Panoramautsikt over en kystby med skyskrapere langs strandpromenaden og klart blått hav.

Reiser til Israel

Gyldne sandstrender, krystallklart badevann, ville delfiner, verdenshistoriske severdigheter, avslapning og praktfull feriestemning – slik er en ferie i Israel.
Bedøm reisemålet (14 bedømmelser)
4.5

Legg ut på en annerledes chartertur til Israel

DET HELLIGE LANDET: Reiser til Israel er en tur til et land hvor ferien kan blandes med like deler historie, eksotisk dykking og avslapning på fantastiske strender.

Er det en billig chartertur til Israel du ser etter, kan du finne den her hos Travelmarket.

Det blir flere og flere dansker som reiser til Israel, etterhvert som andre turister kommer hjem og forteller om de helt unike opplevelsene det kontrastfylte landet tilbyr, fra det gamle Jerusalem til det moderne Tel Aviv.

Andre har dog for lengst oppdaget det vakre, lille landet som ligger som en øy i det arabiske Midtøsten. Faktisk velger mange turister reiser til Israel, noe som gjør at turisme er en av landets viktigste inntektskilder. De 3,5 millioner turistene vil se den helt spesielle blandingen av historiske og religiøse steder, strandhoteller, arkeologiske steder og museer for vår verdensarv – Israel har det høyeste antall museer per innbygger i verden.

Dykkeparadis

Israel er et sant paradis for dykkere som vil utforske livet i havet. Byen Eilat i Akababukten er senter for en omfattende dykkerturisme, da den ligger ved Rødehavskysten nær et av verdens nordligste korallrev.

Korallrevene er relativt uberørte, og man regner med at turister utfører rundt 250.000 skånsomme dykk fra Eilat. Israel mestrer kunsten å beskytte og utnytte. Vanntemperaturene i Det døde hav er helt ideelle med 21-25 grader året rundt, det er ingen strøm, og det klare vannet har opptil 20 til 30 meters sikt.

Det er helt fantastiske dykkeforhold i Det døde hav, hvor dykkerne får en fargerik og veldig, veldig vakker opplevelse. Som et resultat av dette, rangeres destinasjonen blant de absolutt mest populære dykkestedene i verden. Selvfølgelig er det også her, på Israels sydligste spiss – nær både den jordanske og egyptiske grensen – gode muligheter for en fantastisk og absolutt unik badeferie i Det døde hav.

Det Døde Hav

Charterturister som reiser til Israel, kommer i økende grad til østlige Israel for å bade i Det Døde Hav og nyte godt av det angivelig livgivende og meget saltfylte vannet.

Vannet inneholder faktisk så mye salt at man uten problemer kan flyte i det nesten «tykke» vannet. Omvendt kan man da heller ikke dykke!

Et charteropphold ved Det Døde Hav er en ferie på et sted hvor naturen viser seg fra sin mest fantastiske side. Det Døde Hav ligger omtrent 417 meter under havets overflate, og det er det laveste punktet på jorden. Mengden av vann som fordamper, er simpelthen større enn hva som flyter til. Derfor blir saltinnholdet også ekstremt høyt (340 gram per liter vann).
Saltvannet har en helbredende effekt på en rekke hudsykdommer – inkludert psoriasis – og feriegjester fra hele verden kombinerer ferie og helse ved vannet.

Israels store severdigheter

Man kan ikke ramse opp alle de mange historiske stedene som finnes i Israel, men for turister som tar et charterfly til landet for å forene ferie og historisk interesse, er det dog noen ting som definitivt er på ønskelisten.

Det gamle Jerusalem er den helligste byen for både kristne og jøder og den tredje helligste byen i islam. De viktigste stedene er: Den Hellige Gravs Kirke og Klagemuren – det helligste stedet i jødedommen, siden den vestlige veggen er den eneste delen av Jerusalems tempel som står igjen. For muslimer er det Klippedomen og Al-Aqsa-moskeen som er de tredje helligste stedene i islam.

I tillegg kommer andre severdigheter som Oljeberget, Sionsberget og de gamle jødiske, armenske, muslimske og kristne kvarterene – for bare å nevne noen få severdigheter innenfor bymurene.

Fjellpalasset Masada var den siste festningen som overlevde i det store jødiske opprøret mot romerne, og den gamle byen Akko er kjent fra tempelridderens tid og er også mye besøkt.

Av nyere dato finner man Den Hvite Byen i Tel Aviv. Det er en samling av over 4.000 Bauhaus-bygninger oppført i Tel Aviv fra 1930-tallet av tyske, jødiske arkitekter som immigrerte til det den gang britiske mandatet Palestina. Tel Aviv har det største antallet bygninger i denne stilen i verden.

Betlehem med sin bibelske historie er uten tvil også en opplevelse man ikke bør gå glipp av. En tur til Nasaret vil også være en del av mange ferieprioriteter når de reiser til Israel.

Uteliv i Israel

Når man som charterturist går til reisebyrået for å bestille sin ferie, må man være klar over at man rett og slett ikke kan se Israel i en omgang. Våre og mange andres kulturer har røtter her, og det betyr at severdighetene nesten faller over hverandre.

Dessuten skal det på enhver charterreise være plass til strand og uteliv, for også på det punktet er Israel unikt. Derfor booker man reiser til Israel gang på gang.

Sommeren er lang og tørr, og den starter allerede i april og varer til oktober. Om vinteren er det mildt og deilig tørt, så man kan absolutt spise ute, noe mange også gjør.

Når man har sjansen til å reise til Israel, bør maten nytes under åpen himmel. Med god vin fra Golan og den spesielle israelske maten er charterturisten godt på vei til å få pirret alle sine sanser.
Det israelske kjøkkenet er på en måte det man kan kalle et fusjonskjøkken. Menykortet forteller om påvirkninger fra en lang rekke land – akkurat som Israel er sammensatt av forskjellige folkeslag og kulturer.

Det er spor av det jødiske kjøkkenet, det arabiske og det europeiske og trekk fra det russiske. Det gode middelhavsklimaet gjør friske råvarer lette å skaffe, og de smaker helt annerledes enn hjemme. Frukt og grønnsaker, herlige krydderier, gode meieriprodukter og fisk er i overflod.

Israel er i sannhet det hellige landet som flyter med melk og honning!

Ha en fantastisk reise til Israel!

Søk også etter charterreiser med avreise fra Danmark og Sverige:
Charterrejser til Israel | Charterresor till Israel