Viktig informasjon om Coronavirus

Reiseguide til Egypts middelhavskyst

Fakta

Top

Reiseforberedelse

Top

Beste tid å reise

Egypts nordkyst og Alexandria kan besøkes året rundt. Alexandria er en stor by og det kan bli kvelende hett i sommermånedene. Strendene er praktfulle året rundt, men særlig våren og høsten er behagelige reisetidspunkter.

Reiselitteratur

Alexandria: A History and a Guide

Lokale forhold

Top

Tidssone

Når klokken er 12.00 i Norge, er den 13.00 ved Middelhavskysten.

Kultur og underholdning

Katakomber, graver og museer er det mange av i Alexandria. Man kan slå sport og kulturaktiviteter sammen ved å dykke i havet utenfor Alexandria. Seks til åtte meter nede står man plutselig ansikt til ansikt med sfinkser og kolossale statuer fra det gamle Egypt. De praktfulle strendene ved nordkysten er i seg selv god underholdning.

Overnatting / Hotell

Top
Der er mange hoteller langs nordkysten og i Alexandria. Ved kysten er det flest fire- og femstjernede. I Alexandria kan man finne hoteller i alle prisklasser fra enkle hosteler til fem-stjernede hoteller. Bestill hotell i Egypts middelhavskyst her

Lokal transport

Top

Taxi

Taxier er lette å få tak i både i Alexandria og langs nordkysten. Taxiene er billige, men det er alltid best å avtale en pris med sjåføren på forhånd.

Annen transport

I Alexandria er det et lokalt bussnett og det går også mange busser langs hele nordkysten. Det kjører også tog fra Alexandria til de større byene. I Alexandria kan man også finne klassiske hestevogner.

Spesielle forhold

Top
Alexandria har ikke så mange turister som for eksempel Hurghada i Sinai. Mange egyptere ferierer i området, så man kan ofte oppleve en mer autentisk egyptisk stemning enn ved Rødehavet.
Reisetilbud
Finn billige reiser til hele verden
Prissammenligningssiden Travelmarket.no søker på mer enn 1000 nettsider for å finne de beste og billigste reisene for deg.