
FLR
FLR
TRF
SAS 1 stopp
Wideroe´s Flyveselskap 1 stopp
Fra kr. 1 860,- Velg
20. sep 27. sep
OSL
FLR
FLR
TRF
SAS Wideroe´s Flyveselskap 1 stopp
Volotea LC Busre 2 stopp
Fra kr. 1 985,- Velg
27. aug 31. aug
SVG
FLR
FLR
SVG
Norwegian Vueling Airlines 1 stopp
Volotea Wizz Air 2 stopp
Fra kr. 2 036,- Velg
26. jul 29. jul
TRF
FLR
FLR
TRF
Wideroe´s Flyveselskap Direkte
Wideroe´s Flyveselskap 1 stopp
Fra kr. 2 348,- Velg

Fly til Firenze – en uimotståelig ferieperle

Firenze er en fantastisk vakker by med imponerende bygninger, flotte kirker, overdådig kunst, nydelige restauranter og smakfulle caféer, i tillegg til utallige butikker, festlige nattklubber, samt storslåtte festivaler og høytidstradsjoner. Du blir lett forelsket i Firenzes romantiske stemning, kulinariske herligheter og forbløffende skjønnhet.

Byen med forbløffende mange severdigheter

Når du ankommer Firenze, venter det deg svært mange severdigheter, som absolutt bør besøkes. Det eneste problemet, er at det er utrolig vanskelig å velge hvilke severdigheter du skal se, og hvilke du må velge bort; men en ting er sikkert, du vil aldri rekke å oppleve alle byens attraksjoner, uansett hvor lang tid du har i byen.

Spennende markeder og kirkebesøk i Firenze

Få en god start på dagen med et besøk på det store innendørs-matmarkedet, Mercato Centrale, hvor du kan kjøpe litt frisk frukt, litt brød og kanskje et par skiver deilig, lufttørket skinke. Ta det med deg til den gamle San Lorenzo-kirken, hvor du kan sette deg på en benk, eller på trappen utenfor kirken, og nyte din medbrakte niste, mens du studerer livet på gaten.

Besøk kirken og sørg for å se Michelangelos svært vakre trapp som fører deg opp til det gamle og svært spennende biblioteket.

Etterpå kan du rusle rundt blant de mange markedsbodene som finnes ved San Lorenzo-kirken, men ikke blakk deg helt, for i denne byen vil du hele tiden støte på andre og kanskje større fristelser som du gjerne vil kjøpe med deg hjem.

Duomo di Firenze – Firenzes største attraksjon

Da er tiden kommet for et besøk i Firenzes store domkirke, Duomo di Firenze, som står stor og prektig midt i byen. Det er helt overveldende å oppleve kirkens marmordekkede fasade, men sørg også for å gå inn i kirken for å se dåpskapellet, som står på plassen foran kirken. Firenzes domkirke var den største bygningen i verden da den ble bygget, og den har siden middelalderen vært byens store landemerke.

Selve kirkerommet kan kanskje virke litt mindre pompøst, enn hva du hadde forstilt deg med en så enestående fasade, men til gjengjeld er besøksrommet i det lille dåpskapellet en helt enestående gull-juvel.

Rådhuset og Arno-elven – Firenzes gamle perler

Ta en avstikker inn i de små, labyrintiske gatene mellom Duomo di Firenze og Firenzes rådhus, Palazzo Vecchio. Her finner du massevis av små caféer og butikker, som selger alt fra klær og lokale delikatesser til leker av tre, blomster, kunst og bøker. Her ligger det også forskjellige verksteder som blant annet er eksperter i å lage eller restaurere forskjellige gjenstander fra Duomo di Firenze, eller fra byens andre utallige kirker, palasser og viktige, historiske bygninger – og hvis du er heldig, kan du til og med få se håndverkerne i aksjon.

Spis en lett frokost på en av byens små, lokale restauranter, før du går videre for å se Firenzes rådhus, som ligger høyt på listen over høydepunktene i byen.

Pitti-palasset, Oltrarno og Uffizierne – enestående opplevelser i Firenze

Etter dette besøket vil de fleste turister skynde seg videre for å få en plass i den (endeløse) køen ved Uffizierne, Firenzes verdensberømte kunstmuseum; men det kan være bedre å vente og heller se museet senere på ettermiddagen, da museet har mye mindre besøkende på denne tiden av dagen.

Ta heller turen ned til elven, Arno, og over den kjente broen, Ponte Vecchio, hvor gullsmedforretningene ligger tett i tett. Besøk det store Pitti-palasset, og gå en tur i Boboli-parken, hvor du på en varm sommerdag kan finne en deilig, skyggefull plass.

Pitti-palasset ligger i bydelen Oltrarno (som betyr: ”På den andre siden av Arno-elven”), her er det fantastisk deilig å rusle rundt i områdets små gater og bare nyte livet på den rolige siden av elven.

Finn en god restaurant, nyt et godt glass vin og en liten, lett ettermiddagsrett, som for eksempel bruschetta eller crostini, før du tar turen over til Uffizierne, hvor du kan se verker av de største malerne og billedhuggerne i verdenshistorien.

Avslutt dagen med en utsøkt middag et par gater fra de største severdighetene, hvor prisene er betydelig lavere, men hvor kvaliteten er i høysetet.

Den alternative munk – Firenzes formidable historie

Hvis du har flere dager i Firenze, eller om du reiser hit med barn, er det en glimrende idé å oppleve noe annet enn bare de største kirkene og de mest besøkte museene – man kan nemlig bli litt lei av å stå flere timer i kø, dag etter dag.

Overalt i byen finnes det små, fantastiske severdighetsperler som ikke har like mange besøkende. Gå opp i den nordlige delen av Firenzes sentrum, hvor San Marco-klosteret ligger. Besøk klosteret og les den spennende historien om munken, Savonarola, som ble Firenzes fryktede hersker, og som endte sine dager på bålet.

Morsomme museer, klokketårn og is – det er noe for alle i Firenze

Besøk også byens naturhistoriske museum, som ligger like rundt hjørnet for klosteret, hvor du blant annet kan oppleve utstilte mammut-skjeletter, forsteininger og mange, flotte utstillinger– dette er et meget morsomt og utrolig flott museum å besøke for turister i alle aldre.

Gå deretter ned til Firenzes sentrum, ned til Arno, og finn Museo Galileo, hvor blant annet stjernekikkertene til astronomen Galileo Galileis er utstilt. Her kan du eksperimentere med mange forskjellige naturvitenskapelige oppstillinger.

Still deg i kø for å gå opp i den høye kampanilen, Duomo di Firenzes høye klokketårn, hvorfra du har den vakreste utsikt over byen og fjellene rundt. Etterpå kan du belønne deg selv med en stor porsjon deilig, lokal is; italiensk is er jo den beste isen i hele verden.

Så skynd deg og finn en billig flybillett til Firenze, og opplev den toskanske storbyen som er et sant overflødighetshorn av opplevelser, attraksjoner og herligheter.

De mest populære lufthavnene i Italia

Populære reisemål i Syd-Europa